Nieuwsblog over storm und drang

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we wederom de storm, maar ook de Noorse breishow én All Hallows eve. En: hoe fijn is het als alle puzzelstukjes in elkaar passen!? Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

Vroegâh wist je dat het herfst, wanneer de blaadjes vielen.

Tegenwoordig is het de NS die de seizoenen scheidt. Niet alleen omdat er voortdurend ergens vertraging is vanwege personen die de trein pakken vóór hij kan stoppen, maar ook vanwege de ‘aangepaste’ dienstregeling. (Gehoord: "Wat? Past de NS de dienstregeling aan? O, maar dan is het alweer hérfst!")

Ferry? Ferry Muts?

stormfotoTja, het is die maandag ook wel bar en boos. Dat moet ik toegeven. De school hier aan de overkant haalt halverwege de pauze de kinderen naar binnen omdat ze bang zijn dat het grut wegwaait (lijkt mij juist heerlijk rustig) en ook op het water ontstaan er problemen. “Ferry kan haven IJmuiden niet in”, lees ik op NOS.nl. “Zie ik toch gelijk een balende meneer Mingelen voor me.” Schrijft iemand op Twitter.

Goed. Er liggen een paar bomen op de rails, de wegen zijn geblokkeerd en bij een familielid in Noord-Holland waaide het complete dak eraf, maar er valt ook genoeg te lachen, kijk hier maar eens (klik).

Weer rustig

Dinsdag is het ‘weer’ rustig in het land. Er wordt een babygorilla geboren in Burgers Zoo maar daar heeft verder niemand echt last van (behalve de moeder want het was nogal een zware bevalling en dan krijg je ook nog een aap van een kind) en Annabel – die een paar rafels aan haar cappucon ontdekt – komt melden dat er bij haar ‘een draadje los zit’. Tja. Kind van d’r moeder he?! "Ach lieverd, bij mamma zitten ook een paar draadjes los!"

nieuws4113Woensdag vertrekt gastblogger Inge naar Brazilië en daar heb ik neem afscheid met gemengde gevoelens. Ik moet een van mijn beste vriendinnen voor een lange tijd missen, maar ik ben ook heel erg benieuwd naar haar avonturen in de vreemde. Wil jij Inge ook volgen? Houd dan mijn blog de komende tijd goed in de gaten.

Over avonturen gesproken, die middag reis ik af naar 020 voor de aftrap van de nieuwe knuffelactie van IKEA. Liz mag mee en tot mijn grote verbazing krijg ik de volgende dag een mailtje van een lezeres dat mijn dochter in de krant staat zit, samen met Sipke Jan Bousema, ambassadeur van Unicef. Nog even het kind is écht beroemd.

nieuws4111Mooi pak, Sven

Sven Kramer (ook beroemd, omdat hij ooit eens op onnavolgbare wijze ‘van baan’ wisselde) rijdt ondertussen de tien kilometer in het nieuwe olympische pak dat eigenlijk geheim had moeten blijven. Eerlijk gezegd snap ik ophef hierover niet zo. Als Sven er niet in had gereden had iemand wel ergens een USB stick gevonden met foto’s van het pak erop, stond het op Wikileaks of bleek de mail van het Olympisch Comité te zijn gehackt door de NSA. Die laatste schijnt trouwens nu tóch ook Rutte te hebben afgeluisterd. Oké, Mark heeft ze wél eerst zelf even moeten bellen maar na wat gemor van deze en gene ('we hebben het al zo druk met die 35 wereldleiders') is het dan toch eindelijk gelukt. Jippie! We tellen weer mee!

nieuws4114

Scary!

En er is meer gedoe over pakken, donderdagavond is het Halloween (zie blogje en foto’s op Vrouwonline) en terwijl ik lekker sushi eet bij Shabu Shabu worden overal in het land feestjes gegeven. In Bunschoten echter  wordt een Halloweenparty afgelast. Aanleiding is de kritiek van christelijke inwoners van het dorp, die vinden dat het een 'duivels feest' is. “Hallo we leven in 2013 hoor”,  schrijft iemand op internet. “Religie, het zou verboden moeten worden.”

"Ik kan er geen chocola van breien"

Vrijdag gaat Annabel naar een slaapfeestje (tien kinderen van acht jaar de hele nacht bij elkaar, over duivelse feesten gesproken!) en Liz gaat eten bij een vriendin. Paul is met zijn werk de hort op en dus heb ik de handen vrij om eindelijk mijn 1000 stukjes puzzel af te maken. Wat? Bejaard? Wel nee, superrelaxed! Het is heerlijk als alle stukjes in elkaar passen. En trouwens, het kan altijd erger: de  Noren zenden die dag een twaalf uur durende breishow uit. Dan ben ik met mijn puzzel nog best hip eigenlijk. Op Twitter lees ik - heel toepasselijk - dat iemand ergens 'geen chocola van kan breien', tja, die kan meteen door naar de afdeling Tutti Frutti op mijn blog!

nieuws4112Zaterdag vertrek ik wederom naar Amsterdam. Naar vriendin F. dit keer. Missie: een nieuwe jas kopen. Het doek valt voor Hyves, als een hond links kwispelt betekent dit dat er gevaar dreigt en wij maken de Bijenkorf onveilig. Ik koop uiteindelijk een wijnrode jas van het merk “Moscow” en met ‘ondertitel’ ‘for outdoor experience’.

Die outdoor experience krijg ik de volgende dag meteen voor mijn kiezen, want als ik zondagmiddag – na een heerlijke logeerpartij in Amsterdam – ietwat duf vanaf het station naar huis fiets, beland ik middenin een soort nachtmerrie die het midden houdt tussen de zondvloed en een arctisch Amersfoort.  Een betere gelegenheid om mijn jas te testen is er niet, besluit ik, en glij, glibber en glip naar huis alwaar ik constateer dat mijn jas weliswaar lekker warm, maar niet waterdicht is.

nieuws411De week eindigt zoals hij is begonnen, stormachtig. Snel trek ik droge kleren aan en kruip voor de open haard die Paul inmiddels heeft aangestoken. De rest van de dag drink ik thee op de bank en geniet ik van de warmte.

Tot het volgende overzicht. Het was weer een fijne week!

Bovenste foto is van mikoflohr.nl

6 Responses to "Nieuwsblog over storm und drang"

 • Mariella
  4 november 2013 - 12:19

  Een geweldig weekoverzicht weer!

 • esther
  4 november 2013 - 12:24

  Zenx daar doen we het voor 😉

 • odette
  4 november 2013 - 13:31

  Ik ben gek op breien en had er best 12 uur naar willen kijken. Lekker met mijn eigen breiwerkje op mijn schoot, kopje thee erbij.

 • Pantervrouw
  4 november 2013 - 15:59

  Hij is weer leuk! En fijn dat ik nu weer helemaal op de hoogte ben.

 • Miriam (Bilbao)
  4 november 2013 - 22:54

  Ha ha ha, dinsdag was helemaal Leuk! Zo wel bij jou als bij de twitters. Heb even heerlijk gelachen!

 • Moeke
  5 november 2013 - 13:19

  super en er zitten inderdaad hilarische tweets tussen. Grappig.

Leave a Reply