Roze chocolade op Pink Saturday

Een roze tasje. Roze snoepjes in een roze doosje. Roze chocolade en een roze dessertlolly. Hoe zoet wil je het hebben?

Laat je (h) eerlijk verleiden

“Verkoopt u ook roze chocolade?”

Ik ben op zoek naar iets nieuws voor mijn rubriek Pink Saturday en deze week heb ik mijn zinnen gezet op iets eetbaars. De etalage van chocolaterie Sweet Sisters ziet er zó verleidelijk uit dat ik er wel naar binnen móet gaan! 

Het kan zotter

CHOC-BAR-ZOTTR-LBRASP2-70GDe zoete zusters (het zijn inderdaad zussen!) moeten lachen om mijn vraag. “De meeste mensen vragen om een bepaalde smaak, niet om een kleur.” Maar ze kunnen me zeker helpen. Zotter, een van de meest bijzondere chocolatiers ter wereld, experimenteert zowel met kleur als met vorm. Alles biologisch, alles fair trade. Goed nieuws! Roze chocolade bestaat en het is nog gezond ook!

Zotter Overdose Dark

Dark chocolate drink, spiked with ginseng and a touch of "birds eye" chilli.

Inderdaad... roze!

De Labooko raspberry bar is inderdaad…. roze! Het melkpoeder is bij deze chocolade vervangen door geprepareerde frambozen en daardoor smaakt de reep niet zo zoet als het kleurtje doet vermoeden. De reep is licht zoet en fruitig. Erg lekker, vind ik.

De tweede reep die ik koop, van Prestat, is gewoon chocoladekleurig. Pure chocolade met – wederom – frambozen. De chocolade smaakt goed, maar is verder niet bijzonder. De stukjes framboos vallen niet zo op. Het vooral de wikkel waar ik op val. Knalroze met gouden letters. Willy Wonka meets Supertrash!

De meiden mogen natuurlijk ook proeven. Ze zijn het eens: de roze chocolade wint. "Ik proef chocola en hele pure aardbei!" roept Annabel. Hm. Misschien moet ik haar het verschil tussen een aardbei en een framboos nog eens uitleggen. Liz is wat genuanceerder: "De roze chocola is friszuur en erg lekker."

Tipsy Pinkchoco2

Het laatste in mijn roze tasje (de meiden hebben ondertussen de handgemaakte snoepjes opgegeten) is een soort roze chocolade dessert (op een stokje). Maar daar zit een klein flaconnetje drank bij en aangezien ik dit stukje tik om tien uur ’s morgens bewaar ik het toetje voor een volgende Pink Saturday.

Raak ik ervan in de roze gloria? Jullie horen het snel.

Het tasje van Sweet Sisters met roze, handgemaakte snoepjes, chocolade (twee repen) én het dessert kostte mij ongeveer tien euro en is daarmee wat mij betreft de ultieme damesgift!

choco1Iets minder zoet? Lees mijn blog over het effect van de placebo smoothie hier.

 

One Response to "Roze chocolade op Pink Saturday"

  • odette
    9 maart 2014 - 09:57

    Hoewel ik niet zo heel erg gek op chocolade ben vind ik chocolade met een smaakje altijd wel lekker. Net even op de sweet sisters hun site gekeken wat een mooie winkel, heel verleidelijk allemaal en een enorm leuke naam.

Leave a Reply