SecondLove

“Ik heb een zwabberheup.”

“Je hebt een wát?!” Ik kijk vriendin S. geschrokken aan. “Een zwábberheup?” S. knikt. Ja. Dat heeft ze. Een zwabberheup. Ze ging naar de podotherapeut omdat ze last had van haar enkel en ze kwam thuis met steunzolen en een ‘zwabberheup’. “Tweeënveertigjarige vrouw met steunzolen en een zwabberheup, nou dat staat lekker in je profiel op SecondLove!”

SecondLove

Ik weet niet waar ik nou harder om moet lachen: de zwabberheup (sorry, is zoiets eigenlijk om te lachen?), het gekwelde hoofd van S. of die grap over SecondLove. “Ik ging eens een ring uitzoeken”, biecht ik op, “en toen merkte de juwelier en passant op dat ik ‘vlezige vingers’ had. Ook zoiets!” “Inderdaad”, bevestigt C. “Dat doet het ook niet goed op SecondLove.”

"Sorry, mag ik even om je lachen?"

Gênante verhalen

Het ene na het andere ‘gênante’ verhaal komt nu op tafel. Over afwijkingen en ouderdomskwalen. “Als ik een eerlijk profiel zou schrijven voor SecondLove vrees ik dat het de FrontPage niet eens háált”, zegt C. “Dat wordt bij voorbaat al verwijderd wegens grof taalgebruik.” “Doen ze eigenlijk ook iets met lesbisch?” vraag ik me (per ongeluk) hardop af.

Lange haren of vrolijke inborst?

Het is eigenlijk best lollig om te bedenken hoe je persoonlijk profiel (op een datingsite) eruit zou komen te zien. Wat zou ik schrijven om mezelf te verkopen? Of mag ik dat niet zeggen, verkopen? Zou ik de nadruk leggen op mijn lange haren (dat vinden mannen toch leuk?), de rimpeltjes onder mijn ogen (‘het object is ietwat gedateerd‘) of op mijn vrolijke inborst? Dat laatste is natuurlijk niet supersexy maar misschien trekt dat wel heel leuke mannen aan!

"Een persoonlijkheidsstoornis vermelden? Welnee. Die hebben ze daar allemaal."

Tips gevraagd

Ik probeer te achterhalen hoe of andere vreemdgangers dat doen en ik google op  ‘tips voor profiel SecondLove’. Op de website zelf is alles afgeschermd maar ik vind wel een aantal dubieuze blogs (nog dubieuzer dan de mijne, bedoel ik dan) die me van flink wat input voorzien. ‘Kies een goeie foto’ lees ik, en: ‘zorg voor een opvallende gebruikersnaam’ (zou ‘zwabberheupje42’ al in gebruik zijn?). Schríjf niet dat je gevoel voor humor hebt maar laat het zíen! Linkje naar mijn blog erbij?

Maar verreweg de beste tip is natuurlijk het eeuwige wees eerlijk over jezelf. Natuurlijk. Alsof het zo lekker éérlijk om achter de rug van je partner om naar een ander te zoeken. Prima verder hoor, maar als dat éérlijk is, dan vind ik dat je zwabberheupen en vlezige vingers óók best weg mag laten! Toch?

One Response to "SecondLove"

  • Moeke
    1 april 2014 - 10:13

    haha, ik moet er ook om lachen. grappig weer 🙂 Alleen dat er reclame wordt gemaakt voor second love en dat het ook nog eens goed loopt, vind ik toch wel triest. Helemaal met je eens dat het niet echt lekker eerlijk is.

Leave a Reply