Waarom Flamenco’s roze zijn

vogel8Flamingo’s zijn roze door het voedsel dat ze eten, voornamelijk garnalen en andere kreeftachtigen. In deze garnaaltjes zit de kleurstof caroteen en deze kleurstof wordt tijdens de groei van nieuwe veren opgenomen in de veer.

Vroeger wist men dat niet en dat had tot gevolg dat flamingo’s in dierentuinen wit werden, omdat ze te weinig kleurstof binnenkregen. Verandering in het dieet loste dit probleem op.

Flamengo's zien we in Nederland alleen in de dierentuin maar in het wild hebben we ook een roze vogel, de roze spreeuw! Hij is zeldzaam en zó mooi om te zien! En toevallig is er nog niet zo lang geleden een zeldzame roze Pellikaan gespot in ons eigen Zeeland. Vogels, ik vind het prachtige beesten. Ook als ze niet roze zijn...

Want wat vind je dan van deze schatjes? Speciaal voor jullie geselecteerd, de foto's komen van @BabyAnimalPics en @fabulousanimals (Twitter). Welke vind jij de leukste?

20140321-091646.jpg

20140321-091628.jpg

Meer lezen? Op Vrouwonline (klik) gaat het over Sleeping Apart Together, is dat nou SAT of SAD?

7 Responses to "Waarom Flamenco’s roze zijn"

 • Inge
  22 maart 2014 - 22:15

  Moooi! Ik heb zoveel flamingo’s gezien in Chili en Bolivia! Altijd gedacht dat ze zich altijd in tropischer oorden verschansten maar ze kunnen kennelijk ook prima tegen de kou. Persoonlijk heb ik nooit veel met vogels gehad maar sinds ik hier in mijn eigen achtertuin regelmatig toekans, kolibries en papegaaien in de prachtigste kleuren de mango’s uit mijn boom zie eten, vind ik ze toch ineens een stuk interessanter. Prachtig!

 • Anne-Marie
  23 maart 2014 - 08:58

  Kan niet kiezen, zijn allemaal even schattig! Heb zelf twee dwergpapagaaitjes, ook zulke mooie beestjes.

 • Eline
  23 maart 2014 - 09:30

  Oooo, dat mezenbolletje :-))))

 • esther
  23 maart 2014 - 17:18

  Ik ga trouwens zelf voor dat beest (duif-achtige) met die twee koetjes onder zijn vlerkjes 🙂

 • Annemiek
  24 maart 2014 - 07:54

  Wist jij dat… de prachtige roze flamingo’s ook in Nederland in het wild voorkomen?
  Ik heb ze al regelmatig bij de Grevelingen gezien!

  • esther
   24 maart 2014 - 08:55

   Nee echt? Wist ik niet, ben ik verbaasd over, wat gaaf zeg! Maar dat vind ik dan wel raar, dat ze dan toch roze blijven. Ik bedoel, in die Hollandse vijvers zitten echt geen kreeftjes en krabbetjes. Of halen ze die bij de visboer “:-)

 • Inge
  24 maart 2014 - 14:48

  Erg schattige foto’s! Het uiltje is bij mij favoriet.
  BTW: wil je nou flamingo, flamengo of flamenco schrijven? Het staat er nu alle drie 😉

Leave a Reply