Nieuw! Gastblogger Inge bereidt haar reis voor

Vamos ao Brasil!

Ik ben Inge! En ik ga eind oktober op reis. Ik laat me verrassen door wat ik onderweg tegenkom. En door mezelf. En ik zie wel waar en wanneer het schip strandt. Zo nu en dan kom ik hier dus gewoon eens aanwaaien. Met een nieuw Zuid-Amerikaans avontuur. (Klik hier voor mijn eerste blog!)

Het gaat nu snel! Nog een krappe drie weken en dan stap ik in dat vliegtuig.

Ik had beloofd voor vertrek nog een update te plaatsen, over de voorbereidingen. Ook voorspelde ik dat deze redelijk hysterisch zou zijn. Berg je maar, want ik stuiter door de dagen en heb moeite met het ordenen van mijn gedachten. En met het scheiden van hoofdzaken en bijzaken. Ik ben blij dat ik mijn gedachten niet hoef te mindmappen.

O, als mijn hoofd niet vastzat ...

Samen met collega Peter heb ik het over het menselijk lichaam. Dat cellen zich om de zoveel tijd vernieuwen. Peter zegt: “Zo hebben we dan ook iedere zoveel weken in feite volledig nieuwe voeten, je oude cellen vernieuwen automatisch, vandaar ook eelt op je voeten”. Voeten, eelt! Ik moet ook nog naar een pedicure bedenk ik me. Past dat nog in mijn budget? Of zal ik zelf aan de gang gaan? Wat is beter, puimsteen of een rasp? Puimsteen weegt niets en kan ik ook meenemen in de backpack. Ik moet die backpack trouwens nog ophalen bij mijn zusje. Want proefpakken is wel handig. Zal ik proefjes meenemen ipv grote flessen parfum en shampoo? Ik heb wel mijn conditioner nodig anders is mijn haar touw. Een rolletje touw! Moet ik ook nog op mijn lijstje zetten, altijd handig voor het ophangen van een klamboe of zo.

ingemalhoofdklein

O ja, de malariapillen liggen nu wel klaar bij de apotheek als het goed is. Dure krengen. Stom dat dat niet vergoed wordt. Ik heb ook nog rekeningen te declareren, zonde als ik dat vergeet. En die rekening voor eigen bijdrage moet ook nog de deur uit, 200 euro! Kan er ook nog wel bij. Volgend jaar zorgen dat ik een goedkopere ziektekostenverzekering afsluit. Vanavond even mijn mail checken of er al een voorstel ligt voor mijn reisverzekering. Handig, een verzekeringsadviseur in de familie. Die familiefoto moeten we ook nog even maken, kijken wanneer ik iedereen bij elkaar kan krijgen. Ik wil een fotoboekje hebben van familie en vrienden. Voor als ik me eenzaam ga voelen. Gelukkig zie ik iedereen nog voordat ik vertrek. Iedereen? Is dat zo? Volgens mij zou ik nog bij een paar vriendinnen terugkomen met een datumvoorstel. En nog wat collega’s ook trouwens. Maar die zie ik ook op mijn afscheidsborrel van het werk. UITNODIGINGEN! Daar moet ik niet te lang mee wachten, anders is er straks niemand op mijn afscheidsborrel. En heb ik nog wijn in de koelkast?

Esther appen

Vanavond komt Esther borrelen. Zo even appen of ze haar laptopje niet vergeet. Die wil ik graag lenen want voor een nieuwe heb ik heb geen geld. Geld moet ik ook nog wisselen. Zaterdag maar even naar het GWK. En een paar kleine coupures vragen zodat ik de taxichauffeur kan tippen die me naar het hotel brengt de eerste nacht. Taxi transfer moet ik trouwens nog wel apart reserveren bij het hotel. To-do! Anders sta ik daar ’s avonds op Sao Paulo, geen idee waar ik heen moet. Vanavond moest ik toch ook ergens heen? Waar moet ik nou ook alweer vanavond heen? Oh nee, Esther komt langs. Niet vergeten te vragen of ze ook haar laptopje meeneemt.

BLOG2camera

Afijn, zie hier een gemiddelde conversatie die zich zo’n 6 a 7 keer per dag in mijn hoofd afspeelt. Ondertussen praat Peter onverstoorbaar door over celvernieuwing terwijl ik me afvraag waar ik toch in hemelsnaam mijn camera heb gelaten.

Alles onder controle.

Je hoort mensen vaak zeggen dat een poosje in het buitenland ze zoveel heeft geleerd, met name over zichzelf. Ik ben nog niet eens vertrokken en ik zie nu al een kant van me die ik echt niet voor mogelijk hield. Ik, de onverstoorbare. De relaxte en flexibele. Ik blijk een oncontroleerbare controlfreak te zijn. Er staat mij nog heel wat te wachten. Ik denk dat het een leerzaam verhaal gaat worden. Ik beloof, ik zal niet met “Eat-pray-love”-achtig gekweel over mijn persoonlijke openbaringen op de proppen komen. Speaking of which, welke boeken zal ik meenemen? Of toch beter een e-reader, al schijnt dat lastig te lezen in de zon. Zonnebril! Check. En mijn gewone bril, het zou zonde zijn als ik straks moet verzinnen wat ik heb gezien… 

Tot snel, Inge

Wil je op de hoogte blijven van Inge's gastblogs? Like dan deze pagina op Facebook.

19 Responses to "Nieuw! Gastblogger Inge bereidt haar reis voor"

 • Tanja H.
  10 oktober 2013 - 09:21

  Pffffffffffff , hoezo chaotisch? Ach, nu heb je dit hier opgeschreven, mooie checklist! 🙂 Een tip, laat je voeten aan een pedicure over zodat ze dadelijk in hele goede conditie zijn. Je zult ze daar nog heel veel nodig hebben 🙂 En verder probeer een beetje cool,calm en collect te blijven! Helemaal zen zou Margje zeggen 😉 Alles komt goed! Een gewone vakantie plannen is al hectisch maar dit…….. Veel sterkte ermee, maak er wat van!

 • esther
  10 oktober 2013 - 09:30

  Ik neem ‘m mee hoor 🙂 Don’t worry! En zal ik dan meteen even je voeten doen, hihi? X

 • Inge
  10 oktober 2013 - 09:36

  Inderdaad Tanja, fijn dat de chaos op papier staat. Vanaf vandaag zal het stukken minder chaotisch zijn 🙂

  Es, wat heerlijk! Ik zal de bruistabletten voor mijn voetenbadje klaarzetten! X

 • Anne
  10 oktober 2013 - 09:38

  Herkenbaar!!!!

 • Chantal Temming
  10 oktober 2013 - 09:42

  Lieve Ing,

  Zelfs ik word er een beetje chaotisch van… Nog eventjes meid en dan het grote avontuur tegemoet! Te gek!

  Liefs
  C

 • Inge
  10 oktober 2013 - 09:47

  Waarschijnlijk lach ik er binnenkort om. Of ik kom halsoverkop terugvliegen omdat ik door alle drukte om puimstenen en rolletjes touw mijn bankpassen ben vergeten…

 • Micha
  10 oktober 2013 - 10:14

  Aankomen op Sao Paulo is goed verzorgd. Je loopt naar de pre-paid taxidesk en bestelt (kan met creditcard) daar een taxi, die je vervolgens naar jouw hotel brengt voor goede prijs…

  Is in Rio hetzelfde, zelfs bij het busstation.

  Fijnste tip voor Sampa: Vila Madalena (topbuurt!)

 • Inge
  10 oktober 2013 - 10:25

  Dank Micha! Dat is goed om te weten. Staat inmiddels bovenaan pagina 57 op mijn ‘lijstje’ 😉

 • Trijntje
  10 oktober 2013 - 11:01

  Lievelieve Inge, het is nu al leuk om je blogje te lezen en de reis moet nog beginnen.
  Het komt allemaal wel goed, het is je altijd al gelukt.
  Al is deze reis wel wat anders dan zoveel weken vakantie.
  Blijf ademhalen en schrijf alles nog een keer op dan vergeet je zeker niets.
  Ik doe weleens allebei wijsvinger aan weerskanten van mijn hoofd en roep dan!!!!!! even ressettten.
  Ik blijf je volgen lieve Inge, al hebben we elkaar al een hele tijd niet gezien,maar jouw vergeten dat doe ik niet.
  Je bent en blijft een pracht vrouw.

  Dikke knuffel en een dikke tút

 • Jaco
  10 oktober 2013 - 11:26

  Ssssjeetje hé,

  je gaat t gewoon echt doen, en al snel ook!
  Superveel geluk en plezier op dit avontuur. Ik ga je volgen hoor.

  X

 • Moeke
  10 oktober 2013 - 12:05

  als ik dit lees denk ik waar begin je aan. hihi. Ben benieuwd zal vast een prachtige reis worden.

 • rebels
  10 oktober 2013 - 14:59

  E-reader leest net als een gewoon boek en is I-DE-AAL voor op reis. Echt, ik zou niet meer zonder willen. Je hoeft hem ook bijna nooit op te laden, gebruikt niet veel stroom. En als je de kobo light neemt, heb je ook altijd een nachtlampje om te lezen. Ik verkoop ze verder niet of zo, maar kan het je ten sterkste aanraden. Sinds ik hem heb, raak ik geen gewoon boek meer aan.
  Leuk afscheidskado voor op je afscheidsborrel 😉

 • rebels
  10 oktober 2013 - 15:02

  Ik heb in 2005 een half jaar door Zuid-Amerika gereisd.
  Brazilië, Argentinië, Uruguay, Bolivia, Chili, Peru, Ecuador, Galapagos Eilanden. Dus als je nog tips wilt 😉

 • Inge
  11 oktober 2013 - 00:54

  Lieve Trijn!!! Wat leuk om hier van je horen en wat super dat je me blijft volgen. Het is al even geleden maar zullen we maar weer eens een borrel doen als ik terug ben? Want ik ben jou ook niet vergeten hoor.

  Rebels, cool! Kom maar door, alle tips zijn welkom! Van E-reader tot Galapagos, ik zet alles op mijn lijstje 😉

 • Do
  11 oktober 2013 - 14:25

  Ik kreeg de Malerone wel vergoed hoor, gewoon opsturen.
  Stay not cool he.. don’t try to much

 • Jeroen oord
  11 oktober 2013 - 18:04

  Zo te zien alles onder controle. Anti eelt tip. Veel wandelen op mooie witte stranden.

 • Muts
  11 oktober 2013 - 23:35

  Mocht je niet voor een e-reader kiezen, dan is hier DE tip… dwarsliggers. Compleet boek, in zakformaat. Ik heb mn e-reader niet meer nodig sinds ik dwarsliggers lees!

 • Inge
  12 oktober 2013 - 00:36

  Dwarsliggers, check! Ik heb er zojuist nog eentje gekregen (luf you Es! 😉 ) Eelttip van Jeroen ga ik zeker ter harte nemen en Do, ik ga de rekening gewoon opsturen. Niet geschoten….

  Fijn zeg, al dat meedenken hier! Bedankt!

 • Drumles Den Haag
  23 november 2016 - 22:50

  Tja, lastig, die keuze. Ik ben voorheen naar India, Maleisie en Borneo geweest maar in alle gevallen geen malariatabletten geslikt. Nu ga ik echter naar Gambia en zal ik eraan moeten geloven. Ik vind het best vervelend en hoop dat de bijwerkingen meevallen. Het blijft troep en het is zoals je zegt ongelofelijk duur!

Leave a Reply