Mamma maakt vervelende dingen (te) leuk!

starbucksIk ben best een strenge moeder. Vind ik zelf.

Maar, ik ben wel een léuke strenge moeder. Vind ik óók zelf. En dat vinden de meiden ook hoor, want laatst zei Liz nog: 'Mama kan heel goed vervelende dingen leuk maken!' Kijk, dat is een mooi compliment, toch?

Maar ja, zo'n status - moeder die vervelende dingen leuk maakt- schept natuurlijk wel verwachtingen. Dus toen het tweemaandelijkse poetsmoment er weer aankwam (elke vakantie moeten de meiden hun eigen kamer poetsen) moest ik wél ergens mee komen.

Schuldig

Nou wil het toeval dat ik me eigenlijk al een beetje schuldig voelde vanwege het overmatig dumpen van mijn kinderen deze herfstvakantie (oké, ze hadden niet geklaagd over het feit dat de logeerpartij bij oma 1 bijna naadloos aansloot op de vakantie bij oma 2, maar toen bleek dat ze die éne dag thuis óók nog moesten gaan poetsen, vertrokken de snuitjes toch wel een beetje!) dus ik was wel extra gemotiveerd om er iets leuks van te maken.

Starbucks

'Meiden', zei ik verzoenend, 'meiden, ik heb een goed idee. We gaan 's ochtends hard werken, met z'n drietjes, en dan als beloning wat drinken bij Starbucks.'
'Met wat lekkers erbij?'
'Met wat lekkers erbij.'
Nou, dat viel in goede aarde! Starbucks betekent hier: chai tea latte en dát vinden de dames echt een traktatie. En dan ook nog wat lekkers, mmmm. Kom maar hier met die emmer & zwabber.

Pumpkin Spice Latte

starbucks1Na een ochtend poetsen, sorteren en opruimen (zij hun kamer ik de rest van t huis) haalden we moe maar voldaan de fietsen uit de schuur. De meiden hadden goed werk geleverd, dus ze hadden het uitje zeker verdiend. En zelf was ik ook nogal in mijn nopjes want ik wilde de nieuwe Starbucks Pumpkin Spice Latte wel eens proberen.

We bestelden twee badkuipen (Annabels hyperbool voor de grootste maat) chai, een pumpkin spice latte, cake, een cinnon roll en een cookie. Ja, we hadden trek gekregen van dat poetsen. Hoop calorieën verbrand enzovoorts.

Vaker doen?

Het smaakte fantastisch (al vond ik die pumpkin spice geen aanrader, te zoet en te scherp) en terwijl Annabel de kruimels van haar bordje aflikte zei ze dat ze eigenlijk bést wel vaker 'op deze manier' haar eigen kamer wilde schoonmaken. Liz haakte hierop in door te melden dat er binnenkort weer een studiedag op vrijdag was. En dat als die er niet was, ze het dan wel 'even' uit school konden doen. Of op zaterdag.

Effe betalen!

En terwijl de dames mij vragend aankeken streek ik het pinbonnetje glad. Het bedrag dat ik moest afrekenen was me een béétje tegengevallen. "Volgende keer verzint mamma weer wat anders', stuurde ik het gesprek in een andere richting. En terwijl ik een mentale notitie maakte - mamma moet opletten dat ze vervelende dingen niet té leuk maakt - borduurde Liz voort op haar eerdere compliment; 'Mam, wat heb jij toch altijd goede ideeën!'

'Ja he?' zei ik, terwijl ik de pinbon verfrommelde en ik de prullenbak gooide. Gewoon genieten van het moment. Goed gedaan, beloning na het werk, opvoedkundig correct. Nette moeder, prachtige meiden, leuke dag zo saampjes. Etc.

Dat ik voor dit bedrag net zo goed een schóónmaakster had kunnen huren, daar moest ik maar verder niet aan denken.

Leave a Reply