Niets mis met een goede bui …

Ik vind het klimaat nogal verwarrend op het moment.

Ik bedoel, niets mis met een goede bui, maar die moet dan ook wél op het goede moment komen. Niet als ik net de avondvierdaagse moet lopen bijvoorbeeld. En ook niet als ik net onderweg ben en één van mijn ruitenwisser begeeft het.

Zonnetje

Ook het zonnetje heeft hier wel eens last van een verkeerde timing. Zo had ik dit weekend te maken met een paar zonnetjes-in-huis, waardoor je heel goed zag dat ik eigenlijk de ramen moest lappen. Heb ik geen tijd voor, want ik moet leren. Mijn volgende examen nadert met rasse schreden.

Storm

Gelukkig valt het hier met de storm de laatste tijd mee. Ja, soms tref ik er lokaal eentje aan, in een glas water, maar daar maak ik altijd snel korte metten mee. Die glazen zijn dan meestal toch al half leeg, die kan je maar beter meteen opruimen. Voor je het weet komt er gedonder in.

Depressie

Het lastige met het weer in Nederland is het zo snel kan omslaan. Ik heb al een paar keer op het punt gestaan de zomerkleren van de meiden in de kast te leggen maar dan kwam er opeens toch weer een depressie voorbij. En ja, dan lig ik nou eenmaal liever op de bank.

Totdat ik weer bedenk dat ik als de bliksem aan de studie moet.

Wind

Neem nou gisteren, ik zat in de tuin te leren en ik was drukker met het aan- en uitdoen van mijn vest dan met mijn studieboeken. Ik zweer je, als ik vanmiddag dat examen niet haal, is het de schuld van ons klimaat. Op deze manier krijg ik gewoon de wind er niet onder.

Ik zal mijn cijfer vanavond met jullie delen. Maxima van rond de zes, voorspel ik. Maar het kan ook lager zijn. Niets is hier zo onvoorspelbaar als het weer.

Behalve dan het cdfd en de toetstermen van de financiële examens.

Tagged , , ,

5 Responses to "Niets mis met een goede bui …"

 • Loh
  18 mei 2015 - 11:27

  Geweldig stukje weer Esther!

 • Carmen
  18 mei 2015 - 12:14

  Veel succes bij je examen!

 • Esther Vuijsters
  18 mei 2015 - 22:09

  Geslaagd hoor, met het voorspelde maximum 🙂 Dus nu een goede bui!

 • Esther Vuijsters
  18 mei 2015 - 22:09

  Dank Loh en Carmen 🙂

 • Tanja
  18 mei 2015 - 23:59

  Hele leuke blog, hoe krijg je het allemaal zo bij elkaar 🙂 En van harte gefeliciteerd! En ik begrijp dat je nu goede zin hebt, een opklaring! Ik haat examens, welke dan ook!

Leave a Reply