Mensen in je hoofd!

IMG_5675Kennen jullie het spelletje 'Mensen in je hoofd'?

Vast. Alleen heeft het bij jullie waarschijnlijk een andere naam. Waar het op neer komt: de een neemt iemand (bekend of onbekend) in zijn hoofd, de ander(en) probeert (proberen) te raden wie het is. Een soort 'wie-ben-ik' zonder het (bord)spel maar mét eindeloze mogelijkheden.

Akinator raadt ze allemaal!

Hier is het spel bijzonder populair. Annabel vraagt altijd: "Zullen we mensen-in-ons-hoofd doen?" We spelen het vaak in de auto, de kunst is om iemand te bedenken die iedereen kent, maar die niemand raadt. En die kunst kun je nu ook loslaten op de superleuke app Akinator, waarbij de 'Akinator' alle mensen raadt die jij in je hoofd heb. Alle. Bekende én onbekende.

Je buurvrouw?

Oké, hij kent geen namen (dus hij raadt 'je buurvrouw' maar niet 'Thea', hij zegt 'je vriendin' en niet 'Tanja') en als je het héél ingewikkeld maakt, dan weet hij het niet meer (bijvoorbeeld: het is een BN'er maar jij kent haar persoonlijk), maar ik stond echt verbaasd of de conclusies die Akinator trok. De eerste tien keer zat hij er bij mij niet één keer naast.IMG_5674

Stel je juiste vragen

Probeer het maar eens, het is een superleuk spelletje, voor jou, voor je kinderen en je maakt vast de blits met deze 'alwetende' app-maestro. Er is een gratis versie en een betaalde voor EUR 1,99 (die weet nog meer).

En als je de juiste vragen stelt, dan raadt de Akinator zelfs .... mij!

Echt, té grappig toch? (Laat je even weten als je mij 'geraden' hebt?)

Leave a Reply