Op donderdagochtend weet ik weer wat ik NIET mis!

Op donderdagochtend breng ik Annabel naar school. En dan weet ik altijd direct weer wat ik NIET mis.

Ape(t)rots

Ouders in veel te grote auto’s (echt vanochtend stond er toch weer een pal voor ingang van de school, een Mercedes GL - nog wat – ik zweer je, die Berg waar ik woon lijkt af en toe wel een ordinaire apenrots waarbij de strijd om het hoogste plekje via de SUV wordt uitgevochten!) die steevast te laat zijn en hun kinderen midden op straat laten uitstappen. Wat ook wel móet omdat het hun asobakken bijna zo breed als de straat, die passen niet eens in een normale parkeerplaats.

Niet fietsen op de stoep

Kinderen die niet hebben geleerd dat je niet mag fietsten op de stoep (of is het omdat ze er op straat niet langs kunnen vanwege de auto’s die daar midden op de weg stilstaan?) en die de voetgangers min of meer omver rijden (en je nog naroepen ook, WTF hoe óud ben jij?!) en ouders die niets anders te doen hebben dan de hele ochtend staan kletsen op de stoep, waardoor er ook nog voetgangersfiles ontstaan! (En dan die gesprekken… ‘Heb je het al gehoord van die-en-die, ze gaan scheiden, ik hoorde het van zus en zo’. Echt: yuk!’)

Ga je nuttig maken

En áls ik dan een keer mijn eigen straat probeer uit te komen (nadat ik Annabel lopend naar school heb gebracht) word ik door (diezelfde kletsende) ouders, die eigenlijk allang weg hadden moeten zijn maar die kennelijk echt niets beters te doen hebben, vuil aangekeken omdat het ik het in mijn hoofd haal met de AUTO in de buurt van een school te rijden. Ga je nuttig maken voor de maatschappij, word klaar-over of zo, maar moven uit mijn straat, denk ik dan. Echt.

Makkelijker

Nee, het is maar goed dat ik vier dagen ben gaan werken. Sinds ik gewoon elke dag om kwart voor acht de deur uitga is mijn leven er echt een stuk gemakkelijker op geworden.

Dat van die andere schoolgaande ouders ook, vermoed ik.

Tagged , ,

5 Responses to "Op donderdagochtend weet ik weer wat ik NIET mis!"

 • Elly
  3 maart 2016 - 10:05

  voetvangers?…….
  Leuk verhaal weer

 • Esther Vuijsters
  3 maart 2016 - 10:08

  Hahaha, voetvangers … Ik pas het gaan, tnx.

 • Esther Vuijsters
  3 maart 2016 - 10:09

  aan …

 • gjans
  3 maart 2016 - 10:56

  hahahahahaha

 • Sharon
  3 maart 2016 - 11:06

  Een van de ouders bij mijn school heeft een limousine-bedrijf… Ook leuk, als daarmee 1 kind naar school wordt gebracht 🙂

Leave a Reply