Peters gastblog: Drone voor beginners

Iedere man onthoudt twee dingen uit zijn kleutertijd: zijn eerste zoen en… zijn eerste op afstand bestuurbare auto!

Bij mij waren dat respectievelijk een kusje van mijn buurmeisje Annelies en een zilvergrijze Opel Kadett. Het mag een wonder heten dat dat ding nog zoveel jaren meeging. Ik botste werkelijk overal tegenaan. Stoelpoten, tafelpoten en muurplinten.

Droombaan

Ik denk nog regelmatig aan mijn kindertijd terug. Bijvoorbeeld, als ik weer eens iets lees over de drones die ze tegenwoordig overal gebruiken. Drones zijn een soort onbemande, op afstand bestuurbare helikopers (of straaljagers) met spionagecamera’s aan de onderkant. Ik heb begrepen dat er mensen zijn,  in het leger, die de hele dag met een joystick in hun hand die drones zitten te besturen! Achter de computer! Voor hun werk!? Dat moet toch de ultieme toekomstige droombaan (of dronebaan?) zijn voor elke kleuter die nu met zijn autootje aan het spelen is?

 Drone voor beginners
Soort mini-drone dit!

Soort mini-drone dit!

Voor de mannen die die kans hebben gemist, en die net als ik hun dagen op kantoor slijten, is er hoop: de drone voor beginners. En dan bedoel ik niet de peperdure professionele mini-drones die nu ook op de particuliere markt te koop zijn. Nee, ik heb het over een huis-tuin-en-keuken-helikoptertje, niet veel groter dan een spel kaarten. Dit speeltje heb je al voor 25 euro vliegklaar in huis. Zonder camera, maar het gaat om het idee. Waarschijnlijk bestonden ze al een tijdje, maar ikzelf zag er laatst voor het eerst eentje in de etalage bij de Kijkshop liggen. Ik werd weer kleuter en was verkocht. Ik wil zo’n ding hebben!

Breng kinderen, huisdieren en planten in veiligheid

Maar.... dan moet ik eerst langs mijn vrouw. En vrouwen vinden zoiets vast nutteloos en gevaarlijk. Zeker als ze de handleiding lezen: ‘Zoek een zeer grote kamer en vergeet niet kinderen, huisdieren en planten in veiligheid te brengen!’

peterPeter Bakker (38) is getrouwd met Simone (32) en vader van Ivaila (4). Nuchtere Noord-Hollander. Geboren taalpurist en optimist. Slaat het liefst zijn eigen verjaardag over, maar houdt wel van cadeautjes krijgen. Gaf zijn moeder ooit pannenlappen cadeau voor Moederdag.

10 Responses to "Peters gastblog: Drone voor beginners"

 • Gabrielle
  29 januari 2014 - 09:14

  Leuk, een mannenblog! ‘Gaf zijn moeder ooit pannenlappen kado voor moederdag’ – wat een leuke persoons-omschrijving 😉

 • esther
  29 januari 2014 - 09:17

  Welkom Peter en van harte met je Eerste Blog! Dapper hoor, op zo’n roze meidensite 🙂

  paul heeft ook zo’n ding gehad en bij ons waren het vooral de vogels die in veiligheid gebracht moesten worden 🙂

 • Miran
  29 januari 2014 - 09:26

  Cool een man op je blog! Leuk stuk ook! Vooral de twee dingen uit de kleutertijd ♥

 • KarinH.
  29 januari 2014 - 10:27

  Welkom!
  Op de skateboardbaan in de buurt van ons huis staan zondagochtend mannen (sommige met kleine kindjes) met helikoptertjes. De skateboardende jeugd komt toch pas laat in de middag.
  Je hoeft niets in veiligheid te brengen, maar heel veel batterijen of extra accu meenemen.

 • Inge
  29 januari 2014 - 13:34

  Hey leuk, een collega-gastblogger! Welkom!

 • Jelte
  29 januari 2014 - 13:50

  Ha ha ha ‘voor hun werk’ 🙂

 • Peter
  29 januari 2014 - 19:13

  Bedankt voor de leuke reacties! Ik ben niet zo’n badderaar, maar in dit warme bad dompel ik me graag onder…;-)

 • Tanja
  30 januari 2014 - 00:24

  Heel leuk beschreven! Fijn om te lezen hoe mannen over hun eigen hobby of droom denken. Ik denk dat zo’n helikoptertje hier niet lang zou leven. De grootste van mijn honden is dol op apporteren en zou hem uit de lucht plukken 🙂 Vanaf de bank komt hij heel hoog.

 • Moeke
  30 januari 2014 - 12:58

  hihi, geweldig. Bij mij kwam je er niet door met zo’n ding ligt aan de kosten trouwens. Als een speeltje een paar tientjes kost mag het wel, maar dat zal wel niet…

  Mjin manlief was ooit op een markt verslingerd geraakt aan de kraam waar ze alles van leer verkochten, ook een leren zweep… 🙁
  Vraag me niet waarom maar ze zaten er één te vlechten en het was zo mooi, het rook naar leer en zag er gaaf uit (hij speelde trouwens ook altijd cowboy in zijn jeugd en is dol op Indiana Jones).. En ja hoor voor 50 euro. Wat een oplichterij. Hij mag hem op mij niet gebruiken en tja wat moet je er dan mee. Je staat er twee keer mee te zwiepen in de tuin. Het ding moet zo mooi knallen als je ermee slaat, nog een hele kunst. Maar nu ligt hij ergens te verstoffen op zolder.

  En altijd als hij iets onbenulligs wil kopen vraag ik nu of hij het naast de zweep wil bewaren… gemeen hé

 • sander
  8 april 2014 - 12:47

  Drones zijn echt leuke mannen dingen! Heb er zelf ook 1 en wat kun je er een plezier mee beleven. Het enige nadeel is dat het besturen niet zo makkelijk gaat als dat het lijkt. Tenminste bij mij niet.

  Ook de accuduur van mijn Drone is aan de mindere kant. Circa 10 minuten en dan moet ik hem weer opladen. Ik denk dat op den duur dit veel langer zal zijn.

  Iig is een Drone echt een mannen gadget!

Leave a Reply