Man in beweging krijgen? Draag hakken!

Platte schoenen zitten lekker(der). Dat is een feit. Ze dragen comfortabeler, gaan beter naar je voet staan en je hebt geen last van beknelde tenen of steken in de bal van je voet.

Hip & Happening

Volgens dit artikel is het kwellen van je voeten sowieso niet langer nodig. Misschien ga je overdag nog hooggehakt naar kantoor, ’s avonds wissel je de pumps lekker om voor een stel platte schoenen. Veel prettiger, zo’n pantoffeltje en ook nog eens heel hip en happening.

Niet verstandig

Tja, hip en happening. Dat mag dan wel zo zijn, maar in het licht van dit verhaal op Medical News Today is het misschien tóch niet zo verstandig om juist thuis je schoenen te verwisselen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk  dat mannen sneller geneigd een vrouw te helpen als ze hoge hakken draagt!

“Moet jij elke avond zeuren over de afwas en het buitenzetten van het vuilnis?” roept de schrijver. “Er is een manier om manlief in beweging te krijgen, draag hakken!”’

Hiel-hoogte

Eerdere studies wezen al uit dat de kleding die een vrouw draagt invloed heeft op het gedrag van de man naar haar toe (hoef je geen studie voor te doen, lijkt mij, maar dat terzijde) maar nu is er specifiek gekeken naar het effect van de hoge hak. Da’s dan wel weer interessant!

Ongestraft op Uggs, loafers of biker boots kon rondbanjeren? Niet dus!

De resultaten liegen er niet om. Mannen zijn coöperatiever wanneer een vrouw hoge hakken draagt!  “A woman's shoe heel size "exerts a powerful effect on men's behavior," zegt de Franse onderzoeker Guégen. Uiteraard zit daar de gedachte aan seks achter. Achter de schoen óf achter de manier waarop vrouwen doorgaans op hakken lopen.

draag hakkenTip van de week!

Dus. De tip van de week! Heb je ’s avonds eens geen zin om nog te strijken, poetsen of de was op te vouwen? Ga gewoon lekker met je hoge hakken aan op de bank zitten en geef manlief de taakjes. (In het artikel staat niets over het dragen van een joggingbroek in combinatie met de hakken, dus ik denk dat je die gewoon kan aanhouden.)

Ik vind het in elk geval een goede reden om alvast een paar van deze leuke pumps van s.Oliver shoes te bestellen! Wat jij?

5 Responses to "Man in beweging krijgen? Draag hakken!"

 • Moi
  25 november 2014 - 10:33

  Hihi…is wel weer een open deur dat onderzoek, maar ach….gelukkig heb ik trouwens een man getroffen die uit zichzelf de afwas doet, het vuilnis buiten zet en zelfs regelmatig voor me kookt en dat terwijl ik op het werk gewoon platte schoenen draag en thuis helemaal geen schoenen…die hoge hakken gebruik ik alleen bij speciale gelegenheden, op het werk heb ik liever wat comfortabelers aan mijn voeten…en ook daar heb ik alsnog niet te klagen over behulpzame heren… ;-D

 • corrie
  25 november 2014 - 11:20

  Verplicht werkschoenen met stalen neus,dus daar valt weinig eer aan te behalen.
  Heb de afgelopen tijd constant op ballerina’s gelopen en manlief vroeg pas poeslief:
  Zou je het nog kunnen? Op hoge hakken lopen?

  Dus nu de verhuizing ver achter de rug is, en ik eindelijk mijn verhuisdoos met schoenen gevonden heb…………………… 🙂

 • dine
  25 november 2014 - 11:38

  Op zich kan ik de meeste dingen gewoon zelf doen en heb ik gelukkig een man die zelf ook wel ziet wat er gedaan moet worden in huis, maar hoe dan ook, Uggs ed kan natuurlijk gewoon niet… 🙂 neem me niet kwalijk maar behalve voor een maatje 35 zit het er natuurlijk niet uit…trouwens, de meeste mensen lopen er naast en niet erop….ik moet eerlijk zeggen dat ik een laag laarsje met hak(je) toch net effe leuker vind staan, ook als vrouw zijnde…

 • Cleo
  25 november 2014 - 12:12

  Ik ben een fan van Uggs, Ecco, Crocs, Birkenstock maar van echtgenoot mogen die het erf niet af (tenminste als hij er bij is). Hopeloze schoenen natuurlijk maar het zit wel lekker. Als compromis heb ik nu elegante pumps van Gabor, ook een lekker merk maar ze zien er wel kek uit. Ook net leuke laarsjes van Gabor gescoord met een elegante hak. Comfortabel en hoge hak gaat tot op zekere hoogte wel samen als je een goed merk koopt. Op van die hele hoge gevallen kan ik (na een knieoperatie) toch niet meer lopen, maar wellicht een paar aanschaffen om op de bank te zitten..

 • Jelte
  25 november 2014 - 12:25

  Hakjes! Ik ben voor.

Leave a Reply