Planking naar bed

Paul en ik hebben een probleem.

Het probleem is vijftig centimeter hoog en staat in een hoek van de kamer. Het probleem heeft 99 kanalen en een 3D knop.

Ze keken toch niet

Vroeger hadden wij dit probleem niet. Dat wil zeggen, we hadden wel TV maar mijn kinderen keken er niet naar om. Waar andere gezinnen ‘schermtijd’ en ‘tv-uurtjes’ moesten instellen, mochten ze bij mij zelf beslissen. Ze keken toch niet.

Telenovela?

Maar nu hebben ze een nieuwe zender ontdekt. Disney Channel XD, waar de hele dag slecht nagesynchroniseerde sitcoms (met en zonder lachmachine) worden vertoond. Austin & Ally, Dog with a Blog, Good Luck Charley en de ergste: Violetta!

Planking naar bed

En ineens hebben wij hier thuis Discussies. Over TV kijken, de zender, bedtijd en alles wat daar tussen zit. Met vierkante ogen en dikke tegenzin gaan ze planking naar boven en de verhaaltjes van Enid Blyton zijn opeens niet meer zo interessant.

Geen jurisprudentie

“Hoezo mogen we overdag/nu/om zes uur ’s morgens geen TV kijken?” vragen ze. En omdat er bij ons nog geen jurisprudentie over dit onderwerp is, heb ik er niet eens een passend antwoord op.

Het liefst kijken ze de hele dag naar  'telenovela' Violetta (door Paul liefkozend ‘Vio-slétta’ genoemd) “want Violetta heeft zo lekker veel drama!” Nou. Binnenkort hebben we hier thuis ook drama, als dit zo doorgraat. Ik kan mijn favoriete series niet meer zien we hebben geen idee wat er in de wereld gebeurt . Het Journaal hebben we al weken niet gezien!

TV Strippenkaart

Afijn. Het is tijd voor nieuwe regels. Een TV strippenkaart, verbod op Disney XD of ‘dood aan alles met een Belgisch accent’. Zoiets. Mijn pleit heb ik al klaar, ik maak gehakt van hun argumenten. Ik schraap mijn keel en begin.

“Zo. Dametjes. Zullen we het eens even over jullie televisiegedrag hebben? Dametjes? Contact?! Méiden! Ja, hállo? MEIDEN!”

Afwezig kijken ze om. “Sttt”, sist Annabel. “Straks. We kijken nu Violetta!”

De uitspraak wordt verwacht over twee weken.

10 Responses to "Planking naar bed"

 • Moeke
  24 april 2014 - 10:17

  whaaa… 🙂

 • Jelte
  24 april 2014 - 10:33

  Vreselijk 🙂

 • Kaatje
  24 april 2014 - 11:41

  Een tv boven? Klaaaaarrrr 😉

 • odette
  24 april 2014 - 14:25

  Ook hier is er een tijdje strijd geweest. Ik vond al die series vreselijk en schreeuwerig (i carly brr) nee, de programma’s die ik keek waren pas stom, ze mochten van mij ook niks en ga zomaar door. Gelukkkg worden de kinderen groter en ontgroeien ze vanzelf die zender. Dus nog even geduld.
  Van mij mochten ze in de ochtend voor school absoluut niet kijken. In de middag tot aan etenstijd mocht het gedoseerd. Maar als er dan een aflevering langskwam die IK al minstens 2 x eerder had zien langskomen, ging de tv uit. Na het eten hadden de kinderen geen zeggenschap meer in wat er gekeken werd. Ohh nu ik het zo lees was ik misschien echt wel een stomme rotmoeder……

 • Pantervrouw
  24 april 2014 - 18:22

  succes!!!

 • corrie
  24 april 2014 - 18:44

  Is al even geleden maar ’s morgens mocht, mits ze klaar waren met wassen/aankleden etc.
  Na het eten ’s avonds tot het nieuws en dan was de tv voor ons.

 • Brie S
  24 april 2014 - 21:41

  Hier mag tv alleen s ochtends aan (Spongebob mogen ze zowaar van mij wel kijken, maar daarna komt dat verschrikkelijke nagesynchroniseerde Sam en Cat oid en dat moet UIT van mij, waarop dagelijks discussie)
  Overdag geen tv en dan s avonds wel Spangas.

  Maar brrr die lachsalvo series….tenenkrommend!

 • Elize
  25 april 2014 - 10:52

  OMG….soms ben ik zo blij dat mijn kinderen volwassen zijn en zelf een huis hebben…..
  Heerlijk kijken wat ik zelf wil! Succes Esther!
  Whahaha Viosletta….

 • Eline
  25 april 2014 - 13:43

  :-)))) Violsletta

 • LAURA
  21 augustus 2014 - 20:07

  ”Violetta” is de meest verschrikkelijke serie op tv. Veel te dramatisch, als je het mij vraagt. En inderdaad, dat vervelende gelach onder de meeste series is echt irritant. Maar Violetta is TELKENS hetzelfde. ”Whéééé, ik moet kiezen tussen twee jongens, whéééé!”

Leave a Reply