Out of the box met Hello Fresh – Advertorial –

Lekker en gezond

Alleen al het ontvangen van de Hello Freshbox bleek een feestje!

Al die verse ingrediënten, spannende pakjes, zakjes én menuutjes! Een soort kerstpakket in de zomer! Ook de kinderen waren er als de kippen bij. “Mogen wij proeven?” Ik kon nog net het zakje pijnboompitjes redden. (“Afblijven, anders kloppen mamma’s recepten straks niet meer!”)

Maandag boxdag!

box3De box wordt bezorgd op maandag en dat betekent dat ik dinsdag, woensdag én donderdag gebakken zit. Hello Fresh staat namelijk voor maar liefst drie (of vijf) complete maaltijden van hoge kwaliteit. Vlees, vis (verse) groenten, recepten, alles is op elkaar afgestemd. Dus: geen stress in de supermarkt en niet meer in de verkeerde bij de kassa. Jolijt , doe mij maar een wijntje! (Nee, die zat er niet bij, die had ik zelf nog. )

De ‘likes’ vliegen me om de oren

Ik trap af met de zoete aardappel-wortelsoep (mét fetapakketjes). Binnen dertig minuten moet alles op tafel staan (aldus de aankondigingsmail waarin ook de bezorgtijd wordt vermeld), maar dat lukt niet helemaal. Misschien schil ik niet snel genoeg? Of zou het eraan liggen dat ik voortdurend foto’s op Twitter en Facebook plaats over de voortgang van mijn ‘project’? Dat houdt de boel natuurlijk ook flink op! Als ik tenslotte een foto plaats van het eindresultaat vliegen de ‘likes’ me om de oren. Opeens wil iedereen komen eten!

box4box2

.

 

 

 

 

 

 

“Jeetje mam”, zegt Lizzy bewonderend als we aan tafel gaan. “Het ziet eruit alsof we in een restaurant eten.”

Annabel knikt. “En zo smaakt het ook!”

 

box5

Koken in pictogrammen

De volgende dag is Man aan de beurt. Hij gaat voor de Zomerse pastasalade met groene pesto en gebakken kip. Voordat ik naar mijn werk ga leg ik alles netjes voor hem klaar.

Het receptenboekje komt aardig in de richting van ‘koken voor mannen in pictogrammen’ - uitleg is stap voor stap en hoeveelheden per persoon worden heel handig weergegeven - en er staat dan ook een heerlijke maaltijd op me te wachten als ik thuiskom.

“Hoe vond je het?” vraag ik.

“Prima te doen.”

“Hij heeft niet één lelijk woord geroepen”, zegt Annabel trots.

Kortom, we hebben er thuis een hobby bij. Koken uit de box van Hello Fresh. Het lidmaatschap is flexibel dus ik kan elke week aangeven of ik wel of niet een box (met drie of vijf maaltijden) wil ontvangen. De originalbox is er vanaf € 34,- euro. Voor vier personen betaal je zo’n  € 59,- voor drie maaltijden en bezorging is gratis. Er zijn ook fruitboxen, veggieboxen en topsportboxen. Keuze genoeg! Op de site kan je makkelijk uitrekenen wat het jou kost.

box8Les trois cordon bleus

De laatste avond mogen de kinderen helpen. Een uitdaging, want ons gezin bestaat niet bepaald uit Cordon Bleus. Lizzy (10) snijdt de uien en Annabel (8) de knoflook. Ondertussen snoepen de dames blaadjes koriander. De salade maken de meiden samen terwijl ik de heekfilet bereid. Binnen een half uur kunnen we aan tafel.

box7

“Ik vind deze het lekkerst”, zegt Lizzy.

“Ik vond ze allemaal lekker!” sluit Annabel passend af.

Samenvattend

Ik heb de  producten van Hello Fresh met veel plezier voor jullie geprobeerd. Hello Fresh is een praktisch alternatief in een tijd waarvan veel om gezonde voeding te doen is (ik schreef er laatst nog over). Hieronder heb ik de plus- en minpunten nog even op een rij gezet.

Ook een proefbox van Hello Fresh bestellen? Het kan via de site (klik).

box1

Pluspunten:

Smakelijke recepten, niet te ingewikkeld (snel klaar)

Veel variatie

Hoewel de site tot vier personen ‘gaat’ is op aanvraag een box voor meer personen ook mogelijk.

De hoeveelheden zijn (ruim) voldoende

Correcte en zeer vriendelijke klantenservice

Zelfs de kant en klare ingrediënten zoals pasta en pesto zien er smakelijk uit

Leuke receptenboekjes (met extra recepten en tips) om te bewaren

Minpunten:

Box wordt bezorgd op maandag, op een afgesproken tijd maar met marge van een paar uur. Je moet dan wel echt thuis zijn. De spullen moeten gekoeld blijven dus je kan de box niet zomaar bij de buren laten afleveren.

Zelf boodschappen doen is goedkoper

Naar verhouding vond ik de ‘garnering’(zoals de pijnboompitjes) wat mager

Niets te kiezen. Als je iets niet lust heb je pech 🙂

6 Responses to "Out of the box met Hello Fresh – Advertorial –"

 • Tanja.h
  2 september 2013 - 10:36

  Je zet me aan het denken, als jouw Paul daarmee kan koken kan mijn lief dat misschien ook!! 🙂 🙂 Nu kan hij nog geen eieren koken ( zegt hij), zijn koken bestaat uit iets opwarmen in de magnetron 🙁 Het zou toch reuze handig zijn als hij ook eens echt kookte, al is koken een hobby voor mij geworden. Als ik nu tegen de dochters zeg : pa kookt, weten ze dat hij chinees gaat halen 😉

  • esther
   2 september 2013 - 11:52

   Ik zou zeggen: probeer het en hou mij vooral op de hoogte!

 • Jelte
  2 september 2013 - 12:43

  Leuk verhaal, ga eens kijken. Goeie foto’s ook erbij!

 • Jelte
  2 september 2013 - 12:44

  Ik kende Hellofresh trouwens al, collega van mij bestelt daar altijd, die is fan 🙂

 • Miriam (Bilbao)
  2 september 2013 - 21:36

  Heb net reactie op VOL gezet. Voortaan eerst maar hier lezen dus! 😉

  • esthervuijsters
   2 september 2013 - 21:49

   Haha, nou ja, dat is alleen maar als ik iets in opdracht test 🙂 dat op beide sites hetzelfde staat 🙂 maar je hebt helemaal gelijk het moet natuurlijk cordon blue zijn, geen idee waarom dat is aangepast! Dank je voor de melding.

Leave a Reply