(Sh)opdracht: herfstkleding kopen!

Het is herfst en dat betekent: tijd voor nieuwe kleren en nieuwe schoenen.

De korte rokjes kunnen (bijna) weer de kast in - toevallig heb ik er vandaag nog ééntje aan, maar ik vrees dat dit te voorlopig de laatste keer is - en de regenlaarzen staan alweer klaar. Wat oud is gaat weg, wat te klein is wordt vervangen.

En dus liep ik afgelopen weekend met de meiden in de stad, op zoek naar nieuw nieuw nieuw. De (sh)opdracht: gepaste herfst- en winterkleren én schoenen.

Vies oud paard

Bij C&A – hoe lang staat dat vieze oude zwarte paard met die gekleurde vlekken hier nou al?! – slagen we altijd goed. Het is niet míjn favoriete winkel – zie quote over vies oude paard - maar de meiden zijn er wild van. Annabel struint de kinderafdeling (Viosletta T-shirts!) af, Liz wil kijken bij de jonge-meidenmode. Ik vraag advies aan een verkoopster. “Ik zoek wat dingen voor mijn dochter”, begin ik. “Ze wordt twaalf en zit overal een beetje tussenin.”

Gezellige paardenstaart

Het meisje – zwart gilet, haar in een gezellige paardenstaart - weet van wanten. “Kijkt u maar dáár. Dat is leuk voor haar. Die hoek is ook geschikt en dáár hoeft u niet te kijken.” Ze wijst op een aantal rekken met wijde vesten en blouses. “Dat is meer voor mij”, grinnik ik.

Bejaardenhoek?

“Nee zeg!” Het meisje schudt resoluut haar hoofd. “Dat is echt vanaf een bepaalde leeftijd.” Voorzichtig trek ik een wenkbrauw op. Een aparte bejaardenhoek? Aangemoedigd door mijn vragende blik gaat het meisje samenzweerderig verder: “Nee, dat is niets voor u. Dat is voor vrouwen van bóven de veertig!”

Het kan me opeens geen ruk meer schelen dat dat paard er – voor zover ik weet – al minimaal 41 jaar staat.

Foto heb ik geleend hier en op Vrouwonline lees je weer een nieuw avontuur van Paul-op-cursus.

6 Responses to "(Sh)opdracht: herfstkleding kopen!"

 • corrie
  30 september 2014 - 10:59

  Daar krijg je gelijk geode zin van 😉

 • corrie
  30 september 2014 - 11:00

  goede (zucht)

 • Esther Vuijsters
  30 september 2014 - 11:58

  Zucht 🙂 Ja. Alhoewel het ook zou kunnen dat het meisje aan een nieuwe bril toe was… 🙂

 • Tanja
  30 september 2014 - 19:47

  Van die bril geloof ik niet, je ziet er gewoon goed uit. Dus niet zo bescheiden Esther 😛

 • Brie S
  1 oktober 2014 - 16:43

  Leuk! 🙂
  Bij de Coolcat (voor de meiden dus he) voel ik me altijd wel heel erg ‘boven de 40’…. Muziek staat daar altijd zo hard. Tja ben duidelijk al boven een bepaalde leeftijd 😉

 • Esther Vuijsters
  2 oktober 2014 - 10:35

  Coolcat vind ik echt vreselijk! Gelukkig zijn wij daar nu weer een beetje ‘uit’, het is nu Zara en C& A.

Leave a Reply