O nee, híj heeft weer wat bedacht hoor ….

“Meiden, papa heeft een leuk idee.”

Liz kijkt verrast op uit haar boek. Annabel zet Violetta zachter. Pappa heeft een leuk idee. Dat klinkt interessant. Meestal zegt mama dat soort dingen. En dan is het saai.

“Dinsdag hebben jullie een studiedag, dan heb ik vrij genomen. Ik heb een leuk uitje in gedachten.”

Leuk uitje

Hij heeft een leuk uitje in gedachten. Hm. Dat is eigenlijk wel een goed idee. Ik ben ook wel toe aan een leuk uitje. Helemaal als de kinderen een studiedag hebben, dan is het overal lekker rustig. Misschien kunnen we naar het Dolfinarium, daar zouden we altijd nog eens heengaan. Ik ben er nog nooit geweest met de kinderen, kan je nagaan. En dan lekker lunchen, heb ik wel verdiend na al dat gelijn. Nou ja, als ik maar niet in badpak hoef, dan vind ik eigenlijk alles goed.

Sprookjestuin

De Efteling is trouwens ook leuk! Daar zijn we met schoolreisje geweest, maar toen hadden we geen tijd meer voor het Sprookjesbos, en die huisjes vind ik nou juist altijd zo leuk. De meiden ook hoor, ook al zeggen ze meestal van niet. En is er niet een nieuwe tentoonstelling in museum Flehite, gewoon hier in de binnenstad? Dat is óók leuk!

“Dan gaan we naar Six Flags.”

Zes vlaggen?

Heu? Six Flags? Wadisdaooklweer? Is dat niet die oude Flevohof, wat kon je daar doen? Was er een natuurtuin? Paul heeft ondertussen de site van Six Flags geopend. Nieuwsgierig loer ik over de schouder van Liz mee. Is het een pretpark? O. Ja. Het is een pretpark. Nou ja. Dat kan ook heel gezellig zijn. Daar kan je ook lunchen. En misschien hebben ze er een sprookjestuin?

Mannensprookjes

Maar dan zie ik het. Dit zijn geen sprookjes, dit is een regelrechte náchtmerrie! “Vette, vétte achtbanen!” roept Annabel. “OMG wat gááf!” gilt Liz. Paul glundert. “Ja he? En die gaan hard joh, hárd! Deze bijvoorbeeld, de Condor, daar háng je in de achtbaan. En de G-Force, daar word je op je plek gehouden door G-krachten! Dat is cool!” Er klinkt gehijg - hé, hebben we een hond?! - en er drupt kwijl op de tafel. "Kijk dit dan!" roept Liz. "De Skydiver! Vijfig meter de lucht in en dan een vrije val met een snelheid van 120 km per uur!"

Afschieten?

De meiden jubelen, Paul glimt. "Bij de SpaceShot word je afgeschoten!" Yo. Het enige dat ik wil afschieten is dit idee! Als we hier gaan lunchen dan kots ik meteen alles er weer uit. En terwijl de meiden op de een na de andere foto klikken, trek me discreet terug. Als Paul vraagt of ik ook mee wil mompel ik iets dat het midden houdt tussen ‘rot op!’ en ‘ik denk er nog over na'.

G-Force? Vrije val? Aju. Ik moet studeren.

2 Responses to "O nee, híj heeft weer wat bedacht hoor …."

 • Muis
  15 april 2015 - 11:21

  Hahaha, mij zou je er een plezier meedoen! Onze oudste durft niet ‘ onderstekop’ en de jongste kan niet wachten maar is nog niet groot genoeg :-))

 • Ellen
  15 april 2015 - 13:22

  oh wat gaaf!! Lijkt me zalig, over de kop en hard naar beneden!

  Muis, haha onderstekop! Eigenlijk best logisch!

Leave a Reply