Moederdag 2016: verrassend!

Het begon ermee dat ik ontbijt op bed kreeg.

Koffie, een beschuitje en.. cadeautjes. Twee zelfgemaakte schilderijtjes, een douchegel en nog wat andere Moederdagarafernalia. Het leukst waren de kaarten. Zelfgemaakt en vol lieve wensen (“Ook al hebben we wel eens ruzie en ergeren we ons aan elkaar, jij bent nog steeds mijn lieve moeder!” Kijk, dat wil je horen van een puber!).

Biechten

Maar het boeltje was nog niet uitgepakt - en de koffie was nog niet op - of daar kwam de biecht. “Eh, mam, vind je het ontbijtje lekker? Ja? En de cadeautjes echt leuk? Ja? Echt? Nou, dan zeggen we het nu maar: we hebben de melkopschuimer gesloopt. We dachten dat hij in de magnetron kon.”

Nieuwe melkopschuimer?

Ik moest erom lachen, uiteraard, en daarna ging ik douchen. Toen ik beneden kwam, stond Paul in de keuken. Triomfantelijk stak hij zijn hand uit. Nóg een cadeautje! Wat denk je? De lieverd was ff snel naar de winkels gefietst en had een nieuwe ‘melkopschuimer’ gekocht. Tenminste, dat dácht hij.

Handig voor de eenzame koffiedrinker

“Maar lieverd”, zei ik verwonderd toen ik het doosje openmaakt, “dit is geen melkopschuimer, dit is een koffieglas. Hier doe je heet water in en dan druk je het filter erdoor, dan heb je één kopje filterkoffie. Handig voor de eenzame koffiedrinken!” Ik liet hem het doosje zien. “Kijk, het staat er zelfs op: filter-koffiemaker!”

Beteuterd

“Verrek!” zei Paul. “Hoe is het mogelijk? Het ziet er precies uit als een melkopschuimer!” Een beetje beteuterd kijk haar naar het koffieglas. “Maar ik wed dat deze ook kan melkopschuimen.”

Hij nam direct de proef op de som. Melk in de beker, pompen met het filter. En ja hoor: een schuimlaag verscheen! Dikker en romiger dan ooit!

Niet te geloven!

“Het is niet te geloven!” zei ik, terwijl ik een slokje van mijn latte nam, “en hij is ook nog veel mooier dan die andere! Dank je voor dit extra moederdagcadeau!” Paul knikte tevreden. “En weet je wat zo cool is,” zei hij voldaan, “je kunt deze melkopschuimer óók gebruiken om een snel kopje filterkoffie mee te zetten!”

Leave a Reply