Op de koffie bij Ome Theo

“Als ik een racistische grap maak, kun je er vanuit gaan dat er ook wel écht iets mis is met dat ras.”

Theo Maassen was weer lekker op dreef, gisteravond in Het Lieve Vrouwentheater in Amersfoort. Onder het motto ‘je kunt tegenwoordig ook echt níets meer zeggen’, maakt hij de ene politiek-incorrecte grap na de andere. En wij? Wij hadden een top avond!

Víjftien?! Godver!

Oké, achteraf gezien hadden we beter niet op de eerste rij kunnen gaan zitten want toen hij het vriendinnetje van Liz in de smiezen kreeg (“Víjftien?! Godver!”) waren de meiden aan de beurt natuurlijk. Eerst tien minuten gemopper over ‘dat hij nu zijn hele show niet meer kon doen’ (“Ik zal het netjes moeten houden”) om vervolgens te beginnen over het fistfucken van hoeren. Hilarisch.

Theo Maassen: “Zitten is het nieuwe roken. Daarom ga ik tegenwoordig na de seks altijd even zitten.”
Vriendinnetje Liz: “Die grap snap ik niet.”
Annabel: “Die snap ik dan weer wel.”
Liz: “Wat kun je hier nou níet aan snappen?”

Een niet-pedagogisch-verantwoord tijdstip

We kwam op een niet-pedagogisch-verantwoord tijdstip thuis. Maar gezien de inhoud van de show kon dat er ook nog wel bij. In bed dacht ik na over het ‘we kunnen ook níets meer zeggen tegenwoordig’. Het is wel waar natuurlijk. Zwarte Piet, het geloof, geaardheid, genderverwarring, alles wordt zo krampachtig ‘netjes’ gehouden dat zo ongeveer elke woordkeuze verkeerd is. 'Wederzijds respect' raakt op drift. Uit balans.

Vriendin: “Hij had niet door dat die andere twee meiden bij jou hoorden he?”
Ik: “Ik zou het ook ontkend hebben.”

Lachtranen

Maar goed, terug naar Theo. De ouders van Vriendinnetje werden ondertussen nog even toegesproken (“En dan ga je ook nog lekker op de eerste rij zitten?!”), de meiden kregen nog een goede raad van Ome Theo mee (“Eigenlijk wel goed dat jullie hier zijn, iemand moet jullie verpesten!”) en toen konden we gaan. En boel lachtranen en tegeltjeswijsheden rijker.

Allerhande-geneuzel

Ik droomde over theaters en volle zalen. Over leuke dingen en grappige grappen. De krant viel daardoor vanochtend extra tegen. Homohaat, pietendemonstraties en Allerhande-geneuzel. Dat laatste is natuurlijk het ultieme bewijs van het feit dat we ons eigenlijk gewoon stierlijk vervelen in Nederland. En wat doen mensen die zich vervelen? Die gaan op elkaar lopen katten.

De nieuwe van Theo Maassen

Misschien een idee om ons in het nieuwe jaar wat minder druk te maken maar gewoon wat drukker te zijn. Met positieve en leuke dingen. Naar het theater gaan bijvoorbeeld. Ik kan je ‘de nieuwe’ van Theo Maassen aanraden.

Alleen ga niet met je kinderen op de eerste rij zitten.

Tagged , ,

One Response to "Op de koffie bij Ome Theo"

  • Cien
    23 november 2018 - 11:40

    Heerlijk!!:-))

Leave a Reply