Party Time met de Wii U – Advertorial –

Of ik voor Vrouwonline.nl de nieuwe Wii U wilde testen.

Maar natuurlijk! Ik ben dol op testen. Vooral als ik er daarna over mag bloggen! En wat het spelsysteem betreft: ‘gamen’ betekent volgens mij dat ik mijn kinderen het werk kan laten doen. O boy, dit is de beste opdracht éver!

Maar dán ontdek ik hoe leuk ík de Wii U zélf vind….

Hoort Wii klopt daar kind’ren.

Wii U_miniHet is al donker als ik de grote doos in ontvangst neem. Annabel (8) heeft pech, zij slaapt al. Liz (10) mag kijken hoe mamma het apparaat aansluit. Nu hebben we hier te maken  met een compleet nieuwe spelsysteem – een GamePad controller en een losse Gameconsole – dus daar moet mamma  éven voor gaan zitten.

Een apparaat waar je U tegen zegt

Gelukkig valt het installeren mee. De handleiding is duidelijk: de gameconsole sluit ik aan op de TV en de GamePad kan gebruikt worden als tweede venster in de spelwereld. Bijzonder! En ook handig want het touchscreen van de GamePad leidt me door de installatieprocedure.

"Touch en go!"

Al snel verschijnt het hoofdmenu op de TV en kan ik het eerste spelletje laden. Het wordt Wii Party U. Liz mag nog even gamen en dan breng ik haar naar bed. Morgen verder met karatetrappen uitdelen en houtblokken doorhakken!

Wii rule!

Om kwart over zes staan er twee meisjes naast mijn bed. Ik zweer je, zelfs voor de Sint stonden ze niet zo vroeg op! Ik mompel iets dat het midden houdt tussen ‘vooruit dan maar’ en ‘wegwezen!’ en ik stuur ze naar beneden. Zuchtend sta ik op om te gaan douchen.

P1060419

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben de trap nog niet af of ik hoor  het gekibbel. Annabel wil de Wii Party modeshow spelen (een online bordspel waarbij je cijfers krijgt voor je verschillende outfits) en Liz heeft haar zinnen gezet op de minigames. (“Die ene met die karatetrappen was écht vet!”) Aangezien Liz gisteravond al even heeft gespeeld, mag Annabel nu kiezen. En dus lopen de dames, nog vóór het ontbijt, hun eerste Wii Party U modeshow!

Party time!

Na school komt er een vriendinnetje mee. Met z’n drieën spelen die meiden een aantal van de minigames. Ze boksen, breien en schieten. Maar het mooiste blijft toch de modeshow.  Het beeld is prachtig, we worden vrolijk van de kleurtjes en het is leuk om te zien hoe je personage (“Die heten Mii’s mamma!”) reageert op alles wat hem of haar in het spel overkomt. Als Annabel uiteindelijk verliest staat haar Mii’tje te pruilen, terwijl die van Liz een vreugdedansje maakt.

Pizza, Pizza, lalalalala

“Mamma,” zegt Annabel als ik om kwart over zes bezig ben met het installeren van Wii Karaoke U. “Wat eten we eigenlijk vanavond?”

zingenIk denk aan de boerenkool die in de kelder ligt, naast de zak (ongeschilde!) aardappelen. “Pizza”, zeg ik. “En nou even stil dan kunnen we zo nog even zingen.”

The voice of Wii

Als de meiden op bed liggen scroll ik door de songs. Karaoke Time! Ik stuur buurvrouw C. een appje en trek een fles wijn open. Nuchter kan ik niet zingen.  Er zit zelfs een ranking optie op het spel, zie ik. Zo kan ik kijken welke score ik behaal op de Europese ranglijst! Ha! Voice of Holland, here I come!

Buurvrouw C. brengt óók een fles wijn mee maar uiteindelijk blijft die ongeopend. We zijn te druk. Met zingen en elkaar uitlachen. Buurvrouw C. dreigt mij al zingend op facebook te zetten. Ik zeg dat ze dan niet meer met mijn speelgoed mag spelen.  Ze werpt een blik op de Wii en houdt snel haar mond.

"Met Kerst ben ik de ster!"

Als Paul die avond thuiskomt zitten we nog steeds met de microfoon in ons hand. We zijn inmiddels bij de kerstliederen beland. Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way “Beetje vroeg he?” zegt Paul.

“Ja,” knik ik. “Véél te vroeg om naar bed te gaan.” Snel zet nog twee nummers klaar. Ik moet natuurlijk goed oefenen, dan ben ik straks met Kerst de ster. Wordt vervolgd!

belzingt

Benieuwd naar de ervaringen van andere testers? Kijk hier!

Foto header: allgamesbeta.com

9 Responses to "Party Time met de Wii U – Advertorial –"

 • Christina
  4 december 2013 - 08:53

  Jullie komen de koude donkere avonden wel door als ik het zo lees….

 • esther
  4 december 2013 - 09:05

  Ja, in tegenstelling tot de buren! 🙂

 • Jelte
  4 december 2013 - 09:51

  Hahahahaha, ik zie het voor me. Blij dat ik niet naast je woon 🙂

 • esther
  4 december 2013 - 10:48

  Nou zo vals zing ik nou ook weer niet he?!

 • Granny
  4 december 2013 - 22:09

  Leuk…. Als je buren klagen….ik heb geen buren….:-))
  Karaoke….leuke herinneringen…lekker zingen!!

 • KarenH
  5 december 2013 - 10:27

  Wii Party met de minigames is idd superleuk. Wii Dance trouwens ook voor de kinderen (en ook voor jou als ik het zo lees :-))

 • Jelte
  5 december 2013 - 11:08

  Wie dance is hier thuis ook erg populair!!!!

 • esther
  5 december 2013 - 11:15

  Ja Karen! Die dance willen ze ook heeeeeel graag proberen, maar die zat niet bij ’t pakket!

 • Moeke
  5 december 2013 - 13:33

  leuk….

Leave a Reply