Ontsnappen uit een Escaperoom

De eerste uitdaging was de Escaperoom vínden.

Dit was nu al de dérde keer dat ik door het straatje reed en ik had hem nog steeds niet gespot! Dat begon lekker. Gelukkig kwam ik tijdens mijn zoektocht Collega 1 tegen, zij wist me te vertellen dat de puzzelkamer zich verschool in een tuincentrum. Ja hallo, wie verzint nou zoiets!?

Afijn. De eerste code was gekraakt. En dan nu naar binnen.

Zoek de sushi

De volgende uitdaging volgde vrij snel daarna: zoek de sushi! Inmiddels was ook collega 2 aangeschoven en we begonnen trek te krijgen. Gelukkig was de sushi gewoon een beetje laat – maar wel héél erg lekker - en konden we alsnog met gevulde magen De Laboratoriumkamer betreden.

Een gehavende pop

Voor we ‘erin’ mochten kregen we, staand in een donkere hal, een filmpje te zien: een meisje in een ouderwetse jurk, een kamer waarover het patina van de tijd, een gehavende pop, zwarte ogen en een vreemd drankje. Net op het moment dat ik dacht: ‘best creepy dit’, gebeurde er van alles tegelijk. Een knal, lichtflitsen en een deur die werd opengesmeten.

Help! Ik was nog niet eens binnen en ik had nu al een hartverzakking!

Let the game begin!

In de Laboratoriumkamer was het donker. Ik hoorde rare geluiden, getik, gezoem. Er was rook, het was er warm. Er stond een grote tafel, een oude computer knipperde ‘code morse-file’ en in de hoek: een ei. (Een ei?!) Meer beschrijvingen geef ik niet, moet je zelf maar gaan kijken. Maar sfeertje mensen, sféértje!

Collega 1 en 2 gingen meteen op onderzoek uit, collega 3 en ik vonden een puzzel en gingen puzzelen. Het licht ging uit en weer aan. Blacklight, beamers, alles werd uit de kast gehaald. Wie is de Mol meets Amsterdam light festival, binnen drie minuten waren we volkomen gedesoriënteerd. Let the games begin: je mag met z’n zessen zo’n kamer in, en wij waren maar met vier, we moesten een beetje doorwerken dus.

Waar is de noodknop?

Collega 3 bleek uitmuntend in het oplossen van puzzels, maar ze bleek ook een grote angsthaas. Toen ik per ongeluk ergens een goede code ingaf - en niemand er dus op bedacht was dat er wat gebeurde - viel er met veel lawaai iets naar beneden. Collega 3 schrók zo dat ze - à la Scooby Doo (yaiks Shaggy!) - in de armen van collega 2 sprong. Collega 2 moest daarop zó lachen dat ze zich verslikte in een M&M en er vervolgens bijna in bleef. Ik wilde Heimlich al uit de kast halen (en collega 1 was al onderweg naar de noodknop), maar na een paar klappen op de rug van Collega 3 keerde gelukkig de rust weer. “Moet dat nou?” mopperde collega 1, “Ik vind het al eng genoeg zonder dat jij ook nog eens gaat hyperventileren!” “Doorgaan!” riep Collega 3, “De tijd tikt.” Sowee, was die ineens streng.

De tijd tikt

De tijd was een lastige factor. We werden flink zenuwachtig van de tikkende klok. We moesten nog van alles en we hadden niet veel tijd meer. Toch gingen we goed. We goochelden met een magneet, ontcijferden nog een code (met spiegel) en betastten muren opzoek naar verborgen vakjes. Toen ik mijn hand diep in een gat moest steken… nee, geen spoilers. Maar reken maar: ik zat tegen het plafond.

Te laat!
In de laatste minuut ontrafelden we het laatste raadsel. Iets met coördinaten in bloed en lumisol-licht. We waren nu heel dichtbij, wisten we. Maar de tijd was onverbiddelijk. Het laatste puzzelstukje viel nét te laat op zijn plek. De tijd zoemer ging en de kamer was nog dicht.
Complimenten van de kok

Tijdens de nabeschouwing kregen we toch complimenten. “Voor een team waarvan één van de teamleden het bijna niet overleeft, zijn jullie uiteindelijk nog best snel.” En bedankt. Maar de Escapeoloog meent het wel, zegt hij. “Jullie waren maar met vier! En je zat er maar een paar seconden naast!”

Wij zijn fan!

Ach ja, een paar seconden of niet. Het was een supergave uitdaging. Het was heerlijk eng, spannend en top om zo met z’n allen die puzzels op te lossen. Briljante setting en knap in elkaar gezet, wij zijn fan. De volgende keer gaan we voor de Meisjeskamer!

Tagged ,

6 Responses to "Ontsnappen uit een Escaperoom"

 • gjans
  22 januari 2016 - 14:15

  Klinkt goed! Als claustrofoob is dit aan mij helaas niet besteed

 • Esther Vuijsters
  22 januari 2016 - 14:32

  Nee, als je angstig of claustrofobisch bent, beter niet gaan 🙂

 • Granny
  22 januari 2016 - 15:12

  Wat heb ik gelachen…
  Leuke avond moet dat geweest zijn.

 • Jessica
  22 januari 2016 - 15:21

  Oooooo ik wil ook! Cool verhaal zeg. Soort reallife bigfish adventure 🙂

 • Tanja
  23 januari 2016 - 00:12

  Uhhhhhhhhh dit is aan mij ook niet besteed, als ik er aan denk, donker, schikken….. En dan moet je ook nog puzzelen.

 • Diana
  24 januari 2016 - 12:28

  Geweldig hè! Het is zo cool om te doen. Wij hebben hem ook gedaan en ook de Meisjeskamer. Die is nog enger… Als je nog een spannende wil doen, moet je die in Delft eens proberen. We hebben vorig jaar daar The Dentist gedaan, ook super!

Leave a Reply