Met een warm gevoel en een zoete mond

Vandaag is mijn laatste dag op kantoor*. Ik sta net op het punt om te vertrekken - op naar de koffie met mijn beide collega's - als er een pakje wordt bezorgd.

Drie doosjes Daelmans

In het pakje: drie doosjes Daelmans. Stroopwafel mét iets nieuws, een Waffle Warmer. Een wafelwarmer dus, in het (oer)Hollands. Het is een soort ring die je op je mok plaatst, waarop je dan een stroopwafel legt. Et voilà, warme wafels in een handomdraai.

Toeval?

Tja, zoiets kan geen toeval zijn. Dit is een teken. Snel pak ik de wafflewarmers weer in en ik gooi het pakje achterin mijn auto. Zal ik mijn collega's eens verrassen.

"Hier, voor een warme waffel!"

waffel3Als je gaat ...

Een uurtje later zitten we aan de koffie. "Nu ik wegga", begin ik, waarop mijn broer direct Als je gaat van Kenny B. begint te neurieen. Ik negeer hem (doe ik meestal) en speech verder. "... wil ik jullie achterlaten met een warm gevoel, daarom heb ik een verrassing voor jullie. Het helpt ook om de bittere smaak van mijn vertrek kwijt te raken."

Wafelhouder

Ik geef ze de doosjes Daelmans, de stroopwafels en de wafelhouder. Na het gebruikelijk: "Wat is dít nou weer?" hebben de collega's al snel door dat het eetbaar is. De stroopwafels worden uitgepakt en op de warmer gelegd, binnen vijf minuten zitten we heerlijk aan de koffie, met warme stroopwafels.

"Fotootje!" roep ik, "Het is voor mijn blog!"

waffle4Slik & snuif

Mijn collega's zuchten. "Es", zeggen ze. "We zullen je missen. Jou én je eeuwige blog. Kom hier vooral nog vaak een stroopwafeltje eten." Ik knik, slik en snuif. Snel neem ik een slokje koffie. En een hapje koek.

"Sterk spul hé, zo'n stroopwafel", grinnikt mijn broer.

Daelmans & Albert Heijn, bedankt voor het toesturen van deze leuke nieuwigheid. Zoals je ziet zijn de doosjes goed terecht gekomen. En willen de lezers nu ook een warm gevoel en een zoete mond? Ga dan snel naar Albert Heijn of de webshop van Daelmans

* Laatste dag met beide collega's. Ga pas per 1 januari helemaal weg.

Tagged , , ,

5 Responses to "Met een warm gevoel en een zoete mond"

 • Inge
  2 oktober 2015 - 14:01

  Grappige uitvinding.

  Ga je nog drie maanden werken op de dagen dat je collega’s er niet zijn? Of heb je zo’n stuwmeer van vrije dagen?

  Las vanmorgen nog een tutti in de Telegraaf:
  Hij gaat lauweren op zijn rusten ??

  Moest twee keer lezen om te beseffen dat het er echt stond. Wilde je deze niet onthouden.

  • Esther Vuijsters
   2 oktober 2015 - 14:22

   Hi Inge! Mooie tutti, ik zet ‘m ff op mijn site. Dank!
   Ik ga juist werken op de dagen dat ze er wel zijn, om werk over te dragen. Maar dan is of de een er, of de ander. Vandaar.

 • Inge
  2 oktober 2015 - 15:58

  Ik was vorig jaar in Istanbul in het Topkapi paleis.
  Op een mooi overdekt plekje met uitzicht op de Bosporus stond een bordje voor de toeristen met een mededeling over de vroegere sultan.
  Uiteraard in het Turks en daaronder de Engelse vertaling:

  He was fasten his break here

  Vond ik wel een geweldige Engelse tutti, zoals breakfast was (mis)gebruikt.

  Is bij ons thuis een oneliner geworden. Waar wil jij fasten your break today? Aan tafel of in de tuin haha.

 • Tanja
  2 oktober 2015 - 19:25

  Wat een emo moment en wat helpt dan beter dan een bakkie koffie met een warme wafel? Dus dat pakketje kwam idd erg goed uit! 🙂

 • rebels
  5 oktober 2015 - 13:24

  Haha, ik las waffie-warmer…

Leave a Reply