Paul wordt volwassen (uit de oude doos)

“Ik ga de flipperkast op markplaats zetten.”

Paul komt de kamer binnen en ik val bijna van mijn stoel van verbazing. De flipperkast verkopen? Dat ding is er zo ongeveer de reden van dat we hier zijn komen wonen, ruimte in de kelder en zo. Het was altijd zijn mannendingetje, zijn speeltje, zijn vluchtroute.

End of era

“Ach ja,” zegt Paul. “Ik ben hem wel een beetje zat. En hij staat best in de weg eigenlijk.” Wat klinkt hij volwassen! Ik bekijk mijn man met hernieuwde interesse. De flipperkast verkopen, jeetje, dat is The end of an era. Misschien een mooi moment om over de nieuwe keuken te beginnen? Zo ongeveer alles in dit huis is aangepakt, behalve de keuken. En bij een volwassen leven, met alleen maar nette mensen, hoort natuurlijk ook een fatsoenlijke keuken. Die flipperkast is een collectorsitem, die brengt flink wat op.

Marktplaatsrecord

Vijf minuten later staat de kast op marktplaats. Een kwartier later is hij er alweer af. Heeft Paul zich bedacht?! Nee, de kast is al verkocht! Hij stond er nog niet op of de mails stroomden binnen. Bovendien werd Paul platgebeld. Aan de eerste met een goed bod heeft hij hem verkocht. De jongen komt hem zo ophalen. Dit is ons absolute marktplaatsrecord!

Flappen

“Ik vind het heel goed van je,” zeg ik later als we de flipperkast ‘uitzwaaien’. “Ik ben trots op je.”

Paul knikt en staart een beetje afwezig naar de flappen in zijn hand. Dit is wel héél snel gegaan. Ik hoop niet dat hij spijt krijgt. “Een heel volwássen beslissing,” benadruk ik nog maar eens. Zou ik nú al een opmerking maken over de nieuwe keuken? Of ben ik dan een lijkenpikker en moet ik Paul tijd voor rouw gunnen. Ik bekijk mijn man van een afstandje. Hij ziet er niet ongelukkig uit. Misschien is hij écht veranderd. Toe aan iets groters. Ja, dat moet het zijn. We gaan een nieuwe fase in ons leven tegemoet. Eentje op basis van gelijkwaardigheid en zonder rare hobby’s.

“En met dit geld,” zegt Paul plots als ik nét over een granieten aanrechtblad beginnen, “ga ik een échte kermispopcornmachine kopen!”

Tagged ,

One Response to "Paul wordt volwassen (uit de oude doos)"

  • Inge
    23 mei 2015 - 13:48

    Hahahaha… Die heb ik nog niet zien staan in jullie nieuwe keuken.

Leave a Reply