Pistolen Paultje en de midlifecrisis

“Je beseft wel dat dit héél erg ‘midlifecrisis’ is?”

Paul is thuisgekomen met de mededeling dat hij een brommer gaat kopen. Een Honda SS 50, ‘want dat is sentiment’ en ‘die had ik vroeger ook’. Op de vraag wat hij met die stinkende grasmaaier wil, mompelt hij iets dat het midden houdt tussen ‘opknappen’ en ‘mijn nek breken’.

Hoe oud ben je ook alweer?!

Zucht. Mijn man is nog steeds niet volwassen. Een kelder vol met hobby’s (luchtbuksen, popcornautomaat, onkruidverbrander) en preppermateriaal weerhoudt hem er niet van om gewoon weer een nieuwe hobby te adopteren. De Honda zal een ‘oud beestje’ worden. Want hij gaat er leuk aan sleutelen. Eh. Hoe óud werd die lieverd nou ook alweer?

Aan een Honda SS 50 ruiken?

Het ergste is nog wel dat de buurman (minimaal zeventig) heeft hem op het idee gebracht. Die heeft namelijk een Kreidler gekocht. Niet dat hij er ooit op rijdt, het ding staat in zijn schuur en volgens Paul zit hij er de hele avond naar te kijken. Mijn man snapt dat, ‘dan ruik je eraan en dan mijmer je over je jeugd’.

Goed. Laat die midlifecrisis maar zitten, dit is een man die zijn laatste levensfase ingaat.

Knalpottensite

Het zat er wel aan te komen, dat met die brommer. Hij is al weken aan het googelen op allerhande knalpottensites en steeds weer moest ik horen hoe leuk het toch zou zijn wanneer hij zo’n stuk jeugdsentiment aan onze inventaris kon toevoegen. Maar ik negeerde hem en hoopte dat de brommerkoorts zou overwaaien.

Dat deed het dus niet.

Want nu wil hij er echt een kopen. “Ga je dan ook met de buurman op het schoolplein hangen?” vraag ik – expres lacherig - in de hoop dat het nozembeeld van zeventigjarige buurman op het schoolplein hem zal afschrikken. Maar hij hoort me al niet meer.

“De geur van benzine”, mompelt hij. “En er gewoon even op zítten.” Afijn. Mijn man is verkocht. Het mijmeren is reeds begonnen.

Tagged ,

3 Responses to "Pistolen Paultje en de midlifecrisis"

 • Moi
  16 maart 2016 - 10:38

  Ach, wees blij dat ie geen motor koopt….brommer rijdt gelukkig iets minder hard, voorzover hij hem dan ooit aan de praat krijgt…;-P

 • Jeroen
  16 maart 2016 - 11:09

  Ik snap hem helemaal…

 • Mariella
  19 maart 2016 - 08:26

  Hahahaahahaha

  Ik kan het me helemaal voorstellen!
  Als we het geld ervoor hadden had mijn man ook wel een brommer uit zijn jeugd bij huis……..of 2…..3……4…. 😉

Leave a Reply