Mijn afscheid (Esthers updateweek)

Nee nee, geen afscheid van mijn blog. Afscheid van mijn oude werk. Ook heftig, maar niet heel onverwachts.

Beter laat dan van te voren

Beter laat dan van te voren, zoals mijn broer en ik altijd zeggen. Want ik was natuurlijk al een tijdje uit dienst - officieel sinds 1 januari - maar eigenlijk was ik sinds december al min of meer afwezig. En begin januari zaten we met de verjaardag van Liz, daarna waren en nieuwjaarsborrels, en dus kwamen we al snel uit op februari voor mijn afscheidsetentje.

es2Essies Wine & Dine

We spraken af in restaurant La Montagne (door de kinderen liefkozend Het Krot genoemd, vanwege de ietwat gedateerde inrichting) waar ze de lekkerste spareribs van heel 033 bakken. En ik was nog niet binnen of ik zag ze al liggen; afwijkende placemats! Essies Wine & Dine stond erop. Daaronder foto's van 'ons' en een heus cryptogram!

"Tuinafscheiding van bomen uit de straat waar Liesje Lotje leerde lopen (12)"

Aftreksel?

Cryptogrammen waren populair bij ons op kantoor. Die uit NRC Next, De Telegraaf, of gewoon uit het boekje van Denksport. Ieder had zo zijn eigen specialiteit en het ging er altijd heel gezellig aan toe tijdens de pauzes. En nu hadden die lieverds gewoon een crypto 'op maat' gemaakt voor mij. Met omschrijvingen als 'Thuis in het Engels kijken, op het werk bespreken (5)' en 'Aftreksel dat naast (E)s staat (4)' (Paul: "Gaat dit over mij? Nee toch?!") Té cool toch?!

You're the best!

Afijn, de rest van de avond waren we natuurlijk druk met het oplossen van de puzzel en toen ik de oplossing had gevonden kreeg ik niet alleen een wijnpakket maar ook nog eens een hele mooie armband die mijn collega's zelf hadden ontworpen. Dus nu ben ik The Best en ook nog Loved! Dat is toch echt wel een fijne manier om van baan te veranderen!

headeres3Ben ik weer

Het was een heerlijke avond, zowel het eten als het gezelschap was super. Ik draag mijn nieuwe armband met veel trots en echt, het ís dat mijn nieuwe baan zo leuk is, anders had ik na vanavond zo weer bij mijn oude werk gesolliciteerd.

Dank dank, lieve (ex) collega's! Tot snel op de koffie!

 

 

Tagged , ,

2 Responses to "Mijn afscheid (Esthers updateweek)"

 • Granny
  7 februari 2016 - 21:02

  Ik mocht van deze avond ook mee genieten!!
  Super avond!!

 • CBL
  8 februari 2016 - 12:02

  Wat een heerlijke avond moet dat zijn geweest! Even een, wellicht stomme, vraag, maar wat is eigenlijk de reden dat je van baan bent veranderd? Ik kan me niet herinneren dat ik het ergens in je blogs voorbij heb zien komen, natuurlijk kan dat ook bewust zo zijn 🙂 en dat snap ik dan natuurlijk ook, maar is gewoon nieuwsgierigheid :-).

Leave a Reply