Niets onmenselijks is ons vreemd – Tutti –

Niets onmenselijks is ons vreemd.

Die verspreking – hij kwam van een vriend – sprong er met kop en schouders bovenuit. En hoewel het natuurlijk beter is om zulk soort taalvervuiling in de kiem te stoppen, kan ik het niet laten ze even in het voetlicht te plaatsen. Het is een feit, dit soort blogs slaat nou eenmaal aan als een bom. En het klinkt misschien gek in jouw ogen maar fatsoenlijk Nederlands spreken is nou eenmaal geen koekie-eitje, zoals ik laatst op Twitter las.

CupCake TV

Op televisie kunnen ze er trouwens ook wat van. Bij CupCake TV víel er onlangs bij iemand een pak van z’n hart en bij Opsprong Verzocht barstten ze bij het minste of geringste in huilen los. Evengoed, mensen die zulke dingen roepen hebben het licht natuurlijk niet uitgevonden maar je kunt ze natuurlijk ook niet allemaal over een boeg gooien. Want wanneer de appel niet ver van de stamboom valt is het de kunst hier gewoon wat dieper bij stil te staan.

Tutti Frutti

Dat waren ze dan weer. De Taalkundig Tutti Frutti van de afgelopen tijd. Zo even uit de blote hand, want ik ben er vast een paar vergeten. Dus heb jij nou ook wel eens iemand horen zeggen dat hij keek alsof hij vuur zag branden of dat hij het snel onder de duim had, mail mij dan of plaats je reactie hieronder. Dan troosten ((R) Het Familiediner!) we op mooie verhaspelingen én kunnen we er allemaal van meegenieten!

Tenslotte wens ik voor vandaag alle goeds en een leuke tip: vervelende mensen mag je in hun eigen soep laten gaarkoken!

NB foto header heb ik geleend van Tutti Frutti Frozen Yoghurt.

4 Responses to "Niets onmenselijks is ons vreemd – Tutti –"

 • Moniek (sprankje)
  16 februari 2015 - 18:46

  Is “In de kiem stoppen” er niet ook eentje? 😉

  • Moniek (sprankje)
   16 februari 2015 - 18:47

   Lees nu de rest van je blog en zwijg verder stil… 😉

 • Versiermoeder I.
  16 februari 2015 - 23:30

  Ik durf helemaal niet meer met je te praten Es, want stel je voor dat we samen gaan versieren op school en ik sta al naast de startblokken en begin een verhaal waar je geen touw aan vast kan maken en jij zegt dan dat ik niet to the point geraak, of iets begin met een klok en een klepel en maar om de hete brei heenkook enz…

  valt nog niet mee ook om het expres verkeerd te doen..ha ha

  • Esther Vuijsters
   17 februari 2015 - 10:38

   Hahaha, ik verspreek mezelf zo vaak, is juist leuk! En aan jou kan ik altijd een touw vastmaken. Alleen zitten er dan wel vlaggetjes aan 😉

Leave a Reply