Nationale Kärcherdag II en de hegge-held van Amersfoort

snoer“Ik ga een elektrische heggenschaar kopen!”
“O. Maar eh, we hebben geen heg.”

Lawaai-apparaat

Afijn. Het was alweer even geleden, dat Paul iets kocht dat lawaai maakte. De laatste keer was de bladblazer volgens mij, en daarvoor die onkruidverbander. Maar nu moest er dus een elektrische heggenschaar komen. Want we hadden dan wel geen heg, maar de coniferen van de buren hingen over de schutting en ja, daar moesten we wat mee.

Als dat maar goed gaat

De man voegde woord bij daad en toen ik later de tuin in kwam stond hij op een ladder de takken van een nogal uit de kluiten gegroeide conifeer te snoeien. Ik zag hem daar staan, op de wankele trapje, met dat moordwapen op ooghoogte en dacht:  “Als dat maar goed gaat!” (Ik zeg dat niet zomaar, onlangs nog, zat hij met zijn trui vast in de haakse slijptol, daarvoor boorde hij in zijn vinger tijdens het in elkaar zetten van de volière!)

Kassiekertje

Het ging goed. Dat wil zeggen, niemand raakte gewond. Niet in de laatste plaats omdat het apparaat de geest gaf. “Een klassiekertje” volgens Paul. Binnen vijf minuten had hij niet alleen het snoer van het apparaat zelf, maar ook ons favoriete verlengsnoer doormidden ‘gesnoeid’. Tja.

Hegge-held van Amersfoort

Dus nu zit hij weer op de bank. De hegge-held van Amersfoort. “Ik dacht dat jij moest studeren”, moppert hij als ik zeg dat ik een blog over de heggenschaar schrijf. “Dat is ook zo”, geef ik toe, “maar zo’n klassieker kan ik mijn lezers toch niet onthouden?”

Afgezaagd?

En laten we eerlijk zijn, Paul zijn 'afgezaagde' verhalen zijn gewoon grappiger dan de mijne (over studeren, lijnen en druk-druk). I love u, hegge-held. (En dan nu fluks aan de studie, ramptoerist!)

2 Responses to "Nationale Kärcherdag II en de hegge-held van Amersfoort"

  • Moimoi
    13 juni 2016 - 15:44

    Hahaha wat zul je gelachen hebben. Wel sterkte voor Paul 😉

  • Margje
    13 juni 2016 - 15:47

    Proest,

Leave a Reply