I love statistics

Rara. Wat hebben een pashokje met deur, een neger op een bakfiets en een nekhanddoek met gleuf met elkaar gemeen?

Het zijn allemaal zoektermen die (kennelijk) naar mijn blog leiden.

O, how I love statistics

Het is een bizar feit. Mijn blog wordt goed gevonden op de zoektermen ‘mooie poes’ (ik schreef daar al eerder over) en ‘urine ruikt naar rookworst’. Maar! We hebben ook nieuwe kandidaten! Wat dacht je van de zoektermen ‘verblijfsvergunning Oeganda’ en, de hoogste nieuwe stijger: ‘mijn vrouw wil met elke man naar bed’? Ik geloof dat ik niet eens wil wéten hoe die in mijn statistiekenlijst terecht komen. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, Google's algoritmen ook!

Iemand die mijn blog niet leest, maar wel de zoektermen bekijkt, krijgt volgens mij een heel raar beeld van het soort teksten dat ik plaats.

“Wil uw vrouw zich permanent vestigen in Oeganda om daar met alle mannen naar bed te gaan? Bezoek dan snel esthervuijsters.nl!”

In Googlesnaam

Daar staat tegenover dat ik vaak ook een heel raar beeld krijg van alle googlelaars die ik voorbij zie komen. Want waar ben je in Googlesnaam naar opzoek als je ‘tweemaal twintig is veertig’ intikt? Of zieketanden.nl Een rekenmachine? Een tandarts? Of is zoiets een schreeuw om hulp? Maar wát voor hulp dan?

Dode opa?

En wat te denken van de zoekterm ‘dode opa niet op mijn verjaardag’?! Wat voor verhaal zit daar achter? Mijn dode opa was ook niet op mijn verjaardag vorig jaar. Maar dat vond ik niet heel raar. In elk geval niet raar genoeg om er een zoekmachine voor in te zetten. En ik heb daar zeker niet over geblogd!

“Wat bezielt iemand om in juli te gaan zoeken op Kerst met Linus!?”

Ik ben gek

Natuurlijk, de meeste verwijzingen komen via mijn naam, mijn blog url en allerhande variaties hierop. Maar opvallend is dat vrijwel direct daaronder mijn blog erg vaak wordt gevonden omdat mensen intikken ‘ik ben gek’.

Dat zegt misschien iets over mijn blog. Of over mijn lezers. Of ik moet gewoon gastblogger Judith ontslaan!

Foto heb ik even hier geleend en voor wie meer wil lezen op Vrouwonline blog ik over... sexy profielfoto's do of don't!?

Leave a Reply