Memory locket – cadeautip van de week

Echte oude medaillons, zoals deze van mijn oma, die zie je niet zo vaak meer.

Memory locket

Wat je wél steeds vaker ziet, is de moderne variant, de Memory glass locket. Memory lockets – ook wel floating lockets genoemd - zijn gemaakt van glas en een nikkelvrije metaallegering. Omdat ze transparant zijn worden de memories zichtbaar. Ze worden verkocht als hangers, armband of oorbel(!).

(Aan de Facebook Like-box die iets te vaak opduikt wordt gewerkt!)

memory-locket-2Gedroogd rozenblaadje

Ik vind ze erg lollig! Vooral omdat je er van alles in kunt bewaren. Zand van een strandvakantie, een steentje uit een oude ring, kleine briefjes of een gedroogd rozenblaadje. Erg leuk, zo’n persoonlijke talisman. Hip ook! En ben je de ‘inhoud’ zat, dan pas je gewoon het thema aan. (Leuk, hulst met Kerstmis, een oogbal met Halloween!)

Charming

Om het nog leuker te maken kan je nu ook Memory charms bestellen. Charms zijn bedeltjes, geschikt voor in de locket. Piepklein en super snoezig. Een roze pumpje, een mini-sterretje, hartje met ‘dad’ erop, babyflesje, je kan het zo gek niet bedenk of er is een charm van.

Memory locket charm

Memory locket charm

Naast de charms kan je ook (geboorte)steentjes kopen. Of pareltjes, of een zilveren schijf met een woord erop. En het leukste, je kunt alles met elkaar combineren.

Met stip op één

Bij Liz prijkt hij dit jaar bovenaan haar verlanglijstje. Een locket met een aantal – zorgvuldig geselecteerde – charms. Een geboortesteentje, een tennisracket. memory-locket-3Of ze hem ook krijgt? Geen idee. Ik heb de Sint dit jaar nog niet besproken. Maar als ze hem krijgt, dan hoop ik wel dat ík hem een keertje mag lenen! Of... zal ik hem gewoon zelf óók op mijn lijstje zetten?!

Wat staat er op de verlanglijstjes van jouw kinderen?

11 Responses to "Memory locket – cadeautip van de week"

 • Cleo
  20 november 2014 - 10:14

  Ik las je verhaal op vrouw online over het medaillon van je oma. Mooi dat hij boven water is. Ik heb ook sieraden van mijn moeder geërfd, draag ze bijna nooit maar bekijk ze van tijd tot tijd. Haar medaillon, dat ze altijd omhad als ze op reis ging, en waar ze 4 foto’s van al haar kinderen in had zitten, hebben we in haar handen gelegd toen ze in de kist lag na haar overlijden. Het is samen met haar begraven met de gedachte dat ze ook op haar laatste reis haar kinderen bij zich had.

 • Granny
  20 november 2014 - 13:24

  Ach zo lief!?

 • Esther Vuijsters
  20 november 2014 - 13:49

  Prachtig Cleo!

 • KarinH.
  20 november 2014 - 14:05

  Inderdaad een leuk cadeau.
  Heb ook het medaillon van mijn oma gekregen, die droeg ze altijd onder haar kleding op/bij haar hart.
  Wat mooi Cleo, een fijne gedachte!

 • suus uit frankrijk
  20 november 2014 - 14:51

  mijn kinderen schrijven altijd een lief briefje naar de kerstman waarin ze vertellen wat ze het afgelopen jaar zoal hebben gedaan(van koekjes leren bakken tot zomervakantie herrineringen)
  ze vragen nooit ergens om,maar eindigen hun briefje met een lief’ met alles wat we zullen krijgen zullen we blij zijn en dankbaar’…fantastisch natuurlijk,maar ze maken t me zel, ahum,de kerstman,zo wél moeilijk hoor!
  ze zijn erg leuk,die hangers!

 • rebels
  20 november 2014 - 15:04

  Briljante tip! En helemaal niet duur! Ik heb er gelijk één voor mezelf besteld. Leuk met pakjesavond als mijn man vertwijfeld naar mijn schoonmoeder kijkt: “Heb jij die voor haar gekocht?” 🙂
  Oh, en weet je wat het leukste is: er is ook een bedeltje van een wijnglas! Gelijk erbij genomen natuurlijk!

 • Jelte
  20 november 2014 - 15:09

  Leuk idee zeg! Vooral leuk ook met ‘eigen’ dingen van vakantie of zo.

 • Eline
  20 november 2014 - 21:59

  Hier vooral playmobiel!

 • Tanja
  20 november 2014 - 23:50

  Heel mooi Idee Cleo, ik kreeg er de kans niet voor. Het mag nl niet, sieraden in de kist om grafschenning tegen te gaan 🙁 Ikzelf draag al jaren een klein medaillon en wilde er foto’s in doen. Maar dat bleek echt onmogelijk :-(Ik heb die moderne memory lockets ook online gezien, een heel leuk idee. Ik heb al voor een dochter alles bij elkaar gezocht, ze is in december jarig. Haar zus trouwens ook 😉

 • Meta
  21 november 2014 - 09:48

  Heel erg leuk, dank voor de tip! Ik zet m gelijk op mijn verlanglijstje.

 • Shoppe
  26 augustus 2018 - 14:53

  Echt nog steeds leuk die memory locket

Leave a Reply