Over de zeik

Over de zeik

Jarenlang heb ik mezelf moeten behelpen met tandpastatubes, achterkanten van zeepflaconnetjes en bijsluiters van rondslingerende pillendoosjes.

Noem het een afwijking maar ik móet iets te lezen hebben op de WC.

Walviswááát?!

Het is een leerzame hobby. Wist jij bijvoorbeeld dat er bis-(hydroxyethyl)amino-propyl-N-hydroxy-ethyl-octadecylamine-dihydrofluoride in sommige tandpasta’s zit? Dat Chanel gebruik maakt van walvisbraaksel in haar beautyproducten en dat zachte zeep ook wel goudzeep wordt genoemd. Nee? Nou, ik wel.

Druk-maken

Vroeger had ik een cassette met boekjes op het toilet beneden. Ik had toen nog geen wc boven. Mijn favoriet in die tijd was Garfield, daar zat ik echt héérlijk mee. Van de Opzij, ontdekte ik, kreeg ik obstipatie en de Margriet (wie had die daar in hemelsnaam neergelegd?) zorgde steevast voor diarree. Ik heb het ook een tijdje met puzzelboekjes (cryptogrammen) geprobeerd, maar ik merkte dat er dan teveel druk op zat.

Tegenwoordig lees ik meestal de krant op het gemak. Thuis dan. Op het werk niet, daar heb ik geen krant. En ook geen tandpastatubes, zeepflaconnetjes of medicijnverpakkingen.

Voor de gelegenheid legde ik een tijdje geleden een leuk boekje met quotes op ons gezamenlijke toilet. (Er zitten hier meerdere bedrijven.) Het was een heel grappig boekje dat ik eens had gekregen van een trouwe lezer. Ik bladerde er graag in, ik pakte het steeds weer.

Verschwunden

Tot vandaag. Vandaag bleek namelijk dat het boekje was verdwenen. Weg, foetsie, verschwunden! Ik heb zeker tien minuten op het toilet gezeten, toen ik het ontdekte. Totaal verslagen. Mijn boekje! Gewoon weg, meegenomen door een brutale toiletganger. Ziek. Echt zíek zoiets.

En ik zeg je, ik heb voor heel veel dingen begrip. Zaakjes die stinken, een drukfout, naast de pot pissen, zelfs rolbevestigend wc-papier zie ik moreel nog wel eens door de vingers. Maar het játten van toiletparafernalia?! Játten?!

Ik ben er echt pissig over. Over de zeik, zo je wilt. Wat een Schijtzooi!

10 Responses to "Over de zeik"

 • Muis
  5 september 2013 - 10:02

  of de schoonmakers hebben hem weggegooid? Of zijn er geen schoonmakers…
  In ieder geval hadden ze minstens het fatsoen kunnen nemen om het te vragen, balen nu. Moeten we nieuw leesvoer opsturen?

  • esther
   5 september 2013 - 10:04

   Ja!!! Er zijn wel schoonmakers maar weggooien is onlogisch want het was echt een leuk & mooi boekje. Ik kreeg het op de bloggersdag hier in Zandfoort.

 • Tanja.h
  5 september 2013 - 10:20

  Een blogje met veel afvalstoffen gerelateerde uitdrukkingen erin 🙂 Knap dat je er zoveel vond 😉 Een ideetje; Neem je agenda mee naar het toilet, ken je straks je afspraken uit je hoofd 😛

 • Linda van der Klooster
  5 september 2013 - 12:17

  Hihi, ze dachten vast: die Esther met haar boekje kan mooi op de pot gaan zitten!

 • john-paul vuijsters
  5 september 2013 - 15:38

  sorry, breng hem snel terug 😉

  • esther
   5 september 2013 - 15:46

   Hahaha en wat doe jij op de dames wc?? :-))

 • Nienke
  6 september 2013 - 20:19

  Of… Iemand heeft hem per ongeluk in de wc laten vallen en tja, wat doe je dan hè…. Terugleggen?? Nehhh…

 • Gabrielle
  7 september 2013 - 20:29

  ;-). Wat kun jij toch altijd alledaagse dingen ontzettend leuk maken/ beschrijven!! Knap !!

 • Tanja H.
  8 september 2013 - 21:13

  John-Paul ??? 🙂

  • esther
   8 september 2013 - 21:30

   Da’s niet ‘mijn’ Paul hoor Tanja, John Paul is verre familie 🙂

Leave a Reply