Resultaten uit het verleden …

Een jaar of twee geleden zijn wij overgestapt naar een andere bank.

Niet dat onze oude bank geen goede service bood, dat was het niet, maar je wilt wel eens wat anders. Bovendien: het is best goed om eens om je heen te kijken. Misschien zijn er inmiddels betere producten op de markt.

Bench-mark

Ik heb wel getwijfeld hoor. Ik was namelijk eigenlijk best tevreden met waar ik zat. En voor je het weet ga je er op achteruit. “Defensieve selectie”, noemen ze dat ook wel. “Joh”, zei Paul “maak je niet druk. Hun producten doen het goed. En hun cijfers zijn uitstekend! Ze verstrekken zelfs leningen tegen 0 %!” Maar ja. Je weet wat ze zeggen hè. Resultaten uit het verleden ...

De adviseur gooide met termen als bandbreedte, clearing en automatische stabilisatie. Dat klonk betrouwbaar!

Bankencrisis

Afijn. Het land mocht gebukt gaan onder een ‘bankencrisis’, wij zouden de stap gaan wagen. We omarmden onze nieuwe bank en vonden een nieuwe adviseur. Die adviseur stelde mij gerust. Deze bank was de beste. Stabiel, betrouwbaar en hij kwam ruimschoots door de stresstest.

We zetten onze handtekening en namen afscheid van onze oude bank.

Niet transparant

Nu, anderhalf jaar later, moet ik constateren dat de nieuwe bank geen enkele belofte nakomt. De resultaten vallen tegen. Zo blijkt bijvoorbeeld de basis niet goed. (“Slechte funding”, las ik ergens.) Wij werden daarvoor ‘gecompenseerd’, maar echt veel leverde dat niet op. Daarbij zijn de garantievoorwaarden weinig transparant en eigenlijk kost alles gewoon geld.

Gladde praatjes

Kortom. We zijn er weer ingetrapt. Gladde praatjes, foute bank. De klantenservice is onbereikbaar en in mails wordt geschermd met ‘de kleine lettertjes’.

En het allerergste? Hij verkleurt ook nog heel erg, nu we hem voor het raam hebben gezet.

Tagged , ,

3 Responses to "Resultaten uit het verleden …"

 • Eline
  7 maart 2015 - 10:40

  Je had me 🙂

 • Kim Annemarie
  7 maart 2015 - 23:37

  Ik wilde bijna iets roepen over mijn werkgever, totdat ik je laatste zin las.
  Haha! Scherp ben je toch. Heerlijk!

 • dine
  11 maart 2015 - 15:26

  :- ) ik hoop dan maar dat het niet om een bank gaat van het merk is waar ik voor werk….maar helaas, hier ook geen garantie voor banken die voor ramen hebben gestaan, want vrijwel geen enkele meubelstof kan daar tegen…jammer dat de verkoper jullie hier niet voor gewaarschuwd heeft….

Leave a Reply