Mii-time – Advertorial –

Of ik misschien de nieuwe Wii U wilde testen.

Maar natuurlijk! Ik ben dol op testen. Vooral als ik er daarna over mag bloggen! En wat het spelsysteem betreft: ‘gamen’ betekent volgens mij, dat ik mijn kinderen het werk kan laten doen. O boy, dit is de beste opdracht éver!

Klik hier voor blog één en twee over de Wii U.

Goed. De eerste decemberkilo is een feit.

Dáár moeten we wat aan doen. Ik haal het Wii Balance Board uit de doos en start Wii Fit U op. Geen tijd voor de sportschool, wél tijd voor actie. Ik ben niet van plan om het nieuwe jaar in te gaan als een soort mislukte kerstpudding.

Eerst maak ik een profiel aan. Daarna kies ik een personal trainer. (Hm. Best lekker ding, voor een animatiefiguur.) De trainer zegt dat hij hoopt dat we vrienden worden en trakteert me – na een bescheiden bodytest – op mijn Wii fit age: 61! Hallo?! En dat wil vrienden worden?!

MammaMiia!

Op naar de training. MammaMii – gehuld in kek roze sportshirt en absoluut jonger dan 61 – mag kiezen: wordt het een sessie met haar personal trainer, gebaseerd op haar persoonlijke doelen? Of een strakke workout? Dat laatste klinkt wel heel serieus. Kunnen we niet wat milder beginnen?

wii3Uiteindelijk kies ik voor de module aerobics. Jaren gedaan, dus dat moet toch lukken. Het eerste onderdeel is hoelahoepen. Terwijl ik op het balanceboard met mijn heupen sta te draaien, zie ik hoe MammaMii er op het scherm er steeds een hoepeltje bij krijgt. Binnen no-time heb ik een nieuw spel vrijgespeeld. Ha! Personal Trainer, eat your heart out!

Onze Mii’tjes willen ook sporten

Na het hoepelen ga ik hardlopen (grappig om al hardlopend familie en vriendenMii’s tegen te komen), stretchen en dansen. De ene oefening ziet er nog leuker uit dan de andere en al snel liggen de kinderen op de loer. “Onze Mii’tjes willen ook!”

“Dit is sporten 3.0!”

Ach ja, denk ik. Het is tenslotte ook geen weer om buiten te spelen en ze moeten toch hun energie kwijt. Ik maak een profiel voor ze aan en al snel zijn de meiden druk aan het dansen en springen. Zit ik dan weer, op de bank.

Mii-time

De volgende dag wacht ik tot de kinderen op bed liggen voordat ik mijn workout start. Dit keer kies ik voor een trainingssessie met – vooruit - mijn personal trainer. Mijn ‘routine’: fit(ter) worden. (En als ik 100% fit ben, dan ga ik verder met het verbeteren van mijn spierkracht!) Het programma is leuk en gevarieerd.  Als ik bij het onderdeel Yoga ben aangekomen begint Paul zich met de training te bemoeien.

“Kijk je wel uit dat je niet van dat board afklettert?”

Wat denkt hij wel?!

Boos kijk ik achterom. Alhoewel,  een beetje gelijk heeft hij wel. Bij het onderdeel ‘Balance’ val ik steeds om. Hier is werk aan de winkel. Tijdens het skiën mis ik zo ongeveer alle poortjes en dan kan Paul het niet langer aanzien. Hij duwt me zo’n beetje van het Balance Board en gaat er gauw zelf staan. “Laat mij eens?” Boos kijk ik hem aan. Hallo, dit is míjn trainingssessie?!

Die Wii is ook niet gek!

Maar dan krijg ik steun uit onverwachte hoek. “Uw gewicht is anders, wilt u doorgaan?” Kijk! Die Wii is ook niet gek! Betrapt stapt Paul er af en vraagt of ik voor hem ook een profiel wil aanmaken.  De rest van de avond doen we wedstrijdjes skischansspringen. In de ranking staat Paul al snel overal op één, terwijl ik steevast als sneeuwbal eindig. Niet mijn ding.

Vanaf dat moment ga ik elke dag een half uurtje ‘sporten’ op de Wii. De ene keer doe ik waar ik zin in heb, de andere keer kies ik een trainingsprogramma. Regelmatig speel ik een nieuw spel vrij en als ik een keer geen zin heb zegt de personal trainer er niets van. Wel zo fijn.

Wii fitmeter

Onder tussen houdt de Wii fitmeter - een soort moderne stappenteller – bij wat ik overdag uitvoer. ’s Avonds draagt hij die gegevens netjes over aan de Wii. Op deze manier wordt mijn bewegingspatroon goed in kaart gebracht en na ruim een week krijg ik dan ook een complimentje van mijn personal trainer. Ik ben op weg naar mijn doel (1.1 kilo afgevallen en mijn prestaties worden beter) en mijn Wii fit age is omlaag gegaan naar 50. Ha!

Misschien dat trainer en ik in het nieuwe jaar tóch nog vrienden worden.

Voor het hele artikel op Vrouwonline: klik hier!

3 Responses to "Mii-time – Advertorial –"

 • Linda van der Klooster
  17 december 2013 - 16:18

  Leuk! Ik heb er al een paar jaar een, die het laatste jaar niets heeft gedaan, behalve een paar spelletjes met zoonlief (vooral skateboarden). Wordt weer eens tijd. Misschien Winterspelen met het gezin. Echt iets voor de vakantie!

  • esther
   17 december 2013 - 18:42

   Ja, dat hoor ik van meer mensen, hier is momenteel vooral bowlen en dansen populair!

 • Jelte
  18 december 2013 - 11:58

  Leuk stuk! Doe mij maar ’n Wii! Wii-rule!

Leave a Reply