Overpeinzingen op Oudejaarsdag

In 2015 gaan er dingen veranderen.

Dat riep ik al eerder, maar vandaag vertel ik er meer over. Ik stop bij Vrouwonline. Na acht jaar! Binnenkort verschijnt mijn laatste blog aldaar en stap ik over naar een ander platform. Welk, dat hou ik nog even geheim!


Definitief breken

Maar dat is niet de enige verandering. Op 12 januari breek ik definitief met … onze keuken. En de WC. En de vloer in de gang. Een nogal ingrijpende operatie die ongetwijfeld veel (blog)stof zal doen opwaaien. Niet heel gek dat ik juist nu dus de focus verleg naar mijn eigen blog!

Iets heel anders?

Mijn tweede jaar als zelfstandig ondernemer was een succes, maar het was ook druk en onzeker. Bladen gingen failliet en sites hielden op te bestaan. Maar ik mocht ook schrijven voor mooie merken als Philips, Sultana en de Staatsloterij. Daarnaast verving ik een zieke collega, dat kost(te) veel tijd, en steeds vaker bedacht ik me hoe heerlijk het zou zijn om mijn energie in één richting te kunnen sturen. Een bestaande richting of... een geheel nieuwe richting! Zal 2015 het jaar van die verandering worden? We zullen het zien.

Zelfde man

Wat niet zal veranderen in 2015 is de man aan mijn zijde. Die vind ik nog leuk, die houd ik. Net als mijn kinderen - de neger en het elfje - natuurlijk. Mijn huis. Mijn vriendschappen en een heleboel andere dingen die me nog elke dag doen beseffen hoe rijk ik eigenlijk ben. Over mijn Facebookaccount ben ik nog niet zeker, met Facebook ben ik – na een paar vervelende ervaringen – wel een beetje klaar.

Gewichtige projecten

Al met al ben ik best tevreden over 2014. Maar er zijn dingen die beter kunnen. Er zijn eh gewichtige zaken die ik heb laten zitten. Ook heb ik niet iedereen zo vaak gezien als ik wilde. Sommige projecten lopen niet lekker en ik blijf het lastig vinden dat mensen - op meerdere fronten - soms zo ongenuanceerd kunnen zijn. “Misschien”,  schreef ik gisteren nog op Facebook, “moet ik dat half lege glas nu gewoon even helemáál legen en een nieuw drankje halen.”

Fin-de-l’année

Sommigen vinden dat ik nog wel een stapje verder kan gaan. Die 'projecten' moet je gewoon achterlaten in 2014, zegt vriendin K. En F. roept dat ik bést eens een schoon glas mag pakken. ("Zo'n lei drinkt helemaal niet lekker," appte ze). Schoon glas pakken, champagne erin, opdrinken, bijvullen en de veranderingen die ik wens doorvoeren. En ja. Zo zal het uiteindelijk ook gaan. Denk ik. Hoop ik. Vrees ik.

En jullie? Denken, hopen en vrezen jullie volgend jaar weer met mij mee? Ik hoop het wel en daarom zeg ik geen 'dag', maar gewoon 'tot straks'. Tot straks, lieve, mooie mensen. Ik zie jullie aan de andere kant van de streep die ik onder dit jaar zet.

Leuke headerfoto heb ik geleend hier!

11 Responses to "Overpeinzingen op Oudejaarsdag"

 • Inge
  31 december 2014 - 10:47

  Schoon glas en opnieuw vullen, helemaal mee eens! Tot aan de andere kant van de streep Es! Fijne avond! XXX

 • Eline
  31 december 2014 - 11:05

  All the luck!

 • Moimoi
  31 december 2014 - 11:29

  Veranding is niet vervelend hoor 😉 gewoon een schoon gals inderdaad. Bedankt voor al je blogs afgelopen kaar en een fijne jaarwisseling!

 • Mariella
  31 december 2014 - 11:37

  Sommige veranderingen zijn gewoon goed voor een mens.
  En dikke strepen onder dingen (en soms ook mensen) zetten is ook niet verkeerd.
  Ook ik laat dingen achter in 2014 en daar ben ik (bij de meeste dingen) niet rouwig om.
  Investeren in jezelf noemen ze dat toch?
  Ik blijf je zeker volgen, waar je ook heen gaat! (oei dat klinkt stalkerig :/ zo bedoel ik het niet 😉 )

  Ik wens je een hele fijne oudejaarsavond en een fantastisch 2015 met ieder die je lief is!

 • Linda van der Klooster
  31 december 2014 - 11:41

  Goed idee!
  Een mooie jaarwisseling en veel succes.
  Tot volgend jaar!

 • Margje
  31 december 2014 - 12:28

  Komt goed schatje! 😉

 • Tanja
  31 december 2014 - 12:39

  Beste Esther, natuurlijk weet ik niet over welke dingen het gaat maar dit is een tijd van het jaar van bezinning. Dat je stopt bij VOL snap ik, het is zo moeilijk reageren daar 🙁 Ik ben blij dat je 2de jaar als zelfstandig ondernemen goed liep, je werkt dan ook hard. En een leuk lijstje, waar je voor schreef! En wat er beter had gekund , daar zou ik niet zo mee zitten! Achteraf is alles makkelijker te zien maar op dat moment deed je je best! Wat je ook gaat doen, je bent een doordouwer die haar dromen waar maakt ( boek) Ik wens je dan ook veel succes daarbij! Een hele fijne en veilige jaarwisseling en straks sterkte met de verbouwing!

 • dine
  31 december 2014 - 13:51

  Oh wat fijn dat je toch nog verder gaat met bloggen en ik zal je ook volgen hoor, zeker weten, want de dagelijkse dosis blog van Esther hoort er gewoon bij 🙂 Verder wens ik je een heel fijn , gezond en wat- je- verder- ook- maar- wilt 2015, en natuurlijk de bubbels erbij voor vanavond !

 • Ellen
  31 december 2014 - 21:56

  ook al komt het er vaak niet van te reageren, ik lees nog wel vaak mee en blijf steeds weer genieten van je blogs. Ben benieuwd wat 2015 je gaat brengen. Wens je veel moois! En heel veel succes met de verbouwing! Dat je die maar mag overleven met een glimlach op je gezicht! Desnoods met een beetje hulp van plakband hier en daar 🙂

 • Nicky
  1 januari 2015 - 11:57

  Mooi blog! Ik wens je ook een heel mooi, gezond, gelukkig en liefdevol 2015! Ik wacht met spanning af wat je nieuwe stek wordt na VOL. Ik lees daar ook steeds minder eerlijk gezegd.

  En wat FB betreft, ik ben bijna drie jaar geleden gestopt en het voelt nog steeds prettig en fijn eigenlijk. Fijn om weer eens aan iemand te kunnen vragen hoe het gaat zonder alles al te weten via FB. Het lijkt een goede manier om contact te houden met mensen maar het is tegelijkertijd zo vluchtig en oppervlakkig. Ook had ik net als jij wat rare en vervelende ervaringen/aanvaringen.

 • Brie s
  2 januari 2015 - 12:08

  Het is goed om dingen te veranderen maar het is ook goed om na overweging dingen te behouden. … Dus ik blijf je volgen!
  Happy new year!!

Leave a Reply