Neem de benen nu het nog kan!

Als ik mensen hoor klagen over het feit dat hun baby niet doorslaapt, kan ik het vaak niet laten om er een grapje over te maken. “Mijn kinderen slapen nog steeds niet door”, zeg ik dan. “Ze zijn tien en twaalf.”

Helemaal gelogen is dat niet. Mijn meiden hebben vele talenten, slapen is er daar niet één van.

Slaapritme van mijn dochters
Daarover is al veel gezegd en nog meer geschreven (ergens zou je toch denken dat ik daar na dertien jaar bloggen wel eens over uitgeschreven raak) maar nog steeds moet ik me beheersen om niet te vaak online mijn beklag over het slaapritme van mijn dochters te doen.

Niet als roosjes
Natuurlijk, dat gejank van vroeger, dat hebben we wel gehad. Maar ze slapen nog steeds niet als roosjes. Ziektes komen altijd ’s nachts (en zijn ’s morgens over), spanningen moeten eruit rond middernacht en ergens is bij de dames het onzalige idee ontstaan, dat als zij wakker zijn, ík dat óók moet zijn. Ik bedoel, wat wil je anders bereiken met het roepen van: ‘Ik kan niet slapen’. Duh. Ik nu ook niet meer.l

Man slaapt wél door
In tegenstelling tot mijn kinderen, slaapt mijn man dus wél door. Dat is niet zo heel erg, maar hoe dieper hij slaapt, hoe harder hij snurkt. En dan heb ik net mijn best gedaan om naast hem in slaap te vallen, word ik dus weer wakker van de meiden, en dan lig ik vervolgens wakker van de zoveelste epische snurkmars.

"Zeg, voor zo'n klein beest maak jij wel een gruwelijke hoeveelheid lawaai, Pluizebol!"

Afgelopen nacht was het weer zover. Liz was niet lekker en (ik) kon daardoor niet slapen. Ik sliep nét toen ik haar weer hoorde. Op het moment dat het brandje bij haar geblust was, begon mijn man te snurken en uiteindelijk belandde ik (zoals zo vaak) op de logeerkamer.

Deur dicht, oordoppen in
Ik begon net weer een beetje weg te zakken toen de hamster beneden besloot dat het tijd was om op te staan en het beest begon als een dolle door zijn radje te rennen. Aargh! Met de deur dicht en oordoppen in, lukte het me eindelijk om in slaap te vallen. Het was inmiddels half drie.

Neem de benen
Als ik mensen hoor klagen over het feit dat hun baby niet doorslaapt, kan ik het vaak niet laten om er een grapje over te maken. “Ik ben tweeënveertig en ik slaap nog steeds niet door"' zeg ik dan. "Neem de benen nu het nog kan. En koop in godsnaam nooit een hamster!”

Tagged , ,

3 Responses to "Neem de benen nu het nog kan!"

 • Tanja
  30 december 2015 - 07:17

  Hahaha Ik vind die “epische snurkmars” van manlief juist rustgevend 🙂 En idd, als kinderen niet kunnen slapen was moeder ook altijd degene die wakker gemaakt werd, hoe mannen dat toch doen? Mijn honden hebben dan geen looprad maar snurken ook beide. Vooral dat van de Jack Russell gaat door merg en been.:-( Een geluk bij een ongeluk, met een oor hoor ik bijna niet en ga ik op het goede oor liggen, dan gaat slapen prima! 😛

 • femke1
  30 december 2015 - 10:21

  Leuk stukje!! Helaas is slapen mijn talent ook niet, lig al mijn hele leven halve nachten wakker 🙂 Ik heb al minimaal 12 jaar elke nacht oordoppen in, uutschakelen van zintuigen helpt een beetje… Laatst klaagde iemand over zijn (niet slapende) baby en toen refereerde ik naar een stukje van je.
  Mijn twee-jarige heeft ook geen talent voor slapen, en doet ook nog erg aan huilen en woede aanvallen in de nacht. Daar ben ik wél een beetje klaar mee 🙂 Laat zo’n hamster inderdaad maar zitten 🙂

 • Esther Vuijsters
  31 december 2015 - 11:17

  O bah, zo erg is het gelukkig niet bij mij. Dat ik standaard halve nachten wakker lig. Maar die twee-jarige die jij beschrijft komt me erg bekend voor. Sterkte!

  Tanja, hoe kan je dat nou rustgeven vinden… ik word er altijd helemaal geirriteerd van.

Leave a Reply