De perfecte duckface

“De tandarts sneed er gewoon een driehoekje uit!”

Pas toen ik het verhaal aan een paar medebloggers vertelde, op de bloggersborrel van Blogtoday, besefte ik hoe gruwelijk het eigenlijk was. “Even het  lipbandje verwijderen”, had de tandarts gezegd toen Annabel in dé stoel lag. Even. Een frenulectomie. Een wát? Ik had er nog nooit van gehoord, maar in sommige gevallen is dat blijkbaar nodig. Om ervoor te zorgen dat de bovenste twee snijtanden met elkaar kunnen kennismaken.

Lachen met jullie

Ik ben zelf ‘van de tongriem gesneden’. Figuurlijk natuurlijk, ja dat wist u al. Maar ook letterlijk. Toen ik een baby was, is bij mij – met een knipje – de tongriem losgemaakt. De favoriete grap van mijn ouders is dan ook dat ze dat nóóit hadden moeten laten doen (sic). Ik heb daar verder geen trauma aan overgehouden. Ik ben niet bang voor de tandarts. Dus dacht ik dat ook dit wel meeviel.

Vampier

Hij had het gezegd alsof hij even iemand nagels ging knippen. Maar het begon al goed: drie spuiten in haar bovenkaakje! Brullen natuurlijk. Liz keek belangstellend toe, maar toen de tandarts rigoureus begon te snijden was ze al snel weg. “Mag ik even op je iPhone mamma?” Man wat een bloed! Het was dat ik de hand van dat jammerende meisje natuurlijk niet los kon laten, anders was ik de kroeg in gedoken.

Tien minuten later was het zaakje geregeld. Drie hechtingen had ze. Een dikke lip en een mond vol bloed. “Jeetje An,” zei Liz vol ontzag “je lijkt wel een vampier!”

De perfecte duckface

De verdoving deed zijn werk en Annabel zat een beetje suffig achterin de auto. Volgens de instructies mocht ze de komende vierentwintig uur niet roken en geen alcohol drinken. Gelukkig gold dat niet voor de moeder. Ik bekeek mijn mishandelde meisje via mijn binnenspiegel. Ze had de perfecte duckface nu.

“Wat zónde,” riep Edith Dohmen van Style has NO size toen ik was uitverteld. “Zo’n spleetje tussen je tanden is één van de zeven schoonheden. Dat is toch echt zó sexy!”

Ik dacht aan Annabel, haar bloederige mond en haar duckface. Beroofd van één van haar 'schoonheden'. O jee.

7 Responses to "De perfecte duckface"

 • Dees81
  22 november 2013 - 12:19

  Hahaha wat een briljant stukje weer! Ik ben ook van de tongriem gesneden en ook mijn ouders maakten altijd de grap dat ze dat nooit hadden moeten doen 🙂 Ik denk dat het bij mijn pasgeboren dochter ook nodig is. Ben benieuwd of ik daar over een jaar of wat spijt van krijg 😉

 • Muis
  22 november 2013 - 13:33

  Mijn broer liet het zelf doen op zijn 16e, dan kon hij beter tongzoenen ;-)).
  Ze is je later vast dankbaar.

 • Tanja
  22 november 2013 - 15:39

  Ieeeee bah, eng allemaal. Ik had van allebei nog nooit gehoord, tongriem en lipbandje:-(
  Arme bel, ik denk dat ze je nu in ieder geval nog niet dankbaar is 😉 Sexy vind ik zo’n spleetje tussen de tanden echt niet al is het dan 1 van de 7 schoonheden. De 6 anderen vind ik wel mooi/leuk
  .@ Muis, echt? nooit van gehoord maar het ging bij mij ook prima met lipbandje/Tongriem 😛

 • corrie
  22 november 2013 - 16:38

  Ik heb wel zo’n spleetje tussen mijn tanden, vindt het dus echt niet mooi hoor.

 • odette
  22 november 2013 - 18:40

  Ach gossie arm kind….hopelijk heeft ze niet veel napijn.

 • esthervuijsters
  22 november 2013 - 18:56

  Het gaat goed hoor, hechtingen zitten er nov wel in maar geen last!

 • Pantervrouw
  22 november 2013 - 19:44

  Sommige dingen hoef ik als beelddenker niet echt te lezen, ook al is het leuk geschreven… brrrr

  Blij dat het goed gaat! Ik had vroeger verschillende mensen in de klas die omwille van zo’n spleetje een beugel of elastiekje kregen. Deze barbaarse oplossing kende ik nog niet. Hoewel het misschien wel minder erg is uiteindelijk dan zo’n beugel of elastiekje.

Leave a Reply