O jee, ze zijn beledigd!

“Wat zijn die beesten aan het dóen joh?”

Tja. Dat vroeg ik me onderhand ook af. Overal nestjes maken, hoekje hier, hoekje daar. Maar uitbroeden? Nope. Vier nestjes hadden we inmiddels. Vier nestjes met gemiddeld zo’n twaalf eitjes. Maar geen van de kwarteltjes deed er iets mee. “Zouden ze een wedstrijdje doen?” opperde Liz. “Wie er de meeste eitjes kan leggen?”

kwartel3Ikeaanse ballenbak

Ik had er al eens een paar weggehaald. Eitjes, die hier en der door het hok lagen omdat Pip, de brutaalste van het stel, ermee ging voetballen. En nu besloot ik de rest ook maar weg te halen. Voordat het nachthok zou veranderen in een soort Ikeaanse ballenbak.

Frisse salade met kwartelei

Maar ja. Weggooien was natuurlijk zonde. Dus maakte ik van de nood en deugd. Ik deed alle eitjes in een bak water. Degene die dreven gooide ik weg, de andere kookte ik drie minuten. Daarna was ik een uur bezig met pellen. Wat een piele-dingen! Maar het resultaat mocht er zijn. Een heerlijke frisse salade met kwartelei. Vers uit het hok. Van scharrelkwartels puur sang. Biologischer krijg je ze niet.

kwartel2Gevederde rugjes

We aten die avond met smaak en waren in ons nopjes met onze vrijgevige huisdieren. Echter toen ik vanochtend naar beneden kwam, draaiden alle vier de kwartels beledigd hun gevederde rugjes naar mij toe. Snaveltjes boos in de lucht.

"Pipje, Maya!" riep ik, maar ze deden net of ze doof waren. "Ach ja," zei Paul. "Daar zijn het kwartels voor." Nou. Ik betwijfel het. Hoe maak ik dit goed?

3 Responses to "O jee, ze zijn beledigd!"

 • Inge
  13 mei 2015 - 16:57

  Heb je de laatste tijd nog wat van Dewi vernomen? in februari moest ze 6 weken wachten op de uitslag. Als ze zelf niet wil schrijven (wat ik me kan voorstellen) wellicht mag jij dan zelf een kleine update schrijven. Ik denk dat iedereen met haar meeleeft en haar graag een hart onder de riem wil steken.

  • Esther Vuijsters
   13 mei 2015 - 17:23

   Ja, goed punt. Ik ga haar mailen!

 • Tanja
  14 mei 2015 - 05:33

  Tja….hoe maak je het goed met (oost-Indisch)dove kwartels? Ik heb geen idee 🙁 Bij mijn honden en katten wil een honden- of kattensnoepje nog wel eens helpen maar van kwartels heb ik echt geen verstand 😉 Misschien is er een kwartel-kenner onder je volgers? Succes 😀

Leave a Reply