Op – het vervolg van – welke serie hoop jij stiekem?

Keken jullie vroeger ook naar Twin Peaks?

Eindeloos fascinerend vond ik die serie. Laura Palmer, het populaire, vermoorde meisje, de ‘deputies’ van de Sheriff die bij het minste of geringste in tranen uitbarstten en malle FBI-agent Dale die zich de Twin Peaks-koffie en -taarten goed liet smaken.

tp3Geen Netflix

Maar zoals dat ging in de jaren negentig - Twin Peaks kwam in 1990 voor het eerst op de buis –, er was geen Netflix en de video werkte niet altijd, dus miste ik geregeld een aflevering. En langzaam raakte ik de draad kwijt. Het einde heb ik totaal gemist.

Twin Peaks-muziekje

En nu staat de serie op Netflix. Laura is nog steeds dood, Dale zit nog steeds achter de taarten aan en Audrey, the bitch, is back. Net als ik. Ik ben (er) ook terug. Terug in Twin Peaks en overal waar ik loop, ziet het er vreemd bekend uit. Het café, het politiebureau, de huiskamers. Alleen al vanwege de tijdsgeest – kapsels, kleding, inrichting – is het een feest om de herhalingen te kijken. En dan heb ik het nog niet over de manier van filmen – jezus wat traag en spannend te gelijk! - en dat heerlijke Twin Peaks-muziekje dat overal aanwezig is.

tp2We're on!

Als kers op de taart blijkt er dan ook nog – na 25 jaar – een heus vervolg op de cult-serie te komen. Eind vorig jaar werd dit bekend gemaakt, daarna bleek er wat ruis op de lijn, maar onlangs is weer bevestigd dat het toch écht doorgaat.

Vergeten vriend

Machtig vind ik dat. Alsof je teruggaat in de tijd. Alsof je een lang vergeten vriend terugvindt. Alsof… alsof het stadje Twin Peaks opeens weet tot leven komt. Alleen dát al is surrealistisch genoeg om naar het vervolg uit te kijken.

Rare serie??!

In elk geval, het maakt het terugkijken van de afleveringen momenteel extra leuk. Al begrijpt Paul niet helemaal wat ik er aan vind. “Twin Peaks? Dat vond ik zo’n rare serie!”

tp4Op welk vervolg of wel herhaling hoop jij stiekem?

Ach ja. Smaken verschillend. Dat heb je met taarten en met TV. Ik kan in elk geval niet meer stoppen met bingen. En jij? Kijk jij mee? Of  hoop jij nog altijd op (het vervolg) van een andere serie ‘van vroeger’?

Ja? Welk dan? Q en Q misschien? Of Children of the Dogstar? "V" of "Het wassende water?"

3 Responses to "Op – het vervolg van – welke serie hoop jij stiekem?"

 • Moi
  23 maart 2015 - 16:21

  Alias Smith and Jones…maar dat kan helaas niet meer, omdat de hoofdrolspelers inmiddels overleden zijn, dat is ook de reden dat de serie toen stopte omdat een ervan te vroeg overleed. En met nieuwe acteurs zou het toch niet hetzelfde zijn.
  Van recentere datum zou ik graag vervolg zien van Surface, was een leuke spannende SF serie, die heel kort gedraaid heeft en ik zou zo graag weten hoe dat verder ging.

 • Suze vd Ploeg
  23 maart 2015 - 18:38

  Ik hoop nog altijd op een vervolg van Alf. Heb alle DVD’s en ben ze momenteel aan het terugkijken. Blijft leuk en zou voor mij zo weer terug mogen komen.

 • rebels
  24 maart 2015 - 14:29

  Friends!

Leave a Reply