Op doktersadvies

Wel eens gehoord van de S-curve van Praxiteles?

Nee? Allow me to introduce. De S-curve is term uit de beeldhoudkunst. Het is een manier om een stenen lijf een ‘menselijke’ vorm te geven. Een soort ‘swung’ in de ruggengraad die leidt to een bevallige pose. Praxiteles is de 'bedenker'.

Leuk voor het vrouwelijk naakt, rond 350 voor Christus, zeg ik dan. Maar als je ruggengraat zich anno 2014 te pas én te onpas in een spreekwoordelijke s-curve vouwt, heb je toch echt wel een (pijnlijk) probleem.

Lullige beweging

apolloIk had er al een tijdje last van. Van pijn en spiertrillingen in mijn nek en tussen mijn schouderbladen. Ik verrekte al een spier met de meest lullige beweging en dan kon ik mijn hoofd niet meer draaien. Vorige week schoot de kramp er zo erg in, dat elke beweging pijn deed.

-peut/-paat

Aldus toog ik naar de huisarts. Die stelde voor mijn bloed te laten nakijken en verwees me voorts naar een -peut/-paat. Nog dezelfde dag lag ik op de (pijn) bank en werden “de  bewegingsverstoringen van bindweefsel , verkrampingen en disbalans binnen het lichaam onder de loep genomen”. Het ging van ‘knak’ en ‘krak’ en ‘plop’ en warempel, toen ik wegging waren de klachten al voor de helft weg.

“Je lichaam is er nog niet aan toe om de rest los te laten!”

Inmiddels zijn we een week verder en zijn de klachten nagenoeg verdwenen. Ik ga morgen weer, eens kijken of mijn lichaam inmiddels de rest ook wil ‘loslaten’ en of er geen sprake meer is van een disbalans in mijn bekken. Want dat had ik ook. Eigenlijk was er niets in balans blij mij, begreep ik.

Vitamine D tekort

Van de huisarts heb ik gehoord dat ik een flink vitamine D te kort heb. De “D” waarde hoort tussen de 80 en 100 nmol/l te liggen (er gaan zelfs stemmen op voor >125 nmol/l) en ik zit op op 29 nmol/l. Da’s niet zo best, zei de huisarts, dus nu heb ik een kuur. Zes weken coleacalcifer en ik heb net mijn eerst shot gehad!

Doktersadvies

“En”, zei de huisarts toen hij de werking van het medicijn nog even toelichtte, “vergeet ook vooral niet om af en toe eventjes in de zon te gaan zitten. Zónder zonnebrandcrème op! Ook dat levert vitamine D!”

Dus. Ik sluit mijn blog voor vandaag af en ik ga zo – als het zonnetje weer komt - de tuin in. Met koffie en de krant! Op doktersadvies!

Meer lezen? Op Vrouwonline vandaag DIVORCE en de echtscheidingsmediator.

2 Responses to "Op doktersadvies"

 • corrie
  20 mei 2014 - 11:02

  Ben je ook niet vreselijk moe en vergeetachtig dan?
  Mijn vitamine D was vorig jaar ook zo laag en het leek wel of ik aan het dementeren was, vergat werkelijk alles.

 • esther
  20 mei 2014 - 12:02

  Moe. Maar ja, wie is niet moe 🙂 Vergeetachtig valt (gelukkig) mee. Vooral spierklachten bij mij. Heb jij ook een kuur gehad?

Leave a Reply