Optimel en de kunst van het weglaten – Advertorial –

Een product reviewen? Maar natuurlijk! Stuur maar op, helemaal leuk.

Maar zo simpel wás het natuurlijk niet. Het ging hier niet om een lippenstift of nieuw soort keukenhulpje, nee, ik mocht bloggen over Optimel Puur! De nieuwe generatie drinkzuivel van Koninklijke FrieslandCampina. En zo’n kartonnen pak past nou eenmaal níet door de brievenbus (vooral niet omdat er eigenlijk een koelkast omheen moet).

Lekker... ongeduldig!

Via een ingewikkeld bezorgsysteem komen de pakken uiteindelijk in Utrecht terecht. En ik had de koeltas nog niet aangepakt, of mijn dochters wilden de proeverij al starten. Wel logisch, ‘de gewone’ Optimel is hier al jaren favoriet, vooral de kokos. Maar Man grijpt in: “Geen gelebber op de achterbank van mijn auto.”

optimeljklein1

 

 

 

 

 

 

 

Wat zat er nou precies in mijn koeltas?

Optimel Puur. De eerste en enige zuiveldrank zonder toegevoegde suiker én zonder zoetstoffen. Verkrijgbaar in drie smaken: bosvruchten, perzik en citrus. Adviesprijs € 1,45 en binnenkort – ja ja wij bloggers hebben de proefprimeur - verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten in Nederland.

“Ik begin met citrus.”

“Ik met bosvruchten.”

“Maar daarna wil ik óók die andere proeven!”

“Manderijnerig”

Annabel (8) bijt het spits af met de opmerking dat deze Optimel ‘fris en manderijnerig’ smaakt. Liz (10) vindt ‘haar’ bosvruchten vooral lekker omdat het niet zo zoet is. Dat laatste klopt. Optimel Puur is de helft minder zoet dan de bekende Optimel drinkyoghurts. Even wennen, vindt mijn man.

optiliz

Carola Boer Portfolia Manager Flavoured Drinks zegt hierover:

‘We zijn in de afgelopen jaren steeds meer gewend geraakt aan zoete smaken. Toch is een groeiende groep mensen op zoek naar pure producten, bijvoorbeeld zonder zoetstoffen. Ook zien we dat de vraag naar levensmiddelen die minder suiker bevatten, toeneemt. Zo willen ouders hun kinderen gezonde en minder zoete producten kunnen geven. Optimel Puur is hier een uitkomst voor.’

 

 

Dat minder zoete valt bij mij overigens in goede aarde. Evenals het feit dat er slechts 32 calorieën per 100 ml in een glas Optimel zitten, wat gemiddeld 50% minder calorieën is, dan andere dagverse zuiveldranken bevatten.

Een vleugje fruit

Ik neem dus zelf ook een glas en geniet van de neutrale smaak. Grappig genoeg komt het ‘smaakje’ pas later, eigenlijk als je de zuivel al hebt doorgeslikt. Lekker, niet overheersend en het allerbeste: geen zoetstofnasmaak! Aan dat laatste heb ik een ontzettende hekel, een dikke plus dus wat mij betreft.

Bij de lunch en…

Als ik de meiden vraag voor welk moment van de dag ze Optimel Puur het meest geschikt vinden krijg ik verschillende antwoorden.

“Bij de lunch”, begint Liz, “en na het zwemmen. Of ’s avonds.” Annabel denkt even na en roept: “Na school, of ervoor. Bij het tienuurtje.” Man roept op de achtergrond dat hij wel een pak mee wil naar zijn werk. Twee pakken mag ook.

optipak

Kortom

Kortom, Optimel Puur is gezond, lekker en geschikt voor ongeveer elk moment van de dag. “Behalve voor de ochtend”, zegt Liz “dan drink je warme thee.”

Als ik Annabel tenslotte vraag of zij nog iets toe te voegen heeft zegt ze alleen maar: “Mag ik nog wat?”

Meer informatie? Ook in een proefpanel? Klik hier.

 

CACHEBUSTER%%

12 Responses to "Optimel en de kunst van het weglaten – Advertorial –"

 • Muts
  15 juli 2013 - 10:53

  Heb ook wel eens producten getest. Het leukste moment was altijd het uitpakken van het pakket. Voelde me altijd erg verwend, alsof ik een onverwacht cadeautje kreeg. Maar… soms viel het ook tegen hoor. Heb eens een heel ranzige biologische/organische pindakaas geproefd, brrrrr….

 • Tanja.h
  15 juli 2013 - 10:56

  Dat klinkt allemaal heel positief! En Liz heeft gelijk, s morgens drink je warme thee 😉 Dat Paul er 2 mee wil voor op zijn werk zegt wel wat en Annabels ” mag ik nog wat ” Is ook veelzeggend 🙂

 • Jeanne
  15 juli 2013 - 11:55

  Leuke advertorial/Blog, zo is reclame niet erg 🙂

 • esther
  15 juli 2013 - 13:17

  Muts& Tanja, als ik het niets zou vinden zou ik het ook niet doen 🙂

 • Muis
  15 juli 2013 - 17:12

  Ik had al gezien dat het zou komen. Ik ben ook zo dat ik geen zoetstoffen wil en liefst ook geen suiker. Maar wat toch vreemd blijft is dat er maar 1% bosvruchten of ander fruit inzit. 1% dat is toch weinig

 • M.
  16 juli 2013 - 07:30

  Bij producten die zo hun best doen er `gezond` uit te zien krijg ik toch altijd de kriebels. Een product met 0% vet, suiker en zoetstoffen kan geen smaak hebben dus dan moet er wel iets anders inzitten. Ik vraag me dus af wat een fabrikant onder het mom van natuurlijk aroma erin mag stoppen?
  Wel leuk omschreven hoe je gezin ervan geniet!

 • Pantervrouw
  17 juli 2013 - 09:18

  Klinkt goed! Je beschrijft precies wat ik meestal niet kan waarderen en waar ik juist wel naar zoek. Ben erg benieuwd. Maar vraag me net als M ook wel af of er een addertje onder het gras zit.

 • Elise
  19 juli 2013 - 20:26

  Wel grappig om te merken dat zo’n advertorial wél werkt. Vandaag boodschappen gedaan en ik heb een pak met bosvruchtensmaak gekocht. En…lekker!

  • esther
   19 juli 2013 - 20:46

   Haha, leuk om te horen!!

 • Elise
  19 juli 2013 - 20:27

  En trouwens geen addertje onder het gras: magere yoghurt, 5 procent sap en natuurlijke smaakstoffen (oid)

 • M.
  20 juli 2013 - 13:51

  Ik laat eten niet staan als er e-nummers oid in zitten maar ik wil het wel weten. Ik erger me aan het veranderen van benamingen van ingredienten om producten zo gezonder te doen laten lijken. Ben maar eens gaan opzoeken wat natuurlijke aroma´s/smaakstoffen zijn.
  Kwam oa op de volgende website terecht:
  .http://zaplog.nl/zaplog/article/waarom_kunstmatige_smaakstoffen_slecht_voor_je_gezondheid_zijn

  De meeste mensen denken dat natuurlijke aroma’s beter zijn dan kunstmatige, maar ze zijn het niet. Beide zijn geproduceerd in een laboratorium met behulp van synthetische chemicaliën.
  Het enige verschil is dat “natuurlijke aroma’s” vergelijkbaar zijn met diegene die in echt voedsel gevonden worden, terwijl de kunstmatige aroma’s chemische stoffen zijn die niet in de natuur bestaan. Zowel natuurlijke als kunstmatige smaakstoffen zijn meestal gemaakt uit aardolie, niet de gezondste voedselkeuze.

 • Neeltje
  10 september 2014 - 12:59

  Een late reactie, maar ik zocht op het net naar ‘natuurlijke aroma’s’ bij optimel puur, en toen kwam ik, behalve bij dit bloeg, dus ook bij de volgende pagina uit, van voedingsadviesbureau El Mondo. Hier kun je dus precies lezen waarom het voor de gek houderij is, en het vooral gaat om hoe je iets omschrijft irt de mazen van de wet. Waarbij overigens wel blijft dat deze minder zoet is, dat wel. Maar natuurlijk??? –> http://www.elmondo.org/?q=Wordt%20aan%20Optimel%20yoghurtdrink%20100%25%20natuurlijk%20werkelijk%20geen%20suiker%20toegevoegd%3F

Leave a Reply