Rimpels en Reuma

Ik werd er onlangs al eens op gewezen: ik ben een interessante blogger.

De persoon die me dit vertelde - een jonge, niet onknappe social influencer - gaf aan dat het ‘interessante’ vooral in mijn leeftijd zat. “De meeste grotere blogs worden geschreven door piepjonge mensen”,  zei hij. “Jij bent niet meer piep en dat maakt jouw blog uniek.”

De jonge, niet onknappe social influencer keek mij heel blij aan toen hij dit zei. Hij vond het zelf kennelijk een groot compliment. Hij had totaal niet door wat voor boodschap hij me gaf: die van de bloggende bejaarde. De overjarige stukjesschrijver. Interessant maar oud.

Evengoed, marketingtechnisch was dit blijkbaar nieuws. De jonge, niet onknappe social influencer straalde. Anders dan al die piepjonge krabbelende kuikens (Miss Lipgloss,Mascha) kon ik schrijven over rimpels & reuma. Nice.

Nou krijg ik laatste tijd inderdaad steeds vaker het verzoek ‘iets’ te testen dat toevallig met mijn vergevorderde leeftijd te maken heeft. We noemen een anti-rimpelcrème, huidemulsie voor het ‘getekende’ gezicht en een drankje waarvan  men (weer?) fit en vitaal wordt.

(Het wachten is een pak Tena Lady, Kukidentkleefpasta en God verhoede het, een nieuw soort kunstheup. Ik denk niet dat Miss Lipgloss zoiets de eerste honderd jaar aangeboden krijgt. Tja. Verschil moet er zijn.)

Eerlijk zijn

Maar goed. Ik wil best eerlijk zijn. Dat ben ik als Bejaarde Blogger natuurlijk altijd. En het is waar, ik héb steeds vaker last van 30+ ongemakken. Vooral in mijn gezicht. We noemen lach- en andere soorten rimpels, couperose, pukkeltjes, hangende wangetjes en de laatste ergernis: een slap nekvel. Ja echt, zo’n kalkoenennekje! Bah.

O, en ik geloof best dat al die nieuwe producten helpen. Een beetje. (Al zegt mijn schoonheidsspecialisten dat het vooral gaat om het smeren zelf, niet om het product.) Ik probeer ze ook. Laatste nog, een oogcontourcrème op basis van botox. Lekker spulletje hoor, maar het schiet natuurlijk niet op. Dit voor de vlekjes, dat voor de randjes of de tandjes, ik blijf aan de gang.

Ik ben dus opzoek naar iets groters, lieve fabrikanten. Willen jullie echt iets doen aan de veroudering? Ik ben je vrouw, Esther de Tester. Maar kom dan wél met iets substantieels, iets dat 30+ zoden aan de dijk zet.

Een compleet nieuw hóófd bijvoorbeeld. Gewoon, een nieuwe frisse kop. Ik test hem graag voor u.

Leave a Reply