Nieuwsblog over 555 en hoger

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vadaag behandelen we giro 555, het 'lipbandje' van Annabel en de bommelding in Rusland. En ook: wat is dat nou allemaal weer voor geheimzinnigheid op mijn blog? Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

De maandag begint met giro 555.

Iedereen doet mee en de actie voor de Filipijnen loopt als een trein. Alhoewel, met de huidige vertragingen is dat niet bepaald een compliment! Misschien dat ‘loopt als een Trijntje’ in dit verband beter is. Of toch niet?! Hoe dan ook, we geven gul, zoals gewoonlijk wanneer er sprake is van een natuurramp. (Hoezo is dat 'gewoonlijk'? Lees het hier in mijn column Vrouwonline.nl) Het resultaat mag er zijn!

Sintstress

nieuwsblog25113En over natuurrampen gesproken, de Sinterklaasstress begint hier nu echt toe te slaan. De meiden moeten aan hun surprises werken en dat gaat niet zonder slag of stoot. Gelukkig kom je met een paar creatieve oplossingen een heel end, aldus Annabel. Die Annabel, ze doet het zo goed op school, horen we die avond tijdens de tienminutengesprekjes. Dat niet iedereen vindt dat je dat ‘zomaar’ mag zeggen (bijvoorbeeld op Twitter), lees je hier. Verontwaardiging alom!

Koud he?

Op dinsdag kunnen we lezen dat een computermodel, dat ons klimaat naboots,t spontaan met een mini-ijstijd op de proppen is gekomen. Nou weet ik niet hoe het met jullie is, maar ik had al zo’n vermoeden. Het is ineens rete-koud als ik ’s morgens naar mijn werk fiets. Daar heb ik geen voorspellende computer voor nodig. Wel een dikke jas.

Gelukkig kunnen we die middag met de auto naar de tandarts. We lijden geen kou, maar er zijn wel weer andere problemen. Annabel moet haar lipbandje laten verwijderen, een bloederige toestand waaraan de dame een perfecte Duckface overhoudt. Arm kind.

Kinderdag?

Woensdag 'mogen' we haar een beetje verwennen want dan is het Kinderdag. “Laat de kinderen het maar niet horen” zet ik op Twitter en iemand reageert met: “Mijn ouders zeiden dat het elke dag kinderdag was”. Ha! Dat zeiden die van mij ook. Vond ik toen onzin maar nu ben ik het er mee eens. Wel super trouwens, dat precies op déze dag bekend gemaakt wordt dat handtekeningenactie van de Leraren in Actie inmiddels tot een mooi resultaat geleid heeft:  40000 handtekeningen! Dit betekent dat Tweede Kamer dit burgerinitiatief serieus moet nemen. Kleinere klassen, daar ben ik helemaal voor!

Je mag ook niets meer!

nieuwsblog25114Donderdag wordt bekend dat de NSA ook onverdachte Britten afluisterde (waarom?). John Cleese, Sean Connery en Rowan Atkinson hebben een klacht ingediend. In de supermarkten komt een legitimatieplicht voor personen onder de 25 die alcohol/tabak willen kopen. Misschien dat ze de NSA kunnen inhuren om de controles uit te voeren want die hebben blijkbaar niets beters te doen.

Ik heb die dag wél wat beters te doen want ik ga naar een borrel van het bloggersnetwerk “Blogtoday” - inderdaad Margje.nu hoort daar óók bij - waar de plannen voor het komende jaar gepresenteerd worden en waar ik te horen krijg dat ik mag meewerken aan een leuke testcase, hierover zéér binnenkort meer!

Wat een ei zeg!

De vrijdag begint met een bommelding (bommélding dus) tijdens de vertoning van de Nederlandse film Matterhorn op een homofilmfestival in Sint Petersburg. Gelukkig blijkt het loosalarm. Bronnen beweren dat het ‘verdachte object’ geen bom was, maar een Fabergé-ei.

Een vrouw ligt ondertussen tien jaar dood in haar woning, niemand heeft iets gemerkt, alles ging gewoon door. Wat klopt er niet in dit verhaal? Het antwoord volgens Twitter: “Het hart van het lijk.” Tja. Wel een beetje treurig verhaal natuurlijk. Dan is de Duitse herder van Bridget Jones nog gezelliger.

’s Middags heb een bijzondere afspraak, ik laat iets ‘doen’ aan mezelf waarover ik binnenkort ga bloggen. Het is iets dat ik al heel lang wil en nee, het is geen botox. Nieuwsgierig? Hebben jullie al een idee? Stay tuned, je leest het snel.

Daar krijg je honger van

nieuwsblog25112Die avond ga ik voor het eerst naar Imaxtheater in Amsterdam (Pathé Arena), samen met buurvrouw C., om te genieten van deel II van The Hunger Games. Prachtige (wel heftige!) film in bijzonder theater. We krijgen er wel honger van, dat zal wel door de titel komen. Gelukkig heeft buurvrouw C. een soort picknickmand meegenomen en met gevulde buikjes komen we de zaal weer uit.

Zaterdag rust ik uit en leef ik mee met Gastblogger Inge die in Brazilië een nierbekkenontsteking heeft opgelopen. Gelukkig appt ze die dag dat het alweer een stuk beter met haar gaat. En over ziektes gesproken, voel ik me daar toch een dijk van een verkoudheid opkomen?! ’s Middags loop ik in de stad met Liz en ik voel mijn keel zó dichtschroeien. Bepaald vrolijk word ik er niet van. Zeker niet als ik ook nog eens geduwd én op mijn tenen getrapt wordt door dezelfde lompe vent. In Zuid-Korea hebben ze een automatische kwallen-terminator ontwikkeld. Ik denk dat ik die maar op mijn Sinterklaaslijstje zet.

Grrrrrrrrrrrr

De zondag brengen mijn duffe kop en ik voornamelijk door op de bank. Het interesseert me niets dat Kennedy alweer vijftig jaar dood is en er dat nog steeds niet duidelijk is wat er nou precies gebeurd is (iemand de NSA al eens gevraagd?). “Het zit op de bank en het gromt”, vat Paul mijn aanwezigheid heel treffend samen. “Ik ben blij dat ik geen eenoudergezin ben” mopper ik op Twitter. “Nu kan ik tenminste nog af en toe weglopen.”

Evengoed help ik natuurlijk wel mee met het vervolmaken van de Sinterklaassurprises en – gedichten. En om even in de sfeer te blijven:

Er kwam een olifant met een lange snuit/ En die blies zó deze nieuwsblog uit!

Tot de volgende keer (hatsjoe) en laat u niet afluisteren (hatsjoe).

5 Responses to "Nieuwsblog over 555 en hoger"

 • marianne
  25 november 2013 - 15:19

  Hij is weer leuk en nu ben ik wel benieuwd. Wat je hebt laten doen en waarover je gaat bloggen/testen?

 • Muts
  25 november 2013 - 19:14

  Eyeliner laten tatoeëren? Oksels laten laseren? Tan spray?
  Verder kan ik zo 1-2-3 niks bedenken… ben wel nieuwsgierig!

  • esther
   25 november 2013 - 19:15

   Nee nee nee 🙂

 • Muts
  25 november 2013 - 23:16

  Nepnagels? Liposuctie? Een grote Indiaan op je rug tatoeëren? Een facelift? (heb je niet nodig, by the way)

 • Muts
  25 november 2013 - 23:17

  Of… is het weer tijd voor roze haren? 😉

Leave a Reply