Onder de knie

“Het zal dus altijd een knie blijven met een rugzakje.”

De orthopeed grinnikt om mijn grapje. Ach ja. Zo’n afgescheurde kruisband is natuurlijk niet grappig, maar dat weten we ondertussen nu wel. Je kan er maar beter om lachen. Was er niet een boek dat zo heette?

Afgescheurde kruisband kind

Ik bespreek de stand van zaken met de arts. We lopen een beetje vast met fysiotherapie. Liz kan pas een indicatie ‘chronisch’ krijgen als ze is geopereerd. Maar ze kan niet geopereerd worden, want ze is te jong. En dus is het aantal behandelingen beperkt. “Ze kunnen bij mij altijd extra informatie opvragen”, zegt de orthopeed. Hij legt me de procedure van bezwaar uit.

Doe maar niet

“Wanneer kan ik weer tennissen?” vraagt Liz. De arts schudt zijn hoofd. “Voorlopig niet.” Hij wijst op een afbeelding aan de muur en legt uit wat er mis kan gaan. Ik vraag of een brace nog iets toevoegt. “Beter van niet. Alleen maar schijnzekerheid.”

Naast haar schoenen

Tenslotte bespreken we de stand van de voeten. Liz benen staan een beetje naar binnen en ze loopt nogal eh… naast haar schoenen. Ik vraag me af of ze zooltjes moet. “Nee hoor”, zegt de orthopeed. “Als ze O-benen had gehad, was het vervelender geweest. Maar het is wel een idee om beter op haar schoenen te letten.” Hij wijst op Liz’ zwarte laarsjes. “Dat zijn wel goede leren schoenen, maar ze zijn te wijd. Dat is echt niet goed. Die moet u vervangen.” Hij geeft aan waar we op moeten letten.

Samevatting

Als we thuiskomen vraagt Paul hoe het was in het ziekenhuis. “En wat zei de arts allemaal?” En net als ik wil beginnen aan het – zeker een half uur durend relaas over verzekeringen, braces en medisch objectief vast te stellen letsel – vat Liz het bezoek treffend samen.

“Hij zei dat ik nieuwe schoenen moest.”

4 Responses to "Onder de knie"

 • Kay
  28 maart 2015 - 10:04

  Nou, hup de stad dan maar in voordat alle leuke schoenen uitverkocht zijn. #kinderbijslagwordtweerbijnagestort

 • Granny
  28 maart 2015 - 11:00

  Hahaha….positief denken… Goed zo Liz!!

 • Joolzz
  29 maart 2015 - 12:05

  Hahaha, slimme meid, Liz!!

 • KarinH.
  15 april 2015 - 12:34

  Met zo’n opmerking kan je er zeker om lachen. Wel balen dat het zo ernstig blijkt te zijn.

Leave a Reply