Even de ballen van de Kerstman afstoffen

Sinds ik officieel (op school) in de ‘versiercommissie’ zit – klinkt spannender dan het is, vooralsnog versieren we vooral gangen en geen mannen – heb ik last van een vertekend feestdagenbeeld.

Op- en aftuigen

Zo begint Kerst bij mij direct na de zomervakantie en eindigt het feest alweer vóór de geboorte van Jezus. Na de Kerstvakantie moet de school namelijk leeg zijn en november en december zijn voor ons vooral maanden van op- en aftuigen.

boomBallen afstoffen

Vanochtend op de fiets dacht ik na over de planning – vrijdag Sint hangen, daarna de ballen van de Kerstman afstoffen – en terwijl ik dat zo deed viel me ineens op hoe allejezus koud het eigenlijk ineens was. (Allejezus mag je zeggen als je in je hoofd met de decemberplanning bezig bent) Koud, mistig en een beetje… kerstig!

Eenmaal op kantoor ruk ik het kleine kerstboompje uit de kast en plant het op de vensterbank. Wat de tuincentra kunnen, kan ik ook. Kom maar op met die kransjes!

Kerstmarktbezoek?!

Als de lampjes branden, en ik met een kop koffie aan mijn bureau zit, valt mijn oog op een persbericht van Cherry Picker. Over populaire kerstmarkten  “Nederlander oriënteert zich steeds eerder op kerstmarktbezoek”, kopt het. Gash! Ik ben dus niet de enige met een vertekend feestdagenbeeld.

“Van de ruim 300 kerstmarkten op Kerstmarkten.nl blijken de bezoekers zich in september en oktober vooral te oriënteren op kerstmarktbestemmingen in Duitsland.” - Cherry Picker

Ik ben te laat, te laat!

Hm. Ik ben dus eigenlijk zelfs een beetje laat. Zit de hele wereld tegenwoordig in één of andere versiercommissie?! Anyway, maar snel deze blog plaatsen dan en kijken naar welke kerstmarkt ik ga dit jaar. Snel beslissen want straks moeten we alweer aan de oliebol. Die worden - naast de pepernoten - ook alweer verkocht bij de supermarkt. Vind je het gek dat we in de war raken.

Er is ook zoveel te doen. En zoveel te versieren.

Top 10 meest populaire kerstmarkten*

 1.  Kerstmarkt CentrO Oberhausen
 2.  Kerstmarkt Brugge
 3.  Kerstmarkt Düsseldorf
 4.  Kerstmarkt Münster
 5.  Country & Christmas Fair Haarzuilens
 6.  Magisch Maastricht
 7.  Kerstmarkt Dom van Keulen
 8.  Kerstmarkt Antwerpen centrum
 9.  Kerstmarkt Düsseldorf
 10.  Fluweelengrot Valkenburg

* Gebaseerd op het aantal pageviews op Kerstmarkten.nl in september en oktober 2014. Meer info over de kerstmarkten vind je hier op de site van Cherry Picker.

4 Responses to "Even de ballen van de Kerstman afstoffen"

 • Mariella
  11 november 2014 - 15:50

  Ja het is een beetje vroeg maar ik ga vrijdag tot en met zaterdag met mijn moeder naar Valkenburg!
  De kerstmarkten bezoeken daar!
  We zitten in een hotel vlak naast de kabelbaan en in de grot daaronder is het kerstverhaal in zand(sculpturen 😉 )
  Lijkt me erg mooi!
  Het was dat het hotel alleen dit weekend nog vrij had; anders waren we pas na de sint gegaan maar ach, ik gok dat Sint het ons wel vergeeft 😉

 • gjans
  12 november 2014 - 00:29

  Ze oriënteren zich in september en oktober maar mogelijk gaan ze pas in november?

 • Tanja
  13 november 2014 - 00:14

  Een pakkende kop had je weer;-) Ik doe nog ouderwets en laat me niet opjagen. Eerst Sinterklaas en daarna gaan kijken voor Kerstmis. Volgens het bijbel verhaal en dus niet Santa Claus. Al moet ik zeggen dat ik wel een schattige zingende Rudolf heb, hem kon ik niet weerstaan 😉 Kerstmarkten zijn zo verleidelijk, je ziet er zoveel moois! Ook diverse winkels en tuincentra proberen je over te halen zoveel mogelijk te kopen natuurlijk! En daarna beginnen de supermarkten pas echt. al zie je nu al luxe kerstaanbiedingen. Kortom, totale gekte! Maar ik houd ook in deze dagen mijn knip in de gaten zodat ik het nieuwe jaar niet met spijt begin 😛

  • Esther Vuijsters
   13 november 2014 - 09:58

   zou ik ook doen hoor! Maar die school zit in de weg:-)

Leave a Reply