Netflix is schadelijk voor uw gezondheid, het kan …

Vóór de vakantie was ik hard op weg TV-verslaafd te geraken.

Ik! Die vroeger niet eens een TV hád! En die naderhand altijd aan het apparaat refereerde als ‘Dat Kreng’ (als in: kan dat kreng wat zachter?!), uitgerekend ík hing uren slap voor de buis. Soms met Paul. Soms alleen. En soms samen, maar toch alleen. (Want ik had mijn en jij had dijn)

Ik keek zelfs in bed! Liggend op mijn zij, de iPad gestut door een kussen. Er droop nog net geen kwijl uit mijn mond.

netflix4Het begon allemaal met ons abonnement op Netflix. Voor de kinderen natuurlijk. Maar toen ik Twin Peaks herontdekte, was ik als snel ‘lost’.

Netflix werkt verslavend! Begin er niet mee!

TV-feeders

Er waren gewoon té veel leuke series. En dan had ik ook nog een paar TV-feeders in mijn omgeving. Die keken gewoon álles. En elke week prezen ze weer een nieuwe serie aan. Fringe moest ik écht kijken en Dexter. Call the Midwife, en natuurlijk mocht ik Breaking Bad niet missen.

Samen koken

Dat laatste heb ik geweten. Elke avond stuurden Paul en ik de kinderen op tijd naar bed zodat we samen konden ‘koken’*. Op een gegeven moment zeiden de kinderen zelf al: “Kom, we gaan naar boven, papa en mama gaan koken”. De drugsproblemen in de serie stapelden zich op, maar wij waren net zo verslaafd.

Netflix is schadelijk voor uw gezondheid. Het kan lethargie en slaapgebrek veroorzaken.

En toen – vlak voor de vakantie – eindigde plots Breaking Bad. En toevallig keek ik rond die tijd ook het slot van Downton Abbey. Dat zal wel afkicken worden op vakantie, dacht ik nog.

Ik stop!

netflix3Maar niets was minder waar. Ik miste de series totaal niet. Ik las vijf boeken uit en voelde me heerlijk rustig. “Ik stop met Netflix”, zei ik tegen mezelf. En ik zweer je, als Netflix in een pakje had gezeten, had ik ter plekke de laatste aflevering opgerookt en het pakje weggesmeten.

Let op! Netflixen kost geld!

Lekker wachten

Inmiddels zijn we alweer een paar weken thuis. Ik lees boeken, ik maak de cryptogrammen uit de Volkskrant weer en ik kijk (gewone) TV met mate. Het nieuws natuurlijk. Maar ook het nieuwe seizoen van Under The Dome, want dat is weer begonnen. Elke maandag worden er twee afleveringen uitgezonden. Die kijk ik, en dan wacht ik weer een week. Ik was bijna vergeten hoe lekker dat is. Wachten op iets.

Geniet! Maar netflix met mate!

netflix2Gelegenheid

Of ik nu nooit meer ga Netflixen? Dat kan ik niet beloven. Samen met Paul en af toe een serietje kijken vind ik nog steeds wél heel fijn. Maar niet meer elke dag. En ook niet meer bingen. Overdaad schaadt, zoals met zoveel dingen.

Vanaf nu ben ik een gelegenheidsNetflixer.

* Cooking als metafoor voor het bereiden van crystal meth

netflix-tv-shows-threepanelsoul-comics-2184993

Tagged ,

3 Responses to "Netflix is schadelijk voor uw gezondheid, het kan …"

 • corrie
  27 augustus 2015 - 18:35

  Nou als je nog eens kijkt: Rita is een geweldige serie.

 • Tanja
  28 augustus 2015 - 08:47

  Een hele leuke blog met goede waarschuwingen 😀 Maar weer met heerlijke humor omschreven 🙂 Ik ben al jaren geleden gestopt alles te willen kijken, ik had geen tijd meer voor andere dingen. Nu kijk ik af en toe een goede Engelse detective and that’s it! Trouwens, fijn koken wat jullie doen 😉

 • Esther Vuijsters
  28 augustus 2015 - 08:48

  Rita ook meer over gehoord… En iemand riep ook al Lillehammer. Tanja, Engelse detectives vind ik ook heerlijk!

Leave a Reply