Nieuwsblog over junkfood en de Zeebraspin

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we de identiteitscrisis van Piet, Dokter Bibber en de Zeebraspin. En: waar zijn de toiletten nou eigenlijk het allersmerigst?! Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

Monday, monday

Op maandag ben ik altijd druk. Bloggen voor Vrouwonline, een  nieuwsoverzicht schrijven, de laptop maakt overuren en mijn vingers razen over de toetsen. Ik heb nauwelijks tijd om te eten.

En over eten gesproken, de Britten schijnen  zich – als gevolg van de crisis - steeds vaker aan junkfood te vergrijpen. Het is niet helemaal duidelijk of de conclusie juist is, want andere onderzoeken wijzen uit dat Britten voornamelijk dikker worden omdat ze minder zijn gaan bewegen! nieuwsblog11111Wij eten die avond gezonde zuurkoolschotel met banaan, maar ik weet al wat ik ga roepen als ik binnenkort eens zin heb in vette hap: “Kan er niets aan doen! Komt door de crisis!”

Dokter Bibber

Die avond spelen de kinderen dokter Bibber. Toepasselijk, want vandaag is hét proces tegen échte dokter Bibber-Jansen-Steur (die eigenlijk gewoon ’Jansen’ heet maar dat niet ernstig genoeg vond en dus zijn moeders meisjesnaam eraan vastplakte) begonnen. Zijn proces is géén spelletje, maar de overeenkomsten  zijn duidelijk: de ‘dokter’ maakt er een potje van en de patiënt is de dupe. (Ik zeg: opbergen die handel.)

Sintstress

Op dinsdag slaat de Sintstress toe. Piet krijgt zijn oorbellen niet meer terug, hij mag lippenstift en kleurspoeling kiezen (ik voorspel een identiteitscrisis) en mijn kinderen bereiden de Grote Sinterklaasshow voor. Als ze komen vertellen dat ze dit jaar van hun eigen geld cadeautjes voor ons gaan kopen kan ik niet anders dan ze een dikke kus geven. Ze smaken naar mandarijntjes en pepernoten. “Ik vind Sinterklaas wel de allermooiste leugen die op de wereld bestaat!” verzucht Liz. Wat worden ze toch groot! (Maar niet te groot voor Sinterklaas, gelukkig.)

“Ik vind Sinterklaas wel de allermooiste leugen die op de wereld bestaat!” (Liz, 10 jaar)

piet2

Koeienscheet

De woensdag begint met slecht nieuws: de hoeveelheid broeikasgas in de atmosfeer is vorig jaar sneller gestegen dan de jaren daarvoor. “Nog even en de omgeving is één grote koeienscheet!” Ik beloof plechtig dat ik nog vaker de fiets zal nemen. En nog minder vlees zal eten. Is gezonder ook. En hoe gezonder, hoe minder kans dat je in het ziekenhuis eindigt. Daar moet je namelijk helemaal niet zijn want als je nog niet ziek wás, dan word je het dáár wel omdat de wc’s in ziekenhuizen het áller, állersmerigst zijn. Daar moet je echt met een grote boog omheen…. Fietsen!

Paul zit ondertussen weer in Rusland en Annabel heeft nu op school gehoord dat ‘we’ ruzie hebben met de Russen. “Pappa is bij de vijand!” Liz nuanceert de zaak door te stellen dat ‘de vijand’ vroeger Duitsland was, ten tijde van de wereldoorlogen. Pas als ik zeg dat einde van de week de Koning en Koningin van Nederland óók naar Rusland gaan is Annabel een beetje gerustgesteld. “Toch”, zegt ze wijs, “vertrouw ik het voor geen meter.”

Blije doos

Donderdag is een slechte dag, ’s nachts zijn er stiekem een paar JFS’s aangekocht (flauw hoor, als iedereen slaapt!) en Twitter gaat naar de beurs zonder dat ik aandelen heb kunnen kopen. Ik heb ruzie met Murphy, Newton en diverse andere humeurbepalers. Het persbericht dat ik voorts in mijn mailbox aantref over De Happy Period Box maak het er allemaal niet beter op en voor ik het weet staat er een venijnig blogje online. Van de reacties die het onderwerpt oproept word ik gelukkig acuut weer vrolijk.

nieuwsblog11112Tijd voor Cup-a-song

Vrijdag gaat het dus alweer een stuk beter al word ik compleet gestoord van de Cupsong. Kennen jullie die? Een hysterisch handendansje met een beker erbij. Soort Jive maar dan met keukengerei. Hier vliegt momenteel van alles door de kamer en als ik er wat van zeg, krijg ik nog op mijn cup ook. Als even niet oplet zit mijn hele huis vol met Cupsongkids! Het is een samenzwering!

Gooi maar weer dicht

En over samenzweringen gesproken, de Chileens dichter Pablo Neruda  is niet vergiftigd, blijkt nadat ze hem hebben opgegraven en opnieuw hebben onderzocht. Alle complottheorieën kunnen in de prullenmand en de Nobelprijs winnaar kan rustig verder rusten in zijn graf. Zolang er niemand in de buurt is die hem de cupsong wil leren natuurlijk.

Zaterdag raast er een tyfoon over de Filippijnen terwijl wij kijken naar Annabel die zich als een wervelstorm door de turnhal beweegt. Ze valt, tijdens haar éérste echte selectiewedstrijd, weliswaar van de balk (een koprol op de balk, wie bedenkt er dan ook zoiets?!), maar ze weet toch de tweede prijs in de wacht  te slepen. Trots!

Zondag bereikt ons het nieuws dat de zebraspin de Nederlands kust verovert. Hij komt uit de Stille Oceaan en we weten nog maar weinig van zijn gewoontes. De meeste zeespinnen zijn vleeseters, wat deze op zijn menu heeft staan is nog onduidelijk. De Britten spreken van junkfood en Sinterklaas oppert mandarijntjes. Ook wordt er gefluisterd dat de Russen de zeespin deze kant op hebben gestuurd of dat hij is gestuurd door de NSA, als dubbelspion.

Afijn. Ik zeg het uitje naar Noordwijk voor de zekerheid maar af en blijf die dag gewoon lekker binnen. Veilig voor regen, tyfoons én zebraspinnen die met hun acht poten vast héél goed de Cupsong kunnen doen.

nieuwsblog11-11

11 Responses to "Nieuwsblog over junkfood en de Zeebraspin"

 • Mariella
  11 november 2013 - 12:22

  Leuk nieuwsblog weer!
  Behalve over die spin…..en die foto had er ook niet bij gehoeven 😉

 • esther
  11 november 2013 - 13:30

  Sorry Mariella 🙂

  Moeke, jij hebt het armbandje van Jozemiek gewonnen, mail jij je adres door via de contactpagina!?

 • marianne
  11 november 2013 - 16:46

  🙂

 • Anita V.
  11 november 2013 - 20:01

  Leuk blog! En straks als ze de koprol beheerst… wordt het een radslag. En een handstand. En een bruggetje achterover. Zenuwslopende sport voor moeders, dat turnen!

  • esther
   11 november 2013 - 20:06

   Nou! De handstand ging goed maar een radslag?! Moet ik niet aan denken 🙁

 • Nicky
  12 november 2013 - 13:54

  Leuke blog weer! Het nieuwsblog is heerlijk om te lezen elke week.

  (Ps wel een typfoutje: ‘wordt ik gelukkig acuut weer vrolijk’ : wordt waarschijnlijk bedoeld zonder t 😉

 • esther
  12 november 2013 - 13:59

  O jee, dankje Nicky! Heb het aangepast 🙂

 • Tanja
  12 november 2013 - 19:10

  Het nieuws volgens Esther, je kunt zo in het NOS nieuwsjournaal en het Jeugdjournaal! 🙂 Iemand moet toch Hart van Nederland tippen 😉

  • esther
   12 november 2013 - 19:21

   🙂

 • esther
  13 november 2013 - 09:13

  Wees mijn gast Tanja 🙂

 • Moeke
  13 november 2013 - 17:02

  Jajaaaa. Ik heb het armbandje gewonnen.. joepie 🙂 ben acuut vrolijk. Ben namelijk geveld door oorontstekking.. Nog nooit gehad, wat een ramp zeg. Ik weet nu wat al die kindjes mee maken die het hebben. Zielig zeg..

Leave a Reply