Old School ft. Eemland Zuid, brings back memories

Het is er weer. Dat herfstige ‘wij-gaan-weer-naar-school’-gevoel dat zich elk jaar rond mijn verjaar doet gelden.

Dit jaar is het sterker dan ooit. Omdat het zo herfstig is. Zoveel regent. En omdat ik elke ochtend om kwart over acht weer voor de 'bogen' van mijn eigen oude school sta.

Gymspullen?

Het gebouw is niet zoveel veranderd. De gezichtsuitdrukkingen van de leerlingen ook niet. “Shit, mijn gymspullen vergeten!” zie je sommige denken. Of: “Ik heb echt geen zin in wiskunde!” Een enkeling denkt niets. Die had je er ook altijd tussen. Het tekenlokaal zit nog op dezelfde plek. Op het gras mag je nog steeds niet lopen.

Meefietsen met jou

school1Met gemengde gevoelens breng ik mijn dochter elke ochtend naar school. Haal ik haar weer op. Het is een hoop gedoe en het is natuurlijk nog steeds vooral vervelend voor haar dat ze niet gewoon met haar klasgenootjes kan meefietsen, maar het is ook gezellig. En op een bepaalde, anachronistische Esther-gaat-weer-naar-school-manier prettig bekend.

4takt Honda's

Toen ik onlangs een foto de school op Facebook plaatste, reageerde iemand met: “Pas op.... rechts van je daar komen al die 4takt Honda's als idioten naar beneden gevlogen!” En inderdaad, ineens was ik er weer terug. Terug in de tijd. Ik zag mezelf weer lopen, door die lange gangen. Hallo meneer Molenaar en mevrouw Otto. Kijk, daar staan de brommertjes waarop we tijdens tussenuren naar de stad scheurden, café Flater, De Karseboom. En het kladderen in elkaars agenda? Feels like yesterday.

It's raining men

“Vind je het niet vervelend mam”, onderbreekt Liz mijn gepeins, “dat je me elke dag naar school moet brengen?” Ik kijk naar de rijen fietsers en naar de toren van mijn oude en háár nieuwe school. “Nou, éigenlijk vind ik het stiekem best wel leuk”, geef ik toe. Opgelucht kijkt Liz uit het raam, het regent pijpenstelen. “Ik ook”, zegt ze. “Vooral als het zo hard regent.”

Tagged ,

2 Responses to "Old School ft. Eemland Zuid, brings back memories"

  • Granny
    4 september 2015 - 13:47

    Lief…xxxx

  • Tanja
    16 september 2015 - 10:37

    Heerlijk is dat, het terug in de tijd gevoel. Dat had ik ook heel sterk toen ik terug naar Nijmegen-oost verhuisde. De buurt waar ik opgroeide tot mijn 15de is nog steeds heel speciaal voor me. Zoveel herinneringen bracht dat boven. 🙂 Lief van Liz, haar vraag aan jou,En haar reactie op jou antwoord is zo heerlijk praktisch 😀

Leave a Reply