“Ik heb ook altijd pech!”

Als het op school aankomt, is Liz behoorlijk braaf.

Haar huiswerk is altijd af, ze is nooit te laat, ze heeft haar zaakjes op orde. Haar afspraken bij de fysiotherapeut en de orthodontist plant ze netjes na schooltijd en als ze iets belooft, komt ze haar belofte altijd na.

Irritant

Eigenlijk vindt ze dat zelf soms best wel irritant, dat ze zo braaf is, maar zo zit ze nou eenmaal in elkaar (lijkt op haar moeder, maar die kreeg de trucjes uiteindelijk ook wel door en die haalde ze vervolgens dubbel en dwars in). Ze kan gewoon niet anders. Ze wil het té graag goed doen.

Gezellig naar het ziekenhuis

Maar soms heeft ze iets niet in de hand. Zoals met haar knie. Dan vallen de controles onder schooltijd en tja, dan móet je daar wel van genieten natuurlijk. Zoals afgelopen vrijdag, de afspraak stond ingepland 's ochtends om half negen, dat was toch heus onder schooltijd. Tel er een kopje koffie en een ritje naar huis bij op en ze zou toch al snel het eerste uur missen. Ze had er zin in, 'gezellig' naar het ziekenhuis.

Balen!

Ik was dan ook verbaasd toen ze uiteindelijk vrijdag met een boos hoofd beneden kwam. Mobiel in haar ene hand, schooltas in de andere. "Wat is er?" vroeg ik. "Wat zit je te balen?" Ze drukte haar telefoon onder mijn neus. "Mijn eerste uur valt uit", mopperde ze. "Ik had nog in mijn bed kunnen liggen!"

Pechvogeltje

Ze heeft het zwaar, mijn puber, mijn kind. Niet alleen met haar knie, maar ook met haar braafheid. En ik vond het dan ook volkomen terecht dat ze met veel gevoel voor drama zuchtend op de bank neerstortte en zei: "Ik. Heb. Ook. Altijd. Pech."

Tagged

2 Responses to "“Ik heb ook altijd pech!”"

  • Moi
    29 mei 2016 - 10:01

    Ach gossie…zo’n puber was ik dus ook😏 Sterkte liz, het wordt beter als je ouder wordt.

  • KarinH.
    31 mei 2016 - 13:18

    Haha, zo is mijn 5-jarige zoon nu ook (nog) en die kan ook precies zo doen, alleen is dan de hele dag bij voorbaat al een PECH-dag.

Leave a Reply