Minder-Me (een nieuw begin)

Om eerlijk te zijn had ik dit jaar verjaardagtechnisch liever een cadeautje MINDER gehad.

Namelijk: een (flink) aantal kilo’s. Ik zal er geen doekjes om winden, het effect van mijn succesvolle lijnpoging (alweer even geleden), gaat thans verborgen onder een eh… vetlaagje. Jammer, vind ik dat.

Mooi balen!

Want ik kan dan nu wel heel hard gaan roepen dat ik het lijnen beu ben, dat ik daar ongelukkig van word en dat ik mezelf heb geaccepteerd zoals ik ben, ik weet gewoon dat dat niet zo is. Hoe vervelend ik lijnen ook vind, ik vind niet op gewicht zijn erger.

Strenge Es

Evengoed ga ik geen bakken met geld uitgeven aan zakjes – hoewel de zakjes me goed bevielen –, ik ga terug naar het basispatroon dat ik lange tijd heb gehad: weinig koolhydraten. Koolhydraatarm. Ik ga het alleen nu strenger doen, want er moeten gewoon een aantal kilo’s af.

Ik heb in elk geval wel een leuk hulpmiddeltje voor mijn verjaardag gekregen!

Ik heb in elk geval wel een leuk hulpmiddeltje voor mijn verjaardag gekregen!

Nieuwe start!

Dus vanaf vandaag in huis: het boek Grip op Koolhydraten (Op Gewicht én het kookboek), een bak vol lijnzaad en een flinke hoeveelheid ‘toegestane’ groenten. Mijn eerste uitdaging: het vervaardigen van lijnzaakcrackers. Volgens buurtvrouw C. erg eenvoudig, maar ja dan ken je mij nog niet.

Vandaag gaat het hier (weer) beginnen.

School, mijn nieuwe levensjaar én mijn nieuwe poging om af te rekenen met mijn babyvet. Wie zin heeft om mee te doen, doet lekker mee.

Volgende week de eerste update!

10 Responses to "Minder-Me (een nieuw begin)"

 • Miran
  1 september 2014 - 10:47

  Nou ik doe mee. Alleen niet in helemaal in t Koolhydraatarm maar wel in geen vet, geen lekkers, geen dit geen dat geen zus en geen zo. Saai dus 😉

  Maar ook hier moeten er dringend een paar bitches af.

  Good luck to you!

  xxx

 • odette
  1 september 2014 - 11:06

  Ook hier zitten er te veel kilootjes vastgeplakt.

 • Eline
  1 september 2014 - 11:10

  I’m in.

 • Marcella
  1 september 2014 - 11:42

  Count me in! Het boek heb ik ook. Ooit een paar weken gedaan en het voelde prima. Dus ik pak ‘m er even weer bij en doe met je mee!

  Enne, er staat een foutje in je titel:-)

 • Linda van der Klooster
  1 september 2014 - 14:37

  Toevallig ben ik vandaag (eerste school-/werkdag) ook begonnen.
  Een erg confronterende onflatteuze foto van mezelf was daarvoor de aanleiding.
  Ik doe het voorlopig door minder te snoepen en snaaien. Want dat is bij mij wel erg. Ik denk dat door dat niet meer te doen, ik al wat “extra ik” kwijt kan raken.
  Succes aan alle medelijd… eh, medelijners! 🙂

 • Cleo
  1 september 2014 - 14:49

  Kijk wel uit met te veel lijnzaad. So wie so geen gebroken lijnzaad gebruiken. In lijnzaad zit cyanogeen, je lichaam zet dit om in cyanide. Als je te veel eet kan je jezelf vergiftigen. Bij normaal gebruik is het gezond maar sla niet door. Succes met lijnen.

  Ikzelf moet ook aan de bak maar de motivatie ontbreekt nog en dan hoef ik er niet aan te beginnen. Voorlopig dus gewoon maar niet snoepen en gezond eten klaarmaken.

  • Esther Vuijsters
   2 september 2014 - 14:11

   O, goede tip, ga ik eens naar kijken.

 • Gabrielle
  1 september 2014 - 20:39

  tsja, klinkt bekend. Zou eigenlijk ook moeten, maar de motivatie is nog klein. Ik volg de aanpak van Cleo voor nu.
  ps op je vakantiefoto’s zag je er m.i. heel goed uit!

 • Versiermoeder I.
  1 september 2014 - 23:00

  Ik doe mee, heel graag zelf! We lopen gewoon wat vaker die hoge trap op, lopen wat vaker met volle dozen naar zolder, verversen de dependance elke week waarbij we de attributen elke keer in het hoofdgebouw opbouwen …en we eten gewoon wat minder, oke? Succes en groetjes van versiermoeder I.

 • Nicky
  2 september 2014 - 14:07

  Ik doe niet mee met lijnen maar wil je wel veel succes wensen!

  Wat ik eigenlijk al jaren doe is inderdaad op koolhydraten letten; ik ontbijt met fruit en een paar scheppen yoghurt en als ik koolhydraten bij de lunch eet dat let ik er ’s avonds op dat ik ze niet of minder eet. Sowieso probeer ik alleen volkoren of spelt producten te eten zoals volkoren/spelt pasta en volkoren/spelt brood. Meestal schommelt mijn gewicht in de zomer en winter zo’n drie/vier kilo (dankzij het Sinterklaas en kerst snaaiwerk!). In de zomer kom ik wel vaak slanker terug van vakantie, ik eet minder en verbrand door stress meer denk ik.

  Verder is drie keer per week sporten mijn redmiddel.

Leave a Reply