Proefwerkweek voor Dummies (en ouders)

Lizzy zei ooit: “Het mooiste aan jou is dat je vervelende dingen altijd een beetje leuk maakt.”

Ik vond het een schitterend compliment want dingen 'leukmaken' is een kunst die je leven kan verrijken. Maar het schept wel verwachtingen. Dus toen de proefwerkweek zich aankondigde en de meisjes last van stress kregen, kon ik niet anders dan iets nieuws bedenken om het 'leuker' te maken. En... het is gelukt!

Maak kennis met: De Proefwerkweek-grabbelbak
De proefwerkweek-grabbelbak: happy socks, een reep chocolade, een gezichtsmaskertje, allemaal (kleine) dingetjes waar je blij van wordt. De dames zijn inmiddels begonnen met leren en ik moet zeggen: het werkt écht conversie-verhogend. De dag begint een stuk positiever en het studeren is beter te behappen omdat er wordt afgeteld richting het einde van de toetsweken.

Pubers met studie-stress? Misschien kan ik je inspireren.

Dit werkt bij mijn kinderen:

1)
Zoals gezegd: verras ze met een proefwerkweek-grabbelton. Op elk pakje schrijf je ‘nog xx dagen’ (zie foto header)

2)
Help ze plannen met het Eisenhower-schema (zie foto onder) en help met uitwerken van studieschema

3)
Leg uit wat níet werkt bij het studeren (eindeloos markeren en doorlezen) en wat wél werkt. Lees voor tips dit stuk dat ik voor Opleidingsinstituut Lindenhaeghe schreef.

4)
Ga elke dag een stukje lopen met ze (ijsje halen of ander creatief doel) . Goed ter ontspanning en ze praten al lopend veel makkelijker. Ik overhoor ook regelmatig wandelend. De combinatie bewegen/ leren werkt ook heel goed.

5)
Zorg dat je er gewoon bent. En dat jij geen stress hebt. Ik merk dat mijn meiden dat erg waarderen. Dat ze niet alleen zijn. Dat ze iets kunnen vragen of een kopje thee krijgen. Of een schoudermassage :-).

Succes allemaal!

 

Tagged , ,

Leave a Reply