Oranje Zaterdag

Vandaag, speciaal voor Koningsdag, geen Pink Saturday maar Oranje Zaterdag.

Van roze naar oranje. Technisch gezien niet eens zo’n groot verschil. In beide gevallen gebruik je de kleur rood als basis. Toch zit er een wereld tussen. Ik vind oranje namelijk écht een snoeilelijke kleur.

Behalve...

Behalve op Koningsdag/Koninginnedag of tijdens het E-WK-voetbal. Dan hoort oranje erbij en kan ik het waarderen. Sterker nog, dan hijs ik me in een oranje pak of ik hang een oranje ketting om. Oranje hoort bij feestjes. En dan vooral de feestjes waarop wordt gedronken en waar we allemaal een beetje raar gaan doen. Nu ik er over nadenk, ik zou ik bést oranje kunnen dragen met carnaval. Als ik het zou vieren.

De sukkel!

Eigenlijk staat oranje een beetje voor onnozelheid. Dat begon al met overlijden van Willem II. Zijn zoon, Willem III, zat op dat moment nietsvermoedend in Engeland bij zijn minnares. Hij wist niet eens dat hij koning was geworden. Wat een sukkel! De Oranjelijn kent vele ruzies en schandalen en een tijdlang was er zelfs sprake van dat het Koningshuis zou uitsterven.

Gelukkig hebben we nu Maxima die met haar beroemde uitspraak “Je was een beetje dom”, de geschiedenis uitstekend heeft samengevat. Door haar hebben we er weer zin in.

Oranje eten is lekker!

En dus ga ik vandaag gewoon weer in het oranje. En eet ik een oranje tompoes. (Qua eten hou ik dan weer wel van oranje!) Vandaag kan en mag het allemaal. Toch ga ik niet overal in mee. Want een rondje googlen leert dat onze oranje onnozelheid écht geen grenzen kent.

Het oranje glijmiddel, het oranje stewardessenpakje  én de oranje vibrator sla ik dit jaar maar even over. Om de kléur uiteraard.

koningmaxima

De foto vond ik hier. Meer oranje? Lees ook mijn blog op Vrouwonline.

7 Responses to "Oranje Zaterdag"

 • Kaatje
  26 april 2014 - 13:55

  Snoeilelijk Es? Of foeilelijk? 😉

 • odette
  26 april 2014 - 15:02

  Oranje is niet mijn kleur. Ik ga er zelf tijdens koningsdag niet in rondlopen. Een oranje tompoes vind ik wel lekker.

 • esther
  26 april 2014 - 15:19

  Snoeilijk Kaatje, dat is nog erger dan foeilelijk! 😉

  Odette: idem!

 • Linda van der Klooster
  26 april 2014 - 18:03

  Ik vind oranje best een mooie kleur. Ik heb zelfs een Indiaasachtige tuniek in die kleur. Maar die draag ik dan weer niet tijdens Koningsdag of het WK. Dan draag ik snoeilijke t-shirts.

 • Kaatje
  27 april 2014 - 09:25

  Hahahaha ieuwww dat moet wel heel erg lelijk zijn dan! 😉

 • esther
  28 april 2014 - 08:17

  Linda 🙂

 • Tanja
  29 april 2014 - 04:10

  Wij zeggen spuuglelijk, dat drukt het ook wel goed uit vind ik 😛 En met de carnaval kan oranje heel goed, het is een vrolijke kleur en carnaval is ook vrolijk 🙂 Ik bewonder het (tegenwoordige) Koningshuis. Koning Willem Alexander. Maar ook Koningin Willemina en Koningin Juliana. En vooral Koningin Beatrix heeft mijn respect, een hardwerkende en kundige vrouw. Maxima moet zich voor mij nog bewijzen .Al die oranje feesten, koningshuis en voetbal maakt dat we ons één volk voelen, het verbind ons en dat vind ik heel belangrijk!

Leave a Reply