Pijpen en pompen graties!

Zoals elk jaar moest ik het internet weer op om het nummer te achterhalen. En zoals elk jaar was het weer even zoeken. Wéér was ik de naam van de garage kwijt. Hoezo? Nou, omdat de mannen hier lokaal bekend staan als ‘pijpen graties' (lees hier waarom).

(En ja, als je dáárop googlet krijg je een heel andere soort keuringen!)

Een tennisbaangroene Peugeot 206

De jaarlijkse keuring. Altijd weer een spannend moment. Zeker voor een auto op leeftijd. Ik maakte met mijn autootje – een tennisbaangroene Peugeot 206 – al heel wat mee. We werden meerdere keren flink in de prak gereden (gelukkig alleen blikschade), één van de richtingaanwijzers kreeg de diagnose ADHD, er was twee keer sprake van een lekke uitlaat én de arico sloeg op hol (waardoor ik elke ochtend met een soort jaren tachtig- kapsel op kantoor kwam!).

Verdwaald melkpak

Ook raakte ik door de jaren heen een heleboel parkeerkaartjes kwijt, gaf ik de auto eens op als gestolen (wat hij niet bleek te zijn), vergaste ik het interieur omdat ik een melkpak in de achterbak liet slingeren en ik zoog mijn eigen autosleutels op. Volgend jaar vieren we een jubileum. Vijftien jaar samen! Menig huwelijk redt dat niet.

Wielen over de sloot

Vorig jaar kwamen we nog met wielen over sloot door de keuring. Maar dat hij nu écht oud wordt, dat is nu aan alles te merken. Hij krijgt last van artrose, reuma – de deuren kraken enorm bij het open- en dichtdoen - en onlangs constateerde ik een lichte vorm van dementie. (Want het lag natuurlijk niet aan mij, dat ik niet meer wist waar of hij geparkeerd was!)

Inslapen

Paul en ik hebben inmiddels besloten dat – wanneer het autootje overlijdt – we geen nieuwe kopen. Als de kosten te hoog worden laten we hem inslapen. Ik rijd er nog maar zo weinig in, ik trein veel en de kinderen doen tegenwoordig bijna alles zelf op de fiets. Het is niet (meer) nodig.

Pijpen & pompen

Maar goed. Pijpen graties heeft net gebeld en de kosten zaten op het randje. Ik heb toch maar ‘ja’ gezegd. ‘ja, knap hem maar weer op’. En, we zijn Hollanders, dus vroeg ik snel iets extra's: “Pomp je voor dat bedrag dan wel even mijn banden op?” “Ja mevrouw,” lachte de monteur. “Pompen hier graties.”

Pijpen én pompen graties! Dat is nog eens een garage!

8 Responses to "Pijpen en pompen graties!"

 • Cleo
  3 juli 2014 - 11:04

  Altijd leuk die oude stukjes terug te lezen, vooral die ‘pijpen graties’ is hilarisch.

  Ik zag ook nog een reactie van Dewi onder een van de stukjes staan.
  Heeft iemand een idee hoe het met haar gaat? Afscheid was abrupt en ik ben altijd benieuwd geweest hoe het verder ging. Haar nieuwe blog is volgens mij al meer dan een jaar niet meer geüpdate. Zag ergens een zwangere foto maar dat kan ook oud zijn geweest.

  • esther
   3 juli 2014 - 11:13

   Ze zit nog wel op FB, heb je geen FB Cleo? Ze is zwanger en ik heb buikfoto’s voorbij zien komen, maar ze is voor zover ik weet nog niet bevallen. Ik heb nog wel eens met haar gechat, het ging wel goed, vooral nu ze een eigen huisje hebben. Volgens was er alleen nog gedoe dat ze nog niet mocht werken omdat ze daar nog niet de papieren voor had.

 • Mariella
  3 juli 2014 - 12:34

  Altijd schrikken he die apk…
  Hier is ons ouwetje ook uit logeren :/ (we hebben een 30 jaar oude vw-camper-busje) en we zijn net gebeld. Joepie…..
  De garagemeneer is wel dol op hem; hij vroeg of ie nog een weekje mocht blijven logeren, leek ze gezellig…We hebben maar ja gezegd 😉

  Enne je verhalen zijn zeer herkenbaar, ik kende ze nog niet en toch hadden ze iets enorm bekends hahaha.

 • Cleo
  3 juli 2014 - 13:57

  Ik heb geen Facebook, en eerlijk gezegd ook geen behoefte aan.

  Ik hoop dat het goed met haar gaat, vond het destijds allemaal behoorlijk heftig. Ik had de handdoek allang in de ring gegooid maar blijkbaar is het toch ten goede gekeerd.

 • Gabrielle
  4 juli 2014 - 23:17

  Leuk om wat te lezen over dewi! (ook al gaat het blogje daar natuurlijk niet over…)

  • esther
   5 juli 2014 - 10:19

   Misschien moet Dewi hier een gastblog schrijven?

  • esther
   5 juli 2014 - 10:20

   best een goed idee eignelijk….

 • Linda van der Klooster
  5 juli 2014 - 00:25

  Hihihi

Leave a Reply