Lyrical Laria – John O’Mill –

1990

Het eerste boekje van taalpurist en anglist John O’Mill (Jan van der Meulen) vond ik in een tweedehands boekwinkel. Het was Lyrical Laria en na het lezen van de eerste popsy poem was ik verkocht. Elke maand tikte ik één van zijn  de O'Mill-gedichten over voor de schoolkrant waarvan ik in die tijd ‘hoofdredacteur’ was.

 mill2014

Bijna tien jaar geleden overleed de taalpurist en anglist en inmiddels ligt de postume uitgave ‘Light verse in Dutch & double dutch’ in de winkel. Een selectie van zijn Literary larycook is hierin bijeengebracht door onder andere Ivo de Wijs. Ouderwets genieten, voor jong en oud want inmiddels is ook Liz van elf fan!

Light verse in Dutch & double dutch is een must-have voor taalliefhebbers en het perfecte cadeautje voor elke verjaardag!

Mijn favoriete popsy poem

 A terrible infant called Peter,
sprinkled his bed with a geeter.
His father got woost,
took hold of a knoost
and gave him a pack on his meeter

Meer lezen? Op Vrouwonline blog ik vandaag over... meisjes en vrouwen. Want wanneer ben je nou een meisje en wanneer een vrouw?

2 Responses to "Lyrical Laria – John O’Mill –"

 • moi
  2 juli 2014 - 13:42

  Ja…John o’mill, ben ik ook mee opgegroeid…mijn ouders hadden Tafellarijmvet in de kast liggen van hem….en zelf ben ik Popsy Poems tegengekomen bij een antiquaraat en zoek nog steeds naar andere exemplaren…leuk dat er een selectie boek is uitgebracht, maar zou nog leuker zijn als zijn gehele oeuvre weer herdrukt zou worden, denk dat een hoop mensen die nog wel weer zouden willen kopen.

 • Linda van der Klooster
  5 juli 2014 - 00:26

  Wat leuk!
  Mijn tante Fita, de zus van mijn oma, had er heel veel boekjes van. En ook met schuine moppen. Heerlijk!

Leave a Reply